- Konu Yazar
Öncelikle Herkese İyi Günler Diliyorum. Sis Farı Takmaya 35W Halojen Lambamın Yetmemesinden Dolayı Karar Verdim.
Burada Size Takılış Aşamalarını Göstereceğim.
Öncelikle Bize Gereken Malzemeler.
1-Dişi Terminal 4 Adet Gerekli Ama Siz Yedek Bulundurun.
2-Pense,Yan Keski,Alyan Anahtar vb. Alet Edevat.
3-Kablo(0.75MM Tercihimdir.)
4-1 Çift Sis Farı
5-Elektrik Bandı(Veya Makaron)
*6-Çakmak.
7-1 Adet Röle(İsteğinize Göre Sis Farlarınızı Direkte Bağlayabilirsiniz.)
Malzemelerimiz Bunlar (Başında * Olanlar Makaron Kullanacaklar İçin Gereklidir.)
Evet Başlayalım.
İlk Önce Sis Farlarımızı Görelim.
Şekil Olarak Gayet Güzeller Arkalarında Alüminyum Bloklar Bulunuyor(Isınmayı Engellemek İçin.)
Yanmış Hallerine Bakalım(Evde 12V Adaptör Olmadığı İçin 9V İle Denedim Daha Parlak Yanıyor Daha Sonraki Fotoğraflarda Göreceksiniz.)
Motosikletimizin Üzerine Montaj Yapıyoruz
Röle Bağlantımızı Yapıyoruz Tabiki Terminalleri Burada Kullanıyoruz(Yazımın En Sonunda Hangi Bacağa Hangisi Bağlanacağını Yazacağım)
Sis Farlarının Kablolarını Uzatıyorum Tabiki Ek Yerlerine Uğraşmamak İçin Makaron Yapıyorum(Isıtınca Daralan Plastik)
Makaron:
Kontağı Açıp Test Ediyoruz
Yandığına Göre Birde Önden Bakalım
2 Sis Farınında Göründüğü Resim
Biraz Daha Uzaktan Gösterelim
Çok Şekil Olmuş Değilmi
Aydınlatmaya Katkısı Mı Dedi Biri? O Zaman Gösterelim.)
Fotoğrafın Çekildiği Ortam(Telefonun Flash'ıyla Bu Kadar Aydınlanıyor)
Ve Sis Farlarını Yakınca
Röle Bağlantısı:
Röle üzerindeki 86 yazan uca kontak açıldığında elektrik gelen bir kablodan veya anahtardan + alın ve ucunu röleye bağlayın.
30 nolu uca da akünün + kutbundan alınan elektriği araya bir 12 volt sigorta koyarak(isteğe bağlı) direk olarak röleye bağlayın.
85 nolu uca motosikletin şasesinden veya akünün - kutbundan bir hat alarak direk röleye bağlayın.
87 nolu ucdan alacağınız elektrik (+) akımını sis farının + ucuna (muhtemelen kırmızı kablo) bağlayın.
Sis farının - ucunu (muhtemelen siyah kablo) motosikletin şasesine veya akünün - ucuna bağlayın.
İşlem tamam.
86 nolu hat üzerine bağladığınız açma kapama düğmesi açık konuma getirdiğinizde sis farı çalışacaktır.
Sonuna Kadar Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim. İnşallah Bir Faydam Dokunmuştur
Not: Resimler Büyük Olabilir Yöneticiler Düzeltebilirse Sevinirim.
Burada Size Takılış Aşamalarını Göstereceğim.
Öncelikle Bize Gereken Malzemeler.
1-Dişi Terminal 4 Adet Gerekli Ama Siz Yedek Bulundurun.
2-Pense,Yan Keski,Alyan Anahtar vb. Alet Edevat.
3-Kablo(0.75MM Tercihimdir.)
4-1 Çift Sis Farı
5-Elektrik Bandı(Veya Makaron)
*6-Çakmak.
7-1 Adet Röle(İsteğinize Göre Sis Farlarınızı Direkte Bağlayabilirsiniz.)
Malzemelerimiz Bunlar (Başında * Olanlar Makaron Kullanacaklar İçin Gereklidir.)
Evet Başlayalım.
İlk Önce Sis Farlarımızı Görelim.
Şekil Olarak Gayet Güzeller Arkalarında Alüminyum Bloklar Bulunuyor(Isınmayı Engellemek İçin.)
Yanmış Hallerine Bakalım(Evde 12V Adaptör Olmadığı İçin 9V İle Denedim Daha Parlak Yanıyor Daha Sonraki Fotoğraflarda Göreceksiniz.)
Motosikletimizin Üzerine Montaj Yapıyoruz
Röle Bağlantımızı Yapıyoruz Tabiki Terminalleri Burada Kullanıyoruz(Yazımın En Sonunda Hangi Bacağa Hangisi Bağlanacağını Yazacağım)
Sis Farlarının Kablolarını Uzatıyorum Tabiki Ek Yerlerine Uğraşmamak İçin Makaron Yapıyorum(Isıtınca Daralan Plastik)
Makaron:
Kontağı Açıp Test Ediyoruz
Yandığına Göre Birde Önden Bakalım
2 Sis Farınında Göründüğü Resim
Biraz Daha Uzaktan Gösterelim
Çok Şekil Olmuş Değilmi
Aydınlatmaya Katkısı Mı Dedi Biri? O Zaman Gösterelim.)
Fotoğrafın Çekildiği Ortam(Telefonun Flash'ıyla Bu Kadar Aydınlanıyor)
Ve Sis Farlarını Yakınca
Röle Bağlantısı:
Röle üzerindeki 86 yazan uca kontak açıldığında elektrik gelen bir kablodan veya anahtardan + alın ve ucunu röleye bağlayın.
30 nolu uca da akünün + kutbundan alınan elektriği araya bir 12 volt sigorta koyarak(isteğe bağlı) direk olarak röleye bağlayın.
85 nolu uca motosikletin şasesinden veya akünün - kutbundan bir hat alarak direk röleye bağlayın.
87 nolu ucdan alacağınız elektrik (+) akımını sis farının + ucuna (muhtemelen kırmızı kablo) bağlayın.
Sis farının - ucunu (muhtemelen siyah kablo) motosikletin şasesine veya akünün - ucuna bağlayın.
İşlem tamam.
86 nolu hat üzerine bağladığınız açma kapama düğmesi açık konuma getirdiğinizde sis farı çalışacaktır.
Sonuna Kadar Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim. İnşallah Bir Faydam Dokunmuştur
Not: Resimler Büyük Olabilir Yöneticiler Düzeltebilirse Sevinirim.