Motosiklete spor filtre takılınca tekleme yapması

Motosikletime spor hava filtresi taktım (açık hava filtresi) daha fazla hava alacağı için atik olur diye düşündüm ama yüksek devirlere geldiğimde motor tekliyor gaz yemiyor ileri geri yapıyor vs hava gaz ayarı bozulduğundan olduğunu düşündüm ama gaz ayarını yapmama rağmen gene aynı durumu yaşadım sizce neden ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

Daha fazla hava daha fazla yakıtla buluşursa bomba olur , havayı artırıp yakıtı artırmazsak bomba elimizde patlar :)

Dün baya bi uğraştım devir göstergesi olmadığı için aklım çok karıştı 6 tur falan açmama rağmen yine tekleme yaptı daha fazla benzin isterse benim için çok masraflı olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------

Karbüratör düşük geleyebilir diyede düşündüm o yüzden olabilir mi ? sence

piyasadaki filtrelerde bir sıkıntı var. eski filtreyi tak kullan çok bir şey fark etmiyor. ya da illa kullanmak istiyorsan filtre ağzını 50 mm olandan alıp öyle dene olmazsa iade edersin. seninki büyük ihtimal 42/43/44 mm modellerinden. filtre ağzı içe doğru daralıyor o daralan kısım jetlerin önünü kapıyor.

Evet eski filtreyi takmayı düşünüyorum çok fazla performans düşüşü oldu sağolun teşekkür ediyorum fikirleriniz için

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------

Hiç bi fikrim yok ama beklentimin tam tersi çıktı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar