Motosikleti yıkarken dikkat edilecek şeyler...

Anadolu Yakası'nda Optimum AVM'nin arkasında bir motosiklet yıkamacı var ama 35 TL alıyor. Yalnız yarım saat boyunca, en ince detayına kadar uğraşıyorlar. Ama sonuçta bir yağmur çiselese yine kirlenecek, 35 TL'ye değer mi?

bu 35 tl nın içerisinde zincir temizleme ve yağlama işlemide mevcut. bizim alt komşu hep oraya gidiyor ve baya memnunmuş.hatta bugun ben yıkattım motoru garajda bakımı yaparken karşılaştık senın bahsettıgın yıkamacı hakkındada konuştuk. ben bu işlemi kendim yaptığım için oraya gitmıyorum tabikide.

thb

5tlye yıkatıyorum abi mis. Göstergelere ve stiker'ların olduğu kısımlara tazyiklik suyu yakından tutmasın yeter.

Biz motorcular
sevdiği kemiği yemeyip patilerinin arasında sürekli yalayan bir köpek gibiyiz.
(Kimse üzerine alınmasın..)
Bende dahil sanırım herkes aynı.
Binmekten çok yalayıp yıkamayı ilgilenmeyi seviyoruz.
Binince hakkını da veriyorum ara sıra.. :)

Biz motorcular
sevdiği kemiği yemeyip patilerinin arasında sürekli yalayan bir köpek gibiyiz.
(Kimse üzerine alınmasın..)
Bende dahil sanırım herkes aynı.
Binmekten çok yalayıp yıkamayı ilgilenmeyi seviyoruz.
Binince hakkını da veriyorum ara sıra.. :)

katılıyorum kardeşim sana iş yerinde 3 günde bir yıkıyorum :)

hele bide benzinliklerde 1 tl calısan yıkama makınası varsa tadından yenmez :D

şile dönüşü bir benzinlikde vardı o çamurdan sonra ilaç gibi geldi.

Cross makinalarım dereden dereye endurolarım ise yagmurdan yagmura yikaniyordu desem abartmis olmam :)))
pisim lan ben toplasan 10u geçmez motor yıkamışlığım

DKN

Selamlar arkadaşlar,
Motorsikletimizi yıkarken dikkat edeceğimiz, su kaçmaması gereken bir nokta vs gibi bir özellikle dikkat edilecek seyler var mıdır?
Kullanılcak temizlik ürünü nedir?

Birde normal dışarda yukatırsak araba yıkama değilde motorsiklet için özel yıkamacılar var motorun dış yapısına zarar veremeden daha profesyonel yıkanıyormuş, doğru mu? bilgisi olan var mı? Nereleri önerirsiniz Anadolu yakasında,

Yardımlarınız için teşekkür ederim,

dışarıda yıkatılması doğru değil. basınçlı suyu uzaktan tutarsan olur ama köpük zararlı asit bulunduruyo içinde. en profesyonel olanı (off road yapmış gibiyse fazla yaklaştırmadan basınçlı suyla çamurdan arındırmak) o kadar değilse de önce bir kova sıcak suyu atıp arkadan cilalı oto şampuanı (meguiars tavsiyem) ve bu markanın yün eldiveniyle bastırmadan köpükleyip durulamak en iyisi. bende plastik aksam cilası falan da var sıfırdan daha parlak hale geliyo arada bir krom parlatmasını da sürüyorum bittiği zaman kawasaki h2 oluyo :)

dışarıda yıkatılması doğru değil. basınçlı suyu uzaktan tutarsan olur ama köpük zararlı asit bulunduruyo içinde. en profesyonel olanı (off road yapmış gibiyse fazla yaklaştırmadan basınçlı suyla çamurdan arındırmak) o kadar değilse de önce bir kova sıcak suyu atıp arkadan cilalı oto şampuanı (meguiars tavsiyem) ve bu markanın yün eldiveniyle bastırmadan köpükleyip durulamak en iyisi. bende plastik aksam cilası falan da var sıfırdan daha parlak hale geliyo arada bir krom parlatmasını da sürüyorum bittiği zaman kawasaki h2 oluyo :)

o konuda bende hem fikirim hocam.. zamanım varsa kendim yıkıyorum mümkün oldugunca...

Motosiklet yıkamacısı denmiş, o da bir seçenek. Suyu düzgün tutacağını düşünüyorum, ama ne tür bir bez kullandığına dikkat etmek lazım. Ben 2 kova su, tas, 1 bulaşık süngeri, 3-4 tane %100 pamuklu penye bez (en ama en güzeli babanın falan eski atletini kesip yapacağın bez olur. Bu yeni likralı kumaşlar değil ama eski Şavkar falan), WD40 ve Sprayway'in Crazy Clean adlı ürününü kullanıyorum (hepsiburada da bulabilirsin).

İlk önce motorun her tarafına tas ile su dökmelisin, böylece üzerindeki tozlardan arındırırsın. Bunu yapmadan silmeye başlarsan mikro çizikler olur. Sonra süngeri kovaya bana bana hafif sürerek ve sürerken de süngerdeki suyu akıtarak her tarafını sil. Sonra WD40 veya gaz yağı ile üzerindeki yağ birikintisi falan yerleri temizle ve orayı iyice silerek WD40 ve gaz yağından da arındır. Motor yıkama işini zincir yağlama zamanına denk getirmekte fayda var, ama şart değil. Zincire sadece su dökerek tozundan arındırmak da yeterli, böyle yaparsan üzerinde birikecek tozun çamurlaşmasını önlersin. Her zincir yağlamadan önce zincir temizleyicisi ya da gaz yağı ile temizlik YAPILMAMALIDIR. Her 500 de yağlama, kullandığın ortamın durumuna göre de 1000-1500 de bir defa da kimyasal ile zincir temizliği ve sonra yağlama makbul olan.

Tüm bunlardan sonra biraz kurumasını beklemek lazım. Daha sonra Crazy Clean sıkıp penye bezle sıktığın yerleri tamamen kurutana kadar silmelisin. Crazy Clean kullanmadan önce iyice çalkalamak lazım. Bir de cila özelliği var, kullandıktan sonra uzun süre üzerinde toz tutmaz. Fakat tam da o yüzden çok geniş alanlara bir anda sıkıp sonra silmeye çalışırsan zorlar seni. Küçük küçük sıkıp silip bir sonraki bölgeye geçmekte fayda var. Bu tarz bir ürün kullanmayacaksan da, gene her şeyden sonra hafif kurumasını bekleyip penye bezlerle iyice kurutana kadar silmelisin. (Mikro fiber bez çok tavsiye ediliyor, ama o tür bez mikro çiziklere sebep olabiliyor, bezin mutlaka ama mutlaka pamuklu penye olsun.) En sonunda da hareketli parçalara WD40 sıkıp işi bitiriyorsun.

maltepe moto cafeye götür en ince ayrıntısına kadar yıkasınlar zincir bakımı yapsınlar temizlesinler yağlasınlar wd40lasınlar sende o ara motorcularla otur abi 1000rr ne kadar yakıyo s1000rrla en son ne gördün ducati devilin ikinci elleri nasıl şimdi gibi muhabbetini et çayını kahveni iç tostunu ye evine git :) en fazla vereceğin 35-40 yediğin içtiğinle beraber. hiçbir bağlantımın olmadığı her gidişimde güler yüzle karşılayıp yüzümü güldürerek gönderen adamlardır reklamlarını da yaptım içim rahatladı hadi eyvallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar