12V dünyadaki tüm akü türleriyle takviye yapabilirsin. Kutup başları doğru bağlanmış ise problem olmaz.
Merhabalar. Şarj ettim, bujiyi de değiştirip çalıştırmayı denedim fakat yine çalışmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------
Araba aküsü 12 volt olsun yeter amperin bir önemi yok, voltu kuvvet amperi ise kapasite olarak düşünebilirsiniz. Araba aküsü ile basmanız daha sağlıklı olacaktır sebebi ise amperi yüksek olduğundan dolayı hemen bitmeyecektir ve size sürekli güç verecektir.
Hocam anladım teşekkürler. Şarj ettim fakat ona rağmen yine çalışmadı. Bujiyi de değiştirdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:56 ----------
Eğer ateşleme geliyorsa bujiyi söküp motorun içine şırınga ile biraz benzin damlatın ve hemen bujiyi takıp marşa basın bazen motora karbüratörden benzin gelmiyor motor çalışırsa eğer benzini kendi çekiyor.
Hocam çok mantıklı, teşekkür ederim öneriniz için. Motorumun karbüratör hortumlarında benzin gözüküyor, bujiyi söküp marş bastığımda da benzin kokusu geliyor fakat çalışmıyor. Bunu deneyeceğim, öneriniz için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------
Buji piposunun içine su yada çöp vs grmiş olabilir Yağmurda çok kişi bu sebeple kısa süeliğine yolda kalıyor içini peçete ile tornavida desteiyle temizleyim yola devam ediyorlar
Merhabalar, yanıtınız için teşekkürler. Buji piposunu incelediğimde bir problem göremedim, bujim de şuan ateşliyor fakat dediğim gibi halen çalışmıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------
Hocam bende böyle bir sorunla karşılaşmıştım 2006 model eski tip büyük scooterlerde motor soğukken hiçbir şekilde çalışmıyordu 2.3 gün oğraş sonucu bi yöntem buldum şırıngayla benzin deposundan benzini çekip hava filtresinin hortumundan karbüratörün içine benzini basarak çalıştırdım denemeni öneririm videonuda izledim akü çok zayıf marş yeterince çevirmiyor bu şekilde çalışması zaten imkansız aküyü şarj edip benim dediğim yöntemi dene ( bu arada bu yöntem kalıcı değil motor sıcakken marş tekrar alıyodu soğuyunca tekrar depodan karburatöre benzin basmak gerekiyordu) gene bi ustaya gitmen en iyisi olur senin için
Hocam hava karbüratöre hortumdan değil de kazandan giriyor, o yüzden bunu yapamayabilirim. Ek olaraktan, motosikletim çok ağır hocam götürüp getirmek çok sıkıntı oluyor. Bunların da dışında, ustaya götürüyorum yapıyor birkaç gün sonra yine bozuluyor. En azından kendim yapayım, hem uğraşır bilgi sahibi de olurum.