Motosiklet ve Video Trendleri

Bu shorts ve reels işin geleceği.

Bir motor incelemesi olacaksa, tarihi ve giriş tanıtımı bir reel, tasarım detayları bir reel, donanım bir reel, teknik detaylar bir reel,sürüş bir reel, testi yapan kişinin fikri ve fiyat bir reel, artı ve eksi yönler bir reel

7 dakika ve parça parça.Youtube da uzun uzadıya video seyredilmesi olmadığı için para kazanamayacak ama işbirlikleri ile götürecek işi mecburen.

Ben uzun uzun okumak isterim, bunun gibi sayfalarda tutuluyor, motorun fotoğraflarını paylaştığı postun altınada yazacak, fotolara da üst köşelere reklam alacak.

Bende kanala girdiğimde instada testi okurken reklam içeren fotolara bakıcam.reelslerda veya shortslarda kaydırdıkça dinlemek istediğim merak ettiğim bölümü seyredicem

Uzakdoğudan yayılan bir kültür 1-1.5 dk bölümleri olan dizilerin olduğu platformlar.Otomobil veya motosiklette bunu yapan yok daha

Motosikleti
1190 ADV
Bence yakın gelecekte "gerçek video" diye bir kavram girecek hayatımıza. Nasıl eski yazı şeklinde incelemeleri özlüyorsak, o zamanda şimdiki inceleme videolarını özleyeceğiz. Yapay zeka işin suyunu çıkaracak, tamamen senaryolar üzerine oluşturulmuş videolar izlemeye başlayacağız. Eskiden gerçek videolar çekilirdi, izlerdik falan diyeceğiz.

F54

ben genelde uzun metraj gezginleri izliyorum adam çıkmış 3 sene geziyor bu işten para kazanmayı hak eden içerik üreticisi bence bu (y)
öyle çinli firmalardan para alıp çer çöp öven dandirik yotuberlar değil kendileri de tanıttıkları motorlar gibi ucuz
tr de böyle kanal birkaç tane var
trend i algoritmalar belirleyecek

Motosikleti
Dominar D250
Nekipedia'daki Onur ile daha onceleri otomobil videsu ceken kisi Erhan Özkantarcı idi, kanalin ismi de "Bilmemen Ayıp". Onur ayrildiktan sonra, Orkan Varan ile "Bilmemen Ayip Sinema" kanalini kurdular.
Pandemi zamani Izmir'e tasindi, sonra da hic sesi cikmadi.
kardeşim bilmemen ayıpı çok takip ediyordu, bir ara tekstil işine girdiler tshirt polar falan satmaya başladılar, kardeşim de ara sıra sipariş veriyordu onlardan. en son geçen sene sanırım bir sipariş daha vermiş paket gelmedi, sitelerinde sipariş görünüyor ama hiç hareket yok, maillere cevap vermiyorlar, telefon açılmıyor, sosyal medya hesaplarından dönüş yok vs. en son bankaya itiraz bildirdik de alışverişin ödemesini iade aldık. adamlar bir anda herşeyi kapatıp kayboldular sanki :D

kardeşim bilmemen ayıpı çok takip ediyordu, bir ara tekstil işine girdiler tshirt polar falan satmaya başladılar, kardeşim de ara sıra sipariş veriyordu onlardan. en son geçen sene sanırım bir sipariş daha vermiş paket gelmedi, sitelerinde sipariş görünüyor ama hiç hareket yok, maillere cevap vermiyorlar, telefon açılmıyor, sosyal medya hesaplarından dönüş yok vs. en son bankaya itiraz bildirdik de alışverişin ödemesini iade aldık. adamlar bir anda herşeyi kapatıp kayboldular sanki :D
Belki işi bıraktılar ama sitelerini kapatmadılar. Uyarmak lazım gerekli merciiyi ama telefonlara da bakmıyorlarsa onlara ulaşamazsın. Anca devlet kurumu olur.

Bence yakın gelecekte "gerçek video" diye bir kavram girecek hayatımıza. Nasıl eski yazı şeklinde incelemeleri özlüyorsak, o zamanda şimdiki inceleme videolarını özleyeceğiz. Yapay zeka işin suyunu çıkaracak, tamamen senaryolar üzerine oluşturulmuş videolar izlemeye başlayacağız. Eskiden gerçek videolar çekilirdi, izlerdik falan diyeceğiz.

Zaten internet artık bir kaç senedir ölü bir mecra. (Meraklısına: Ölü internet)
Otantik içeriğin de kaybolması son derece normal geliyor böyle bakınca.

Biraz da kendimiz ediyoruz. yani biz suçluyuz anlamında değil de, dedin ya, GS'le Nordkapp'a gideni ne yapayım, 125cc ile giden olursa bakarım. Farklı olanı istemek burada temel olan. Şimdi karşımızdaki bireyden senin sahip olduğun eğitim vb. özellikleri çıkarıyoruz. Farklı olsun diye kaza yapıp paylaşan genç çıkıyor denklemin sonunda, ya da farklılık olsun diye trafik kavgalarını izleyen insan çıkıyor.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Evet, sohbet konumuz motosikletle ilgili belirli zamanlarda trend olan video içerikleri ve bunların yavaş yavaş sönmesi... Benim için mi böyle yoksa genel olarak benim gibi hissedenler de çoğunlukta mı merak ettim.

AEA Barkın'ın rahmetli olmasından sonra youtube de bir sürü motosiklet tanıtım videoları çekenler türedi. Bende bir kısmını izliyordum ama uzun süredir hiçbir videolarına bakmıyorum. Çünkü iş tanıtım yada incelemeden çok reklama döndü. Ayrıca çok yapan var. Eline 2 tane kamera alan motosiklet inceleme videosu yapmaya başladı. Hatta artık bu işi yapanlar el ele tutuşup hep beraber fuara gidiyorlar, firmaların etkinlerine gidiyorlar. Motosikletin başında sıraya geçip video çekiyorlar. Bilgi çok hızlı yayılıyor. Motosiklet henüz üretilmeden özelliklerini detaylarını öğreniyoruz.

Motosiklet kaza / kavga videoları meşhur oldu, önce sıra ile bu videoları derleyen kanallar popülerdi, o sıra Zafer Akçay boşluğu gördü ve kaza yorumlamaya başladı. Bir süre bende izledim ama yeni bir bilgi yok, yorum yok... Anca çıkar mı çıkar diyor. Sözde insanları bilinçlendiriyor ama video gönderen sayısı gittikçe artıyor. Ben izlemiyorum artık, aynı şeyleri görmekten duymaktan sıkıldım.

Gezi videoları da aynı geliyor artık, herkes her yere gitti. Transfagaraşan'ın virajlarını GS'le 50 kere geçmişim gibi hissediyorum aslında hiç gitmedim.

Yakın süreçte oluşacak trend ne olabilir sizce ? İçerik olarak neler izliyorsunuz ?
Aynı rutinde kalmak bir süre sonra sıkıyor ve ara verme ihtiyacı hissediyor insan bence.
Sosyal medya bir meslek dalına dönüştüğü için para kazanmak isteyenlerin derdi mümkün olduğunca çokça abone kazanmak, like almak, tıklanmak vs. olduğu için birbirini kopyalayan ve tekrar eden içerik çok..
Bir de dediğiniz gibi bilgi çok hızlı yayılıyor, birçok şeyden hemen haberimiz olduğu için ve herkes aynı şeyi anlattığı için bayıyor bir süre sonra.
Artık bir konunun uzmanı olup deneyim ve bilgi birikimini satma devri bitti. Artık herkes uzman. Herkesin bir yapay zekası var :D

Yakın zamanda içerik olarak ne izliyorum diye düşününce sanırım uzun zamandır motosiklet videosu bakmıyorum. Son zamanlarda gazetecilerin gündemden bahsettiği videoların konu başlıklarına bakıp ilgimi çeken bir şey varsa hızlıca onlara bakıp kapatıyorum.
Yeni çıkan ve ilgimi çeken bir motosiklet varsa internetten speclerine bakıp, piyasaya çıktıktan sonra da bolca POV Ride videoları açıyorum yabancı kaynaklardan, insanların sadece egzoz sesini kaydedip sürüş yaptığı. Orada motosikletin tepkilerine göre kendimce analiz yapıyorum. Son aşama da test sürüşü (eğer varsa). İnceleme videosu açıyordum önceden ama artık reklam kokan inceleme videoları artmaya başladı. O da benim için inandırıcılığını yitiren bir faktör olduğundan zorda kalmadıkça açmıyorum.

Bir ara belirli bir ildeki en kötü puanlı restoranlar videolarına sarmıştım. Birkaç videodan sonra o da baydı. Sosyal medya yüzünden her şeyi çabuk tüketen, bundan dolayı da çabuk sıkılan bir yapıya büründük bence.

Güvenlik amaçlı aksiyon kamerası aldım. Bugüne kadar çektiğim hiçbir videoyu internete yüklemek gelmedi içimden. Çünkü o kamerayı aldıktan sonra kendime anı olsun diye belki eşimle yaya olarak gezdiğimiz yerlerin videosunu çekerim demiştim. Sonra baktım kameraya çekmeye odaklanmaktan anı yaşayamıyorum, gezdiğimden bir şey anlamıyorum, sonra kamerayı seyahatlerime götürmemeye başladım. O işe bir girişirse mbiliyorum motordan da keyif almamaya başlayacağım. Çünkü ben iki teker üstünde kafa dağıtmak ve keyif almak isityorum. Ne yaparsam like alırım değil.

Trafiğe açık alanda top speed benim beğenmediğim bir davranış. Kişilerin dürüst eleştirilerine saygım var ama kurallara uymayanları izlemiyorum.
Prosofi açıkça kurallara uymuyor. Hatta hemen hemen çoğu uymuyor. Bende artık izlemiyorum.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Çok şey yazılır bu konuda da, ben şimdilik takibe almakla yetineyim.
Kısaca; video yapan için keyif aldığı şeye devam etmesini, izleyen için keyif aldığı şeye muhakkak surette destek vermesi gerektiğini söyleyeyim. Bu iki şart yerine gelmediği sürece, süreklilik sağlanması mümkün değil gibi.
Büyük bir gürültü içerisinde olduğumuz kesin ama, uzun sürmeyecek. Geriye ne taytlı ablalar kalacak, ne de prodüksiyon şirketleri.

Ben motoSİKsel miydi neydi?🤣 O arkadaşı çok beğeniyorum ancak uzun süredir videoları denk gelmiyor.
Buradan motosiklet markalarına ve distribütörlerine sesleniyorum.
Ne olur motoSİKsel arkadaşa istediği ücret karşılığında incelemesi için test motosikleti verinde bizde ballandıra ballandıra övdüğü inceleme videolarından mahrum kalmayalım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar