- Konu Yazar
Merhaba, ben 10 gün önce 2.el 2005 model 28.000kmde honda cbf 250 motosiklet aldım, motosikleti aldığımdan bu yana hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Motosikletimi geçtiğimiz hafta pazar günü akşamı park edip yerine bıraktım ve 4 gün boyunca motosikleti çalıştırmadım. 5. günü yani cuma günü motosikleti çalıştırmak istediğimde marşa basıyordum fakat motor çalışmıyordu, benzinim en son bıraktığımda çok az kalmıştı. Benzinin bittiğini düşünüp benzin aldım ve motora koydum, tekrar tekrar denemelerime rağmen motor çalışmıyordu ve marşa bastığımda " cırrr curr " diye sesler geliyordu. Daha sonra motosikleti arkadaşımın yardımı ile vurdurarak çalıştırdım ve ısıttım. O gün boyunca hiç bir problem yaşamadım çalıştırmada hiçbir sorun yoktu. Bugün öğlen tekrar motosikleti çalıştırmak istedim. Motoru çıkartıp çalıştırdım marşa bastığımda hemen algıladı jigleyi açtım ve motoru ısıtmaya başladım, yaklaşık 1 dakika çalıştı ve sonra devir düşerek motosiklet stop etti. Tam o esnada gaz verdim ama hiç işlemedi. Bir önceki gün yaşadığım sorun tekrar geri geldi her marşa bastığımda motor çalışmıyordu, bir süre sonra tekrar marşa bastığımda " cırrr currr " diye akü kısmından sesler gelmeye başladı pek zorlamadım ve motoru yerine koydum. Bu sorunumu yaşarken birşey daha farkettim motosikletin kontağını ilk açtığım zaman devir ve km saatinin testi gerçekleşiyor, bunda bir problem yok fakat motorum kontak açık bir şekilde stop ettiği zaman ben her marşa bastığım da göstergeler teste yeniden başlıyor ve saat falan sıfırlanıyor sanki kontağı yeniden açıyormuşum gibi ama kontak zaten açık bugün her marşa bastığımda bu sorunu yaşadım. Daha önce pek sık yapmıyordu hatta sayılı kez yaptı diyebilirim. Sizce sorunum aküdenmidir? Bilen veya anlayan birileri varsa bana yardım edebilirmi? :salut: Teşekkürler.