bor katkıları güzel,bende kullandım.Yaşadığım tecrübeler şöyle oldu;
-bor katkısının hissedilir etkisi 150-200 km sonrası başlıyor (motosikletlerde böyle ama otomobillerde hacim büyüklüğünden kaynaklı daha uzun görülebiliyor)
-%3 ila %5 civarı yakıt tasaruffu sağlıyor
-motor sesini düşürüyor ve vibrasyonu ciddi şekilde azaltıyor (titreşim azaldığından ötürü)
-motor çekiş gücü hissedilir şekilde artıyor,herhangi bir vitesde üst devirde tıkanan motor boğulmuyor (örneğin 80 km ye gelindiğinde zorlanan motor katkı sonrası zorlanmıyor)
Ben genelde 4000 km de bir yağ ve filitre değişimi yaparım,katkı kullananlarında yağ değişimlerinde mutlaka filitre değişimlerini yapması gerekiyor.Ben yaklaşık 10 bin km kullanmıştım daha sonradan ürünü bulamadığım için alamadım,motorum katkısız olarak kullandığım sürede farkı daha net gördüm.
Burda önemli detay,bu bor yağının orjinal olarak alınması.Özelliği gereği beyaz renk olması gerekiyor.Piyasada çok sahte versiyonlar var ve elbette olumsuz mesaj yazanda çok.Distribitör firma üzerinden almanızı tavsiye ederim.Bor madeni zaten geleceğin yakıt teknolojilerinde kullanılması zorunlu bir maden türü,dezenfektanıda çıkarıldı oda çok etkili.Ben şahsen bir sorun yaşamadım ,tam tersine fark hissettirecek sonuçlar gördüm.En azından 4-5 bin km bir yağ değiştirme dönemi kadar kullanıp tecrübe etmenizi tavsiye ederim ancak videoda bahsediliği üzere kullanım şekillerini iyi öğrenip uygulayın zira standart yağ koyma işlemi gibi soğuk motor üstünde uygulanmıyor.Normal yağ değişimi yapıldıktan ve 10-15 dk kullandıktan sonra motor sıcakken bor katkısını kullanmanız gerekiyor.Zaman için bor katkısı yağ ile bütünleşince (ortalama 150-200 km kadar) etkisini sizde göreceksiniz.Motor soğukken kullanır iseniz bor katkısı motor yağı ile soğuk ortamda etkileşim içine zor gireceğinden egsozdan yağ yakma,duman atma gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.Genelde bu tür uygulama yapanlarda da sorun yaşanıyor ama bir süre sonra bor katkısı motor yağı ile etkileşime giriyor ancak konulan bor katkısının önemli bir miktarıda soğuk motora uygulandığı için egsozdan dediğim şekilde çıkarı atılıyor.
Unutmadan bu katkıyı kullanırken yağ kaçıran,motorunda sorun olanlar kullanmasın,etki göremessiniz.