Motosiklete UPS aküsü ?

Motorda kullanılan sulu 12v7a akü yerine yine 12v7a kuru UPS aküsü takan oldumu ? Sadece soket kısımlarının bağlantısını yaparak kullanılabilir düşüncesindeyim. lütfen sadece tecrübe eden varsa yazsın

iyide benim motordaki akü de kuru akü çok anlamıyorum ama kuru veya sulu akü motora fark etmez yerine uysun boyut olarak birde amperi uysun sorun olmaz diyebilirim

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Acaba bu aküyü koyuş şekliniz, ups ten farklı olursa ne olur? Sızma yapar mı? Vibrasyon zarar verir mi?

Motorda kullanılan sulu 12v7a akü yerine yine 12v7a kuru UPS aküsü takan oldumu ? Sadece soket kısımlarının bağlantısını yaparak kullanılabilir düşüncesindeyim. lütfen sadece tecrübe eden varsa yazsın

Sulu akülerin için deki kurşun plakaların sayısı ve yoğunluğu daha fazla ve serttir.
Statör/Alternatör ünitelerinden gelen düzensiz ve değişken dc akımla şarj edilmeye uygundur.

UPS te kullanılan kuru aküler doğrultucu/redresör üzerinden dengeli olarak şarj edildiğinden daha uzun ömürlüdür.
Motosiklete takarsanız her gaz kolu ile oynayışınızda aküye statörden gelen akım çok fazla ve devamlı değişeceğinden bir süre sonra akü şişer ve deşarj olur

Ben bir arkadaşın parası olmadığı acil bir durumda NS200 e soketlerini değiştirerek 12 V 9 Ah ups aküsü taktım 6 ay falan kullandı.

Son düzenleme:
Sulu akülerin için deki kurşun plakaların sayısı ve yoğunluğu daha fazla ve serttir.
Statör/Alternatör ünitelerinden gelen düzensiz ve değişken dc akımla şarj edilmeye uygundur.

UPS te kullanılan kuru aküler doğrultucu/redresör üzerinden dengeli olarak şarj edildiğinden daha uzun ömürlüdür.
Motosiklete takarsanız her gaz kolu ile oynayışınızda aküye statörden gelen akım çok fazla ve devamlı değişeceğinden bir süre sonra akü şişer ve deşarj olur

Ben bir arkadaşın parası olmadığı acil bir durumda NS200 e soketlerini değiştirerek 12 V 9 Ah ups aküsü taktım 6 ay falan kullandı.

Aradığım cevap buydu ustam teşekkür ederim bende arkadaşım için alacaktım ama 40 50 lira için ömrü kısaltmaya gerek yok

Activa 100 e 18 amper akü taktim. Mars basamadı bile. Ama kendi 5amperlik akusu canavar gibiydi.
Akünün amperinden çok cca değeri önemlidir. Yani mars esnasında anlık verebildiği amper değeri.
Ups akuleri bunu karşılayamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar