Motosiklete Kasko Yaptırmak Mantıklı mı?

Merhabalar,

Bir süredir motosiklete kasko yaptırma konusunu düşünüyorum ama net karar veremedim. Son dönemde parça fiyatları, işçilik ücretleri ve hırsızlık riski gibi aklıma yatıyor. Motoru günlük kullanıyorum. Bazen dışarıda bırakmam gerekiyor, bazen de yol yapıyorum. Ufak bir düşme ya da devrilmede bile grenaj, ayna, sinyal, manet gibi parçalar ciddi masraf çıkarabiliyor. Kasko yaptırmak mantıklı geliyor ama poliçelerde neleri kontrol etmek gerekir tam bilmiyorum.

Kasko yaptırmış olanlar deneyimlerini aktarabilir mi?

Motosikleti
Dominar D250
Tabiki mantıklı, dünyada sigortaya bakış açısıyla ülkemizdeki bakış açısı çok çok farklı, yabancıların sayısız sigorta poliçesi var evi, arabası, sağlığı, eşyası, ferdi kazası vsvs. bizde başta ekonomik nedenlerden dolayı sigorta olarak sadece mecburiyetten zorunlu trafik sigortası yaptırılıyor gerisi önemsenmiyor.
Ben dominar’a kasko yaptırdım, yaptırmaya da devam edeceğim

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
mantıklı,
aklında kalmasın yaptır gönlün rahat etsin 😊

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
muafiyetli kasko diye bir şey var 5000tlden daha ucuza yapıyorlar 168bin tl üzerindeki her şeyi ödüyorlar(tuareg için böyle) kazadan hırsızlıktan tut depreme kadar
kaza yaptınız 200bin tl masrafı çıktı 200 - 168=32bin tlsini karşılıyorlar pahalı bi motorunuz varsa mantıklı quick sigorta yapıyor sanırım

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
SIgortacı kucakta hoplatmıyorsa çok mantıklı, sigortacı kucakta hoplatıyorsa mantıklı; çünkü bir ağır hasar olduğunda usta / servis hoplatacak zaten. 🤣

Tabiki mantıklı, dünyada sigortaya bakış açısıyla ülkemizdeki bakış açısı çok çok farklı, yabancıların sayısız sigorta poliçesi var evi, arabası, sağlığı, eşyası, ferdi kazası vsvs. bizde başta ekonomik nedenlerden dolayı sigorta olarak sadece mecburiyetten zorunlu trafik sigortası yaptırılıyor gerisi önemsenmiyor.
Ben dominar’a kasko yaptırdım, yaptırmaya da devam edeceğim
Yalnız hiç bir yerde de bizdeki gibi saçma sapan bir sigorta sistemi yok.
Güya zorunlu bir trafik sigortası var, bir bok ödemiyor, insanlar ya mahkemelik oluyor, ya kanlı bıçaklı oluyor ya da tıpış tıpış cebinden ödüyorlar. İşin kötüsü bu bildiğin bir KHK ile devlet tarafından böyle yönlendiriliyor.

Benim motosiklete kasko yaptırmaktaki birincil dürtüm, İMM ekletmek. Motosiklet işimin çekirdek bir parçası değil yani motor ile para kazanmıyorum o yüzden motosikletlerin yok olması ve parasını alamamam, koyar ama beni borca harca sokmaz yani. Lakin gider bir Porsche'ye yan kapıdan girersem işin rengi değişebilir. Kaskonun benim nazarımdaki en önemli fonksiyonu bu, o motoru değil de onun hurdasını ve diğer motorumu, arabamı falan satmaktan kurtarması =)

Şu an muafiyetli kaskoyu yeni ürün gibi pazarlıyorlar. Güzel, ama yurtdışı teminatı ve İMM ekletilemiyor. Eh, ne anladım ben o işten. Yoksa ben de muafiyetli tercih ederim.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
SIgortacı kucakta hoplatmıyorsa çok mantıklı, sigortacı kucakta hoplatıyorsa mantıklı; çünkü bir ağır hasar olduğunda usta / servis hoplatacak zaten. 🤣
abi pozisyonlar farklı mı aynı mı ona göre düsünelim 😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar