Motosikletimde Vites attırırken tıkanmalar ve şiddetli vites atımı

Selamlar abilerim. Ben Çankırı da okuyan 16 yaşında ufak bir motorcu kardeşinizim.
Motosikletimi sabah çalıştırdığımda 2 dakika ısındırıyorum ve vites 1 e atarken ne kadar yavaş bassamda vites çok sert geçiyor. Ben bunun motor yağından olduğunu tahmin ediyorum. Ve bugün öğlen 2 den 3 e takarken vites taş gibi oldu ve geçmedi ne kadar bassamda geçmedi arada böyle yapıyor nedenini bilen varmı ?
Motorumun markası: Mondial 150 Mr Vulture 2014 4.500 de.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------

Sert derken sesli demek istedim kolay geçiyor ancak takk diye ses geliyor birde debriaj kullanıyorum her zaman

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------

Birde gaz açtıktan sonra egzoz biraz fazla patlıyor birde arada gıjjj gıjj diye ses geliyor :D

1 yağ değişimi
2 debriyaj ayarı
3 vites kolunun kontrolu
sorun halan devam ederse muhtemel şanzuman dişlilerinde sorun vardır ama genelde yağ değişimi gelince geçişler sertleşiyor

Aleykum selam gardaş,debriyaj teline baktir,kavramada sorun olabilir..vites yukseltirken veya dusururken gaza azcik küsküle.. biraz daha dadli geçer..son sorun icin,supap ayari,karburator ayari..

Kesinlikle yağı değiştirmemmi lazım birde 20-50 mi alacağım 10-40 mı Çankırı merkez de oturuyorum iklim olarak

Son düzenleme:
Teşekkürler yanıtlarınız için. Hafta sonu hepsini uygulayacağım. @ayzek @levend84

Zincir gerginliğini kontrol etmeyi unutma, zincir gergin ise vites geçişleri zorlaşır

Bendede oldu o. Önce arada yaptı sonra komple gitti. 4 5 hiç girmez oldu. Vitestende atıyordu. Şanzıman bozulmuştu benim. 400 lira yedi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar