Motosiklet yardım

Öncelikle herkese merhabalar. Bu konuyu açmayı hiç istemedim cünki bu gibi konulardan degil 10'larca 100' lerce mevcut. Cbf mi ybr mi tvs mi kuba mi vs vs. Açıkcası tüm modeller hoşuma gidiyor, hoşuma gitmesinden öte motosiklet kullanma açlığımı olabildigince doyuracagini tahmin ediyorum.

Gelelim sormak, danışmak istedigim konuya. Ben kilolu bir insanim (176 boy 140 kg) ve buna gore ilk basta "hangi motor beni tasir" yada " hangi motor daha az ariza çikartir" diye dusunmeden edemiyorum. Cogu insana gore dengem daha zayif kilodan oturu. Motosiklet tecrübem ehliyet alacak kadar mevcut :) trafikte hiç deneyimim yok. Yazlik kesimde de arkadaslarin motosikletlerini bir kac defa surmuslugum var bakkala cakkala giderken.

11.000 tl kredi cekecegim ( kredi karti kullanmiyorum istemiyorumda maas hesabimdan kesilecek) ekipmanlar kask vs ne kadar tutar bilmiyorum tamamen arayistayim ama hayatimi 250 tl civarinda ki kasklarada emanet etmek acikcasi istemiyorum. 5.000 tl civari ekipmana ayirsam elimde 6.000 para kalicak motosikleti alirken vergilerdi otv di kdv idi koruma demiriydi 4.500 -5.500 civari dusunuyorum motosiklet icin.

Kisacasi beni biraz yonlendirirseniz cok sevinirim. Simdiden yardimci olanlara çok tesekkur ediyorum. Iyi forumlar diliyorum.

tecrübeniz çok yoksa 125 lik scooter veya motosikletler olabilir, ancak boy ve kilonuz nedeniyle biraz daha büyük cc istiyorsanız ,
scooter düşünüyorsanız 250 cc maxi scooter lar; honda fes 250 foresight,yamaha majesty 250,suzuki an 250,sym joyride 200,kymco,daelim,piaggio...
motosiklet düşünüyorsanız ; cbf 150, cbf 250, ybr 250, gt 250 comet v.b. başlangıç için düşünenebilirsiniz sanırım.

tecrübeniz çok yoksa 125 lik scooter veya motosikletler olabilir, ancak boy ve kilonuz nedeniyle biraz daha büyük cc istiyorsanız ,
scooter düşünüyorsanız 250 cc maxi scooter lar; honda fes 250 foresight,yamaha majesty 250,suzuki an 250,sym joyride 200,kymco,daelim,piaggio...
motosiklet düşünüyorsanız ; cbf 150, cbf 250, ybr 250, gt 250 comet v.b. başlangıç için düşünenebilirsiniz sanırım.

+ Tvs Apache rtr 150

5000 lira tutmaz bence ekipman listeniz.
3000 lira tutsa ekipmanlar;

8 bin liraya güzel bir GV 250 alınabilir. Biraz kısıp lastik de alabilirsiniz.

Cruiser beğenmiyorsanız bir tek Inazuma geldi aklıma kalıplı olan motor olarak. O da bütçeyi aşıyor sanırım.
Maxi scooter tavsiyesi verebilecek arkadaşlar da olacaktır elbet.

Lastik yazmayi unutmusum. 0 alacağım için lastikleri direkt degistirmeyi düşünüyorum. Scooter istemiyorum açıkcasi. Vitesli de az biraz zorlanirim belki ama aktif olarak 2007 den beri araba kullaniyorum, motosiklete de kolay adapte olabilirim diye düşünüyorum. Güzel yorumlariniz için teşekkür ederim. Ama iste kilodan dolayi bu motosikletler benim icin sorun teskil eder mi? Yada ben, motosiklet için sorun teşkil edermiyim orasini cözemedim henüz. Hiç bir bilgim olmadığından öte uzun süredir araştiriyorum. Ama kilolu insan icin yazilan- çizilen bir yaziya yahut öneriye rastlamadim henüz. :)
Sabırlıyımdır. Elbet 2 3 ay içerisinde o? motosiklete binecegim ama %100 güvenerek ve emin olarak binmek isterim. =)

Herkese tekrardan merhaba. Motosikletimi almata çok az vakit kaldı. =) Açıkcası içimde ki, çocuksu heyecanı da anlatmak mümkün değil. Motosiklet olarak cbf 150 de karar kıldım ve 20 sinden sonra bayiye gidip ellerinde varsa alacağım, yoksa sipariş vereceğim.

Ekipmanları da bu arada bol bol araştırıyorum, en başta da dediğim gibi, kilolu olduğum için, beğendiğim değil, üstüme olanlardan seçim yapmam gerekiyor. mont ve pantolon buldum ama fazla bilgiye rastlayamadım açıkcası...

Mont: http://www.motosikletaksesuarlari.com/Richa-Challenger-Motosiklet-Montu-Siyah_9062.html

Pantolon: http://www.motosikletaksesuarlari.com/RICHA-EVEREST-MOTOSiKLET-PANTOLONU_2339.html

Acaba bu marka iyi midir? kışlık diyor ama üşütür mü? yada yine kışlık diyor ama yazın giyilebilir mi?
Bu marka veya başka markalar için, yardımcı olabilecek olan varsa, çok teşekkür ederim şimdiden...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar