- Konu Yazar
20 bin de Motosikletin zinciri bitti. Sona dayandı.Bende 2 adet bakla aldırdım.Ve o günden sonra testim başlamış bulundu ve cumartesi günü Test etmem bitti. Şimdi Motosiklette Bakla aldırdıktan sonra başıma gelenleri yazayım. İlk 1400 km Pek bi sıkıntı yaşamadım.Ama ondan sonra zincir felakete dönüşmeye başladı.Normal bir zincire göre 3 hatta 4 kat daha kolay gevşiyor sürekli zincir gererken buluyorsunuz kendinizi.Hatta zincir atabiliyor.2 kere başıma geldi.Zincir baklaları arka dişliye de tam oturmuyor gerdikçe bu oturmama artıyor ve hatır hutur ses yapıyor. Ciyaklamaya başlıyor.Arka ve ön dişliler gitmeye başlıyor.Dişlerde yamulmalar meydana geliyor yavaş yavaş.Zincir 2. kez sona dayadım.Baklalar yağı tutmuyor.24 bin km de vitesler zor atmaya başlıyor. Bi depiklemek gerekiyor.25 bine geldiğimde ise artık baklalar kendini salmış allahınızdan bulun bea der gibi davranıyor. Yani o kadar çok sallanıyor ki yolda bırakıcam değiştir beni diyor. Aşşağıyada yeni ve esi zincirin farkını koydum. Zİncir değiştiğinde elime eski zinciri aldığımda 2 bakla arasında aşırı boşluk oluştğunu farkettim.+ 5 bn km bile götürmesi şaşırttı beni. Zincir söküldüğünde ön dişli bitik dişler yamuk arka dişli ise idare eder kıvamdaydı.Ben komple değiştirdim.