Motosiklet Zincir Hakkında Bi Soru

Benim zincir kilitli gibiydi. Çatır çatır ses yapardı. Sprey yağların faydasını görmedim. Motordan çıkan yağla ve 10 numara yağ koyulu yağdanlık ile yağladım. Şimdi güzel. Hiç temizlemedim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Paylaşım için teşekkürler. Ek bilgi: Benim bulduğum kaynakta da benzine maruz kalan o ring'lerin benzinin buharlaşması sonucunda orijinal boyutlarına döndüğü yazıyordu. (O deneyde o ring'ler sıvılarda 1 hafta tutulmuşlardı...)

Ben şahsen tecrübemi yazdım oringleri benzin mahvediyor diye, fırlamış ön dişli kapağındaki içine yağ sıçramış yete yapışmış ve daha fırlamaya bir iki tur kalmış oringler gördüm ve topladım.

Karbüratörün içinde dışında deli gibi dönen ve kuvvet uygulanan bir aksam yok ve karbüratörün içinde oring yok!Lastik conta başka birşey oring başka birşey.

Denemesi bedava herkesin bildiği gördüğü birşey; herhangi bir lastiği veya plastiği benzinle sil veya sok çıkar benzine sobra üfle veya kenara bırak kurusun ki 10 20 saniyede kupkuru kalıp beyazlaştığını göreceksiniz, ne yağ bırakır ne kir nede nem.Birkaç defa tekrarla sonra parçada çatlaklar ve kırılma kopmalar olur.Bakınız benzin hortumları.

Zincir motosiklette en çok kuvvet binen kirlenen ve aşınan parçadır 20 25 bin km de çöp olur.En çok dönen çalışan parçadır her vites atışında eksantirik zinciri bile hep aynı devirde döner az veya çok.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ama siz okumamışsınız cevapları. Bir daha okuyun... Tekrar yazamayacağım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:33 ----------

Tavsiyeler yanlış değil ancak o ring'lerin lastik veya kauçuktan yapılmış oldukları bilgisi yanlış; zincirlerdeki o ring'ler (markasına göre) bir nev'i kevlar veya neopren türünden yapılır ve bu iki malzemenin de petrol ürünlerine mukavemeti vardır.

Temizlik için en uygun mazlemenin gazyağı veya WD40 (çok büyük yüzdesi gazyağıdır...) olduğuna katılıyorum.

Bir not da benzin vb çözücülerin o ring'leri geçme ihtimali hakkında; o ring'leriniz zarar görmemişse içlerine bir şey geçmez. Zarar görüp geçirmişse de zaten temizlerken ne kullanıyorsanız kullanın kısa zamanda o zinciri elinize alacaksınızdır zaten :) geçmiş olsun...

Bir düzeltme, yukarıdaki neoprene değil nitrile olacaktı... Nitril'in kimyasal ve petrol dayanımı çok iyidir.

Uygun miktarda gerdirdiğide kırmızı çizgiye gelmiyorsa sorun yok demektir. Bir kere benzinle temizlemekten bir şey olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar