motosiklet burs yada kredi almanı hiiç etkilemez hatta bankadan kredi kartı çıkarırken bile dikkate almazlar. istersen s1000rr a bin yine de onlar için bişi ifade etmiyor.
ulaşım için müthiş bir alternatif
şöyle ki (ankara için durum bu)bazen gideceğin yere 3 vasıta ile gidip dönmek zorunda kalıyorsun bu da sana yaklaşık 10-12tl ye mal oluyor halbuki aynı yolu motosikletle en az 2-3 defa gider gelirsin o paraya. yani toplu ulaşımdan da ucuza geliyor motosiklet.:cat:
motorun nabzına göre kullanmak
eğer en az yakacağın devri bilerek kullanırsan tadından yenmez. benim köroğlu uzun yolda 2.2 yakıyor 100km de izmir ankara arası da yaklaşık 600km yani yol boyunca 13.2litre benzin yakıyorum bu da şimdiki benzin fiyatı ile 65-70 arası bir fiyat ki ben zaten otobüse 55-60 veriyorum. aradaki farka hem istediğim tüm eşyalarımı evime getirebiliyorum. hem uzun yolun tadını çıkarabiliyorum. yani bence değiyor. :thumleft:
ayrıca yeni tanışacağın (kadın erkek fark etmez) ''hani şu motorcu çocuk'' diye anmaları da insanın yüzünde ayrı bir gülümseme yaratıyor :queen:
tabii bunlara ek olarak okulunuzda bir de motosiklet topluluğu varsa tadından yenmez :cat: aynı sırayı paylaştığın insanlarla kampa geziye gitmek ayrı bi zevkli oluyor. bunun yanında da canın sıkıldı mı ufak çaplı kafana göre de gezi yapabilirsin. mesela vizeler bitti yakında ödev teslimi falan yok rahata ermişsin bi hafta sonu bütçeyi denkleştirip 150-200km lik bir geziye çıkabiliyorsun ki bu bir öğrenci için büyük velinimet :cat:
ev eşyası taşıma işinde de kullandım ben önceki motorumu ayıptır söylemesi arkadaşım evine elektrik süpürgesi almıştı motorun arkasına bağlayıp getirdim :mrgreen:
bunlar güzel yanlarıydı
arkadaş çevrende çok afedersiniz 150cc motora binsen bile ''zengin p'çi'' diye yaftalayacak insanlar olacak
yada her gün kendisini eve bıraktırmak isteyen kadınlar olacak (aman dikkat) gerçi sadece kadında olmayabiliyor bazen erkek arkadaşlarınla da yaşarsın bu durumu. kibar yoldan reddetmeyi bil ve alışkanlık haline getirmesinler. ha ihtiyacı olana köstek ol demiyorum ama iyi niyeti suistimal edecek illa ki çıkar. :wiinkk:
evet motor biraz külfet bazen derse yetişmek için alelade motoru bir yere bırakıp sonra derste çılgınlar gibi motorun anahtarını arayacaksın yada köşedeki taksici ''motoru devirir mi la?'' diye kafanda deli senaryolar üreteceksin. :mrgreen: bunun çözümü de şöyle: rutin olarak gittiğin yerlerde güvenli park yeri arasın gözlerin (özellikle ilk günden gözüne kestir bu köşeyi) ve hep o sabit yere bırak. hatta mümkünse güvenliğin dibinde bir yer olsun. güvenlikçi abiyle de muhabbeti kur oldu bu iş. :wiinkk:
zira kalacağın yurt içinde aynı durum geçerli
genel olarak durum bu. mümkün olduğunca zincir kilit disk kilidi alarm falan olsun ve o gün sadece okula gitmeyi planlasanda yanında bulunsun. zira okul çıkışı abi şuraya gidelim mi dediğinde sırf yanında kilitler olmadığı için gitmek istemeyebilirsin. o nedenle her daim tam techizat iyidir. :thumleft:
başka sorun olursa seve seve yardımcı olurum. aynı şeyler benimde başıma geldi

şimdiden yeni öğrenim hayatında başarılar dilerim