motosiklet ve spor

her motosiklet sahibi kişi bence en az hafta da bir gününü spor a ayırmak zorunda en azından motosiklet kullanmadan önce boyun, bel ve omuz gibi kültür fizik hareketleri yapması onun motosiklete binmeden önce vucudunu az da olsa ısındırması(terlemeden) yararlı olduğunu düşünüyorum.ayrıca spor yapmayan ve kondisyonu zayıf olan insanların ağırlığı fazla olan (varadero ,vstrom ...) gibi motosikletleri kontrol ve denge unsurunu sağlayamadılarını görüyoruz oysaki biraz spor bu işlerin üstesinden gelir diye düşünüyorum....[/LEFT]​

Bencede en azından hafif esneme hareketleri yapılmalı.
Yerde debelenmeye gerek yok ayakta yapılanlar yapılsa bile kar kardır.
streching_clip_image002.jpg

Yada günaydın dansı :p
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1493819949241&oid=324456531402&comments&ref=mf

yunus abi bende aynı sizin gibi düşünüyorum ve uzun zamandır düşündüğüm ama nedense bir türlü fırsat bulup satın alamadığım çalışma setini aldım

sporadler9020s.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Konu isabetli olmuş, motosiklet insanı tembelleştiriyor, daha önce yazın öğle sıcağında 150 km yol bisikletiyle gidebiliyordum, şimdi lastikleri inik bekliyor.

Motosiklet kullanan kişinin; bel , karın ve kol kasları kuvvetli olmalıdır..

Mekik, şınav hareketleri ve merdivenleri yürüyerek çıkmak faydalı sonuçlar doğurmaktadır..:cat:

body yapmayı öneriyorum.dışarıdan görüldüğü kadar zor değil,haftada 3-4 saatlik çalışma yeter.biraz da beslenmeye dikkat ettinizmi tamam.Belirli bir spor düzeniniz olursa göbekte yapmazsınız.Motor tepesinde daha az yorulursunuz.

bunlar tabikide faydalı bilgiler ama %90 hatta %95-99'u bunları yapmıyordur.

bencede ben motoru aldığımdan bu yana 5 kg aldım hiç iyi olmadı:farao: maşallah göbeğim benden çok yer kaplıyo motorda :p

Motosiklet kullanan kişinin; bel , karın ve kol kasları kuvvetli olmalıdır..

Mekik, şınav hareketleri ve merdivenleri yürüyerek çıkmak faydalı sonuçlar doğurmaktadır..:cat:

Mekik şınav diyoruz ama hepsinin 10-15 çeşiti var.
Yanlış yapılan hareket yorgunluktan başka birşey kazandırmaz.:cat:
İsteyen arkadaşlara bu konuda yardımcı olabilirim.

Bence sürekli güncel kalması gereken konuların başında geliyor. Zamanında 1 bayan üye(sanırım spor eğitmeni yada yogo vesair) bu konu hakkında uzun uzadıya birşeyler yazmıştı. Sürekli Traksiyon yapmakla alakalı birşeyler tembihliyordu ama sitede aradığımı bulamıyorumki!!!

Bence sürekli güncel kalması gereken konuların başında geliyor. Zamanında 1 bayan üye(sanırım spor eğitmeni yada yogo vesair) bu konu hakkında uzun uzadıya birşeyler yazmıştı. Sürekli Traksiyon yapmakla alakalı birşeyler tembihliyordu ama sitede aradığımı bulamıyorumki!!!

Şu mudur?
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...osiklet-suruculerinin-traksiyon-ihtiyaci.html

Hobi amaçlı motosiklet sürenler için gereksiz buluyorum bunları :)
Ha yarışçı veya hergün motor tepesinde zaruri olarak birkaç yüz km yol yapıyorsanız doğrudur yazılanlar..

Bir de uzun yol öncesinde geçerli olabilir bu tür esneme hareketleri..

Not: Bu satırları yazan kişi hatrı sayılır bir göbeğe sahiptir :p

Son düzenleme:
yunus abi bende aynı sizin gibi düşünüyorum ve uzun zamandır düşündüğüm ama nedense bir türlü fırsat bulup satın alamadığım çalışma setini aldım

sporadler9020s.jpg

yusuf çalışma aletlerin güzelmiş hepsi bir arada nerden aldın fiyatı nedir.bundan alırsak spor salonuna gitmeye gerek yok gibi ....

Şu mudur?
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...osiklet-suruculerinin-traksiyon-ihtiyaci.html

Hobi amaçlı motosiklet sürenler için gereksiz buluyorum bunları :)
Ha yarışçı veya hergün motor tepesinde zaruri olarak birkaç yüz km yol yapıyorsanız doğrudur yazılanlar..

Bir de uzun yol öncesinde geçerli olabilir bu tür esneme hareketleri..

Not: Bu satırları yazan kişi hatrı sayılır bir göbeğe sahiptir :p

değilmi yani...ne sporu yahu!!!:queen:
biz bu meretlere tembellikten,yürümemek için v.s biniyoruz çoğunlukla...:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar