Motosiklet vites aksamı

Arkadaşlar geçenlerde debriyajım birden yumuşadı, çok sertti zaten. Daha sonra vitesler alt devirlerde zor geçmeye başladı. Eskiden yağ gibi akıp giderdi. Şimdi ise ayağımı acıtacak kadar baskı uygulamam gerekiyor. 8Bin devirden sonra yine sıkıntı olmuyor fakat bu alt devirde atamama işi sıkıntı yaptı bana. Yağı değişeli 1500KM kadar oldu. Hatta boş vitese girmiyor bile 1 ve 2 arasında dolaşıp duruyor. Anca stop ettirince boşa geçiyor. O kadar sert ki, kuvvetten dolayı boşu tutturamıyorum. Sizce bu neyden kaynaklanıyor olabilir? Son 1 haftadır oluyor olay.

Debriyaj ayırmıyor ve manet çok yumuşak.

Bu tarife göre ilk olarak debriyaj teli boşluk ayarını doğru yaptığınızı kontrol edin.

Eğer ayarın doğruluğundan eminseniz malesef debriyaj balatalarınız dağılmış gibi görünüyor. En iyisi şanzımanın kendisine de zarar vermeden önce debriyaj tasını da söküp inceleyip debriyaj setinizi baskı yaylarınızla birlikte değiştirmek.

Bu şekilde devam ederseniz vites değişiminde şanzıman dişlilerine binen aşırı yük nedeniyle daha ciddi bir sorun daha yaratabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Debriyaj teliniz kopmak üzere olabilir sorunlar bana bunu hatırlattı. Daha önce başıma geldiğinden biliyorum vitesler geçmez debriyaj yumuşar. İsterseniz debriyaj telinizi bir kontrol edin.

Ekleme yapayım... Debriyajım çook erken kavrıyor. Öyle ki tam sıktığımda bile hareket etmeye çalışıyor

Teşekkürler arkadaşlar gidip kontrol ettireceğim hemen yarın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar