motosiklete başlamak ama nereden--internet üzerinden motosiklet alınır mı??

arkadaşlar bir süredir forumu uzunca bir süredir de Barkın Bayoğlu' nu takip etmekteyim. motosiklet sürmeyi bilmiyorum denebilir. yaşadığım ilde herhangi bir ileri sürüş eğitimi verilmiyor. yani yalnızca sürücü kursuna gidebiliyorsunuz ki siz de iyi biliyorsunuz sürücü kursları motosiklet sürmeyi öğretmiyor yalnızca motosiklet sürmeyi bir şekilde öğrenene ehliyetini alabilmesi için aracı oluyor.(yamaha riding academy' nin 2 günlük kursu var, en azından ona mutlaka gitmek istiyorum)

bir iki tane sürücü kursunu aradım. sürmeyi bilmiyorsanız garanti vermeyiz gibisinden gevelemelere maruz kaldım. garanti de istemedim ama :) belli ki bir şey öğretebileceklerini düşünmüyorlar. sürmeyi bilen gelsin kafasındalar ya da en azından bana öyle geldi. bu durum hem beni tedirgin etti(koskoca adam ya sınavdan geçemezsem diye) hem de asabımı bozdu.

ben de ucuz çin malı motosiklet ve ekipman alıp şehrin biraz dışında olan evimin önündeki hiç işlek olmayan geniş bi caddede sürerek öğrenmeyi düşünüyorum. doğru olmadığı kesin ama en azından sınavı geçebilecek pozisyona gelince(ki teorik olarak fena değil baya okudum bir iki haftada çözerim gibi, viraj olayı tam oturmadı o da direksiyona geçince üstesinden geliri gibi geliyor) sürücü kursuna kayıt olmak istiyorum.o da ağustostaki sınav geçti artık bir sonrakine.

kendimin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmadan dikkatli bir şekilde öğrenebilecek farkındalıkta olduğumu düşünüyorum. yapmayı düşündüğüm doğru değil aması yok farkındayım. fikirlerinizi öğrenmek istedim.

2. olarak da mondialin sitesinde 3.990 tl olan
http://urun.n11.com/touring/mondial...gclid=CKLegLKWh84CFQgSGwodFtYO6Q&gclsrc=aw.ds
bu motosiklet düşündüğüm olay için ideal midir?

arkadaşlar üstüne biraz daha koymak istemiyorum. ybrcilere selaam...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İnadına gidip kursa yazıl öğretmedikleri taktirde yasal yollara başvuracağını söyle. Kurs sana motor kullanmayı öğretmek zorunda.Adı üstünde kurs, eğitim ve öğretim yeri.Şimdi git ve inadına öğrenirken illa bir motor parçalayacaksan kendi motorunu değil kursun motorunu parçala kimse sana çıkıpta neden kurs motorunu parçaladın neden devirdin masrafları öde vs diyemeyecek böyle bir hakları yok.Sana gördüğüm en güzel örneği söylim a sınıfı ehliyeti almak isteyen bir arkadaş kawasaki er6n ile öğrendi ve tabiri caizse motorun anasını sevdi:)

Not:Bildiğim kadarıyla her hafta belli bir saat zorunlu direksiyon dersi vermek zorundalar.Yasal olarak bunuda öğrenip saat hakkını yedirme. Zaten mantığı birkaç kez gösterecekler sana gerisi çorap söküğüyle gelecek.Motoru sürebilecek kadarını kursda öğren geri kalanını kendi motorunda veya özel kurslarda halledersin. Kurs motorunun debriyajına balatasına tecavüz etmeden pes etme sakın:mrgreen:

Son düzenleme:
dediğiniz doğru fakat ya sınavdan geçemezsem diye düşünüyorum. sınav gününe şahit olmuşluğum var cayır cayır apaçilik yapan gençler ehliyet alıyordu. yani benim gibi acemilik yapanı yoktu diyebilirim. çok mu abartıyorum bilmiyorum ki.

dert etmeyin öğrenirsiniz... Motorun mekaniğini çözün biraz; gerisini halledersiniz.

Tesekkurler. Sanirim kursa gitmek daha mantikli. Gecemezsem de bi sonrakinde gecerim :/

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dediğiniz doğru fakat ya sınavdan geçemezsem diye düşünüyorum. sınav gününe şahit olmuşluğum var cayır cayır apaçilik yapan gençler ehliyet alıyordu. yani benim gibi acemilik yapanı yoktu diyebilirim. çok mu abartıyorum bilmiyorum ki.

Geçemezsem diye düşünürsen geçemezsin. Kendine güven geçeceksin çünkü senin içinde motor aşkı var.Geçilmeyecek birşey yok 1 ve 2.vites düşük hız hepsi bukadar ötesi berisi yok. Dur kalk yapmayı çözdükten sonra zaten denge problem değil bisikletten farkı yok. Araba ve bisiklet kullanmayı biliyorsan zaten motor kullanmayıda biliyorsun demektir. Tek yapman gereken alışmak hepsi bukadar.

arkadaşlar bir süredir forumu uzunca bir süredir de Barkın Bayoğlu' nu takip etmekteyim. motosiklet sürmeyi bilmiyorum denebilir. yaşadığım ilde herhangi bir ileri sürüş eğitimi verilmiyor. yani yalnızca sürücü kursuna gidebiliyorsunuz ki siz de iyi biliyorsunuz sürücü kursları motosiklet sürmeyi öğretmiyor yalnızca motosiklet sürmeyi bir şekilde öğrenene ehliyetini alabilmesi için aracı oluyor.(yamaha riding academy' nin 2 günlük kursu var, en azından ona mutlaka gitmek istiyorum)

bir iki tane sürücü kursunu aradım. sürmeyi bilmiyorsanız garanti vermeyiz gibisinden gevelemelere maruz kaldım. garanti de istemedim ama :) belli ki bir şey öğretebileceklerini düşünmüyorlar. sürmeyi bilen gelsin kafasındalar ya da en azından bana öyle geldi. bu durum hem beni tedirgin etti(koskoca adam ya sınavdan geçemezsem diye) hem de asabımı bozdu.

ben de ucuz çin malı motosiklet ve ekipman alıp şehrin biraz dışında olan evimin önündeki hiç işlek olmayan geniş bi caddede sürerek öğrenmeyi düşünüyorum. doğru olmadığı kesin ama en azından sınavı geçebilecek pozisyona gelince(ki teorik olarak fena değil baya okudum bir iki haftada çözerim gibi, viraj olayı tam oturmadı o da direksiyona geçince üstesinden geliri gibi geliyor) sürücü kursuna kayıt olmak istiyorum.o da ağustostaki sınav geçti artık bir sonrakine.

kendimin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmadan dikkatli bir şekilde öğrenebilecek farkındalıkta olduğumu düşünüyorum. yapmayı düşündüğüm doğru değil aması yok farkındayım. fikirlerinizi öğrenmek istedim.

2. olarak da mondialin sitesinde 3.990 tl olan
http://urun.n11.com/touring/mondial...gclid=CKLegLKWh84CFQgSGwodFtYO6Q&gclsrc=aw.ds
bu motosiklet düşündüğüm olay için ideal midir?

arkadaşlar üstüne biraz daha koymak istemiyorum. ybrcilere selaam...

Arkadaşım sana şiddetle tavsiyem ''DÖNÜŞLERİN KUTSAL KİTABI'' eğitim filmini en az 20 defa izle iyice idrak et olayı orada anlatılanları özellikle kontra tekniğini çok iyi öğren.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar