- Konu Yazar
Herkese Selamlar Mondial Z-One 150 motosikletim egzozundan ilk çalıştırmadan 1 2 dakika sonra ufak gaz verdiğimde egzozdan siyah partiküller atıyor ve elimi hemen simsiyah yapıyor ısındıktan sonra partikül atmayı kesiyor 4 5 bin devire çıkardığımda fakat 6 bin devir yukarısında ve redline da tekrar atmaya başlıyor arkamdan gelen başka bir motosikletli arkadaş ben yüksek devir giderken farketmiş bu sırada egzozumun bağlantı kısmında hafif boşluk var yeri de hep partikül şeklinde siyah yapıyor
sizce problemi nedir?
- bujiyi kontrol ettim kararma yapıyor
- subap ayarları hatırladığıma göre 1500 2000km önce yapıldı
- hava ayarını da aynı zamanda yaptırmıştım
- jikleyi kontrol ettim karbüratörün üstünde jikle kolu yatay bir şekilde duruyor
- elden çekilen jikle kolunun konumu ise itili şekilde jikle açık mı kapalı mı bilmiyorum zaten gidondaki kolu kendime doğru çektiğimde motor hiç çalışmıyor
- yağını değiştireli 700km oldu baya kararmış eksiltme var mı tam anlayamadım bariz bir şekilde sanırım çok az var ya da yok emin değilim
- sıcakken gaz vermeden çok zor çalışıyor 2 3 saniye falan basmak gerekiyor gaz vermeden çalıştırmak için
- benzini herkesin kaliteli olduğunu söylediği yerden alıyorum
- karbüratörümün temizliği yapıldı mı bilmiyorum fakat motorum 14k km de ve orjinal karbüratörüyle kullanıyorum hala hava ayarı rolanti ayarı dışında dokunulmadı diye biliyorum
- bulunduğum yerdeki ustaya götürdüm yağ yakması var dedi fakat güvenmediğim için motora dokundurtmadım size de sorayım dedim
sizce problemi nedir?