Motosiklet Yıkama...

Motorunuzun temizliği.

• Kullanılan toplam oy
    787
ben ayda yılda bir kez, o da kurumuş çamurdan motor görünmeyecek duruma geldiği zaman benzinlikte yıkamacıya su tutturuyorum:p bir keresinde bezle sildim(o da yüzeysel) . onu da bakıma götürdüğüm zaman usta sildirmişti:mrgreen:

Motosikletin Her Bölümü İçin Özel Spreyler Aldım :)
Jant,Lastik,Torpido,Koltuk
Her Bir Kısmını Tek Tek Yıkarım Temizlerim Spreylerle Parlatırım 2 Haftada Birde Lastikteki Yazıları Beyaza Boyarım (;
Motora Baktığım Kadar Kendime Baksaydım... :)

Motorumu yıkamak benim için binip gezmek kadar keyifli hatta tam temizleyemiyorum diye oto yıkama makinesi aldım bide fırçasız yıkama ilacı sonuç olarak köpürtme durulama kurutma + kahve molası ve cila 30-35 dk

ben okadar ugrasmam yıkar gecerım oda aklıma gelırse yada evın balkonlarını yıkarken falanda su tutarım ole zaten cok ta kırlenmıyor 24 saatın 20 saatı motorun ustunde oldugum ucun heryerıne temas mevcut :D

valla bende çok titizim bu konuda en ince ayrıntısına kadar temizlerim 1 sa. bulur.

benim motor artık alıştı kendi kendini yıkıyor.şaka bir yana yağmurda yağsa 2 günde bir yıkarım üzerinde toz olmasın yeterki.

motoru ayrintilarina kadar yikamak sadece yikamak degildir ayni zamanda motorun bastan asagi bir kontroludur ..motorunu ayrintilarina kadar temizleyen kisilerin yolda kalma orani temizlemeyenlerden daha azdir..

Motorumu yıkamak benim için binip gezmek kadar keyifli hatta tam temizleyemiyorum diye oto yıkama makinesi aldım bide fırçasız yıkama ilacı sonuç olarak köpürtme durulama kurutma + kahve molası ve cila 30-35 dk

Malına özen göstereni severim. Çünkü bu tarz araçlar bir müddet sonra başkalarının hizmet görmesi için satılacaği düşünülürse bakımlı olmalı.
Bende sürekli olarak oto yıkama makinasında yıkarım. Daha doğrusu basınçlı su püskürtme makinası ile. Zaten iş makinamı yıkamak için özel basınçlı sistemim var. Ayrıca eve dönerken kirlenirse diye birde ev için özel basınçlı makina aldım. Köpük püskürtme işini de bahçe ilaçlama UZMAN marka 10 litrelik pompa içine fırçasız yıkama deterjanını katıp sıkıyorum. Arkasından basınçlı su. Kurulamadan sonra yaklaşık 30 dakikada işlem tamam.
Yıkama deterjanı markası ; Förçh (Alman)
sele ve ss.bar parlatma ; NIGRIN (Alman)
Lastık parlatma ; NIGRIN ( Alman)
Yağmur kaydırıcı ;Belco ( ÇBS)
Sonuç mükemmel.....
Not: Oto yıkamalarda köpüklu ve fırçasız motosiklet yıkama bedeli olarak genellikle 5 TL.ücret alınır. Yine herhangi bir yıkamacı ile anlaşmalı olarak da yıkama yapılabilir.

:cherry:ben motorumu her yıkadığımda küf sökücü sipreylerden kullanıyorum , küf yapabilecek aralara ,vidalara , amortisörlere, devir saati ve kilometre saati emetal oduğu için alt kısımlarına falan tavsiye edrim 2006 dan buyana küçük bir yerinde bile küf yoktur inanın

Arkadaşlar benden size bir tavsiye motor sıcak iken asla motoru yıkamayın özellikle motor aksamı ve disk frenler ani sıcaklık değişiminden deforme oluyor, motor bloğunda boya dökülmeleri disk te ise yamulma meydana geliyor, biraz soğutup yıkarsanız daha sağlıklı olur.

peki arkadaşlar lastikleri nasıl yıkarız en temiz şekilde nasıl temizleriz?

telefondan güzel bi şarkı açarım cilam,parlatıcım,vs,vs yanımda bi girerim sonra karşısına geçer işte bu derim :cat:

Bende belirli bir periyod yok. Gözüme kirli gözüküyorsa temizlerim. Ama temizlik en az 1 saat sürüyor. Birkeresinde motoru temizlerken güvenlik iki saat sonra beni hala motorun başında temizlikle uğraşıyor halde görünce "abi senelik mi temizliyosun?" demişti. :mrgreen: Böyle işte! :)

koca bir pazarımı buna ayırırdım. zinciri temizler motormu yıkar cilasını atar sonrada keyifle izlerdim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla sakın oto yıkamacıya yıkattırmayın ben geçen götürdüm oz mn hava güzeldi ben uğraşmam dedim gittim 3TL verdim sadece tertemiz yıkattım zift ilacıymış pas ilacıymış motor 0 gibi oldu fakat 2-3 km gittim motorda bir sarsıntı sesi olmaya başladı çektim sağa baktım tüm vidalar gevşemiz hava filtresini tutan kutunun vidalar düşmüş daha ne diyim en sağlıklısı elde yıkamak sonrada arap sabunu sürmek üstüne o zmnda gayet güzel oluyor motor

temiz motor iyi hoşda kendin yıkamayacn verecen 3-5 yıkatıp sende izleyeceksin oyle tadı daha güzel çıkıyor hem de yorulmuyorsun

Başka bir topicte çok iyi yıkayan bir yerden bahsediliyordu. Anladığım kadarı ile basınlı su ile değil, bir insanın normalde yıkayacağı gibi yıkıyorlar. Bir kaç kişi yıkadıkları için kısa sürüyor.

Böyle yerler tavsiye edebilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar