Yüzlerce örnekten sadece bir kaçı
Bundan yıllar önceydi benzinin litresi 3,25TL idi hükümetimiz pompada TAVAN fiyat uygulaması yaptı bir gecede pompacının karı sabitlendi benzin litresi 2,95TL oldu. İşte budur dedim hükümetimiz bizi koruyorBP, Shell gibi firmalara yükleniyor dedim. Sonra arada ki 30kr farkı VERGİ olarak geri koydu (nasıl olsa bu millet 3,25TL almaya alıştı indirim bünyeye zarar dedi) 2 gün içinde eski fiyatına geri döndü işte o gün karar verdim. Bunlar bizim yanımızda değil.
Yap işlet devret modeli bu halka ihanettir. Köprüleri hastaneleri devletin yapıp 1 liraya mal etmesi varken 10liraya özel sektöre yabancı bankalardan kredi çektirip devlet garantisinde tüm halkı borçlandırıp sonra verginin vergisini üretmek düpe düz ..... dır. Çanakkale'ye köprü yapılacak ve yabancı bankalar devlet garantili olduğu halde özel şirketlere kredi vermiyorlarmış bak sen şu dürzü yabancı bankalara oysa ki benim doğmamış torumun bile o bankaya borçlanmak istiyordu. Ülkenin dış borcu 800 milyar TL üzerinde (https://www.hazine.gov.tr/)
Trafik policesi kesen 30 firmanın 27 si yabancı iken sen halkını bırakıp bu firmaların kar etmesi için kanun çıkarmak düpe düz.... dır
Bir milleti ithal malzeme tüketiminden caydırma yöntemi vergiyi artırmak değildir. Kaddafi ülkesinde ithalat kotası vardı, istemediği ülkenin arabasını ülkesine sokmazdı. Hadi yerse GÜMRÜK birliğinden çık sonra kota oluştur. Avrupanın pazar yeri olmaktan çıkar şu ülkeyi.
Hadi babacan ol yerli üretimi desteklemek için yerliden vergi almıyacağım diye konuş.
Aslında sorun %51 kısmın sadece söyleneni duyup, kayıtsız inanıp birde savunması. Okumak lazım okumak....
Bu mesajda yazdıklarınız tıpkı Genel Müdür amcamızın meydanlarda döktürdüklerine benziyor. 10 liraya yapılan işi devlet nasıl 1 liraya maleder buyrun anlatın desek çıt yok.
Devletin borcu varmış. Elbette olacak. Dünyanın en büyük firmalarına baksan onların da borçları var. Borç olması önemli değil, tıpkı kemal derviş ve IMF zamanı gibi yüksek faizler altında ülkeyi ezdirmemek önemlidir.
Daha dün yerli firmaları "yeşil sermaye" ilan edip dışlayan, yabancı firmaların kucağına oturmayı marifet bilen insanların bu gün yabancı firmaları eleştirmesi ne kadar ciddiye alınabilir? Ayrıca yerli yatırımcıyı ezip yabancıları kar ettirecek bir düzenleme varsa bilmek isterim. Benim bildiğim tam tersi, yerli yatırımcıyı koruyan kanunlarımız var.
Yerli üretim demişsiniz. Yerli üretim modası 60'lı, 80'li yıllarda kaldı. Artık üretim, hammaddesi ucuz, nakliyesi ucuz, iş gücü ucuz ülkelerde yapılıyor. Önemli olan yerli yatırımdır. Üretimin para getirdiği zamanlar geride kaldı.
Kaddafi'yi birkaç mesajda daha okumuştum. O kadar seviyorsanız Kaddafi rejimini, çıkın sokağa açın şeriat istiyoruz pankartlarını, ne söyleyecekseniz orada söyleyin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------
sizin belirttiğiniz konular tamamen kuramsal,
zira bu memlekette devlet kurumu millet topluluğu için değil millet topluluğu devlet ve devleti teşkil eden zümrenin bekası için var olmaktadır,
mevcut uygulamalardan bunu anlamak zor değil,
vergi ile toplanan kaynakların millet çıkarı için harcandığını düşünmek benim için saflıktır,
zira yaşadığımız memleket potansiyeli ile bulunduğu konum arasında hatırı sayılır bir fark var,
iyi anlamda değil.
vergi kayıp değildir ve fakat mevcut sistemde olduğu gibi direkt değil dolaylı olarak,
gelir üzerinden değil yaygın olarak toplanıyor ise sorun var,
memleketin çok ciddi ekonomik problemleri var.
ve bu problemler vergi toplamak ile çözümlenemez.
medeni bir kadro ile bunu başarabilen ülkeler model alınarak kalkınmamız gerekiyor.
uzun konular,
burada da çok konuşuldu.
uzatmanın gereği yok.
vergi artışı hayırlı uğurlu olsun.
kimse sesini çıkarmadığına göre problem teşkil etmiyor.
Saflığa gerek yok efendim bütçelerin gizli saklı olduğu zamanlar geride kaldı. Nereye ne harcanmış, ne harcanacak hepsi ortada.
Memleketin potansiyeli ile bulunduğu konum arasındaki farkın mimarlarını geçen yıl 15 temmuzda kısmen de olsa tanımış olduk. Türkiye gibi potansiyeli yüksek bir devletin dışta olduğu kadar içte de düşmanları olacaktır elbette. Bunlarla mücadele etmek kolay değil.
Ülkemizin çok ciddi ekonomik problemleri olabilir. Hangi ülkenin yok ki? Seçim zamanı Trump'ın konuşmalarını dinledim, baktım ki Amerika batmış gitmiş, iflasın eşiğindeyimiş bizim haberimiz yok
Ayrıca, ülkenin ekonomik problemleri başka, motor satıcılarının 2500 TL'lik motoru 4000 TL'ye satması başka bir olay. Biz motorlarla ilgili olan kısmı tartışıyorduk hatırlarsanız.