Motosiklet Zinciri Nasıl Yağlanır?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Castrol un fiyatı 15-16 YTL

Arkadaşlar gerekli bilgileri yazmışlar, arama özelliğini kullanarak zincirler ve yağlamaları hakkında detaylı bilgi içeren başlıklar bulursunuz.

ben forumları aradım,yeni bir başlık açmadan birde burada sorayım dedim,yıllardır motosiklet kullanıyorum,ilk defa zincir değiştirme ihtiyacı doğduğu için araştırıyorum,benim suzuki gs500 zincir istiyor,servise sordum orjinali 220ytl+kdv,benim derdim daha makul rakamlara bu işi halletmek,bunun için bana çözüm önerebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim

PHAETONW12 ,
Sizin yakınınızda ki 1.sanayi sitesinde rulmancının birisinden makina zinciri alabilirsiniz 10-15 ytl yi geçmez.Ben senelerdir muhtelif motorlarımda makina zinciri kullandım.

Arkadaşlar bu yazacagım yaglama sistemini kimse bilmez ve uygulamaz .
Zinciri yerinden komple sökün bir legenin içine mazotla yatırın ufak boya fırçasıyla yıkayın en önemli tarafına geldik sac yada eski bi tencerede kauçuklu gres yagını çok kaynatmadan cıvık bi hal alana kadar kaynatın zinciri icine daldırın iyice bulansın bir bezle fazlasını temizleyip yerine takın bu dedigim sistemi 1500 kmde bir yapın görün bakalım zincirden boşta giderken ses geliyormu yada kaç bin gidiyo her 500 600 km de bir mobilin motorsiklet yagı var onunla yaglayın sakın gres li bir sprey yag kullanmayın her tarafa bulaşıyo birde pratik olsun diyorsanız bunun aparatlı komple set şeklinde olanları var zincire takıyorsun orta sehpada aparata hortumla temizleyici sonrada yaglayıcıyı sıkıyorsun hiç bir yere bulaşmıyo çok pratik ama nerede satılır bilmiyorum.
Bir sıra iki kartonu arka dişliye göre yarım ay kesip dişli ortada kalacak şekilde tutup sprey yagı sıkardım aklınızda bulunsun.
Şunuda unutmayın elinizden geliyorsa yarına bırakmayın motorunuza ne gerekiyorsa yapın siz ona nasıl davranırsanız oda size aynı şekilde davranır.

Arka sehpam yok arkadaşlar maalesef henuz edinemedim..Motor Derbi GPR125R tek kişiyim yardım edecek,arka tekerleği kaldıracak kımse yok maalesef.Castrol un zıncır temızleme spreyı ve yağı var zıncırımı nasıl yağlayacağım tecrubesi olan arkadaslar yardımcı olabılırmısınız???

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar