- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar dün olan direksiyon sınavını geçebilmiş biri olarak ve son 1 aydır yaptığım araştırmalara dayanarak 3 motosiklet hakkında seçimime yardımcı olacak bir kaç soru sormak istiyorum.
Ne olur ne olmaz tedbir elden kaçarsa bu iş tutmaz diyerekten sınav öncesi 4 saatlik bir eğitimim de mevcut ilk ikisinde motosiklette yeterliydim kalanında ise hiç araba bulunmayan bir yerde sürüş teknikleri ile geçti. Bu yüzden trafiğe çıkmadan önce de olabildiğince hazırlanacağım. (Gerekirse eğitim)
Hız tutkunu değilim özellikle de motosiklet ile birlikte aralardan kaçmaya emniyet şeridinde gitmeye çoğu zaman karşıt düşünceler benimsemişimdir.
maksimum istediğim hız 150CC lik motosikletlerde neyse ki fazlasıyla mevcuttur.
Benim her zaman favori motosiklet türüm chopper motosikletler olmuştur. Ehliyet masrafları bütçemden kesilmiş bir durumda iken 5700 lira bütçeye sahibim.
Kesin bir kanaat olarakta maddi durumu sıkıntıya sokmamak adıyla bütçemi maks 500 lira aşabilirim oda alacağım motorun hesabı koruma araç gereçleri ile birlikte evdeki hesabın çarşıya uymadığı zaman için. Tabii ki ceket alamasam dahi kaskımı hem zevkime hemde her an muhtemel kaza tehlikesine karşı güvenli bir şekilde seçeceğim.
Genellikle ulaşım için kullanacağım bazı zamanlarda gezi amaçlı olarak Istanbul içi düşünüyorum, istisna durumlarda maksimum 90 Km yol alacağım.
Motosikleti şu anlık geçici kullanım için alacağım elden çabuk çıksın diye zevkime uygun olmayan bir şey almaya da karşıyım beni işin ehli olmaya yaklaştıracak motosiklet benim zevkime uygun olmalıdır. İki sene sonrasında motosikleti mümkün olan bir Harley Davidson ile değiştireceğim.
Chopper/Cruiser tarzında bütçeme uygun bulu bulabildiğimden dolayı istisna olarak iki motor daha seçmek durumda kaldım sebep olarakta Regal Raptorla ilgili okuduğum tüm yorumlar oldukça değişikti.
Aklımda birinci ve favori sevdiğim tarz chopper olarak ilk önce
Regal Raptor DD150E
var bu motora sahip biri oturduğum çevrede mevcut motosikleti gördüğüm anda hoşuma gitti daha sonra uygun chopper modelleri bu forumda bazı açılmış konuları inceleyerek buldum ve en son bunda kaldım.
Regal Raptor ile ilgili söylenebilen söylenemeyen iyi kötü her yorumu okudum fakat taktir ederseniz ki yorumlar şaşırtıcı oluyor birde soruları soran kişilerin soruları farklı sorması durumu ile insanın aklı birazcık karışabiliyor.
Benim bu motosiklet ile ilgili sorularım şunlardır.
Bu Motosiklette;
1-) Seyir halinde iken güvenliğimi riske atacak bir sorun çıkartır mı?
2-) Yokuş aşağı, yukarı durumlarda kalkışımı etkileyecek bir yanı var mıdır?
2-) Orijinal tekerlekleri kışı bana gösterir mi? Yoksa kaymasını bir nebze engelleyebilecek ne önerirsiniz?
4-) Arkama birisi bindiği zaman ne tür yollarda ortalama hızımı zorlar veya motosiklete ağır gelir?
5-) Şehir turuna çıkmaya uygun mudur?
6-) Gideceğim en uzak yol 90 km olacak aralıksız sürme durumunda bir sorun çıkartır mı?
7-) Kullanırken dikkat etmem gerekenler nelerdir?
Alacağım güvenlik önlemleri ne kadar yüksek tutulmalı?
İkinci aklımda olan motosiklet ise
Haojue HJ150-9
Markayı iyice araştırdım iyi kötü tüm yanlarını duydum ve biliyorum sanırım.
Bu motosiklette;
1-) Commuter tarzı olduğu için ekstra önlem almam gerekir mi?
2-) Ceket seçimim oldukça üst düzeyde mi olmalıdır yoksa ortalamanın biraz üstü yeterli midir?
3-) Lastiklerini kışın değiştirmem gerektiğini duydum açıkçası ne kullanacağımı kavrayamadım ne önerirsiniz?
4-) Gerçekten titreşimi yok denecek kadar az mıdır?
5-) Kullanırken dikkat etmem gerekenler nelerdir?
6-) Arkama birisini aldığımda dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
7-) Seyir halinde iken can güvenliğimi riske atacak bir sorunla karşılaşır mıyım?
Üçüncü düşündüğüm ise
TVS Apache RTR 150 2012 Model
En çok kafamı karıştıran motosiklet bu oldu açıkçası.
Bu motosiklette;
1-) Titreşim sürüşü etkileyecek kadar fazla mıdır?
2-) Bahsedilen titreşim dikkat dağıtabilir mi?
3-) İbre ile ilgili sıkıntılar sık mı?
4-) Seyir halinde can güvenliğimi riske atacak bir sorun çıkartır mı?
5-) Lastikler için ne önerirsiniz?
6-) Arkama birini aldığımda ne yapmam gerekir?
7-) Süspansiyonları nasıldır?
Ne tür ek güvenlik almalıyım?
9-) Yol tutuşu nasıldır?
10-) 90 Km olacak bir yolculukta nelere karşı hazırlıklı olmalıyım?
Her motosikletle ilgili sorularım buradadır. Motosiklet tavsiyelerine sadece Cruiser/Chopper tarzları için açığım gerekirse düşündüğüm ceketi bir diğer ay taksitle alana kadar motosikleti otoparkta bekletebilirim.
Yaşım 17
Boyum hakkında net bir bilgim ölçüt olaraktan yok Haojue'yi denediğimde iki ayağımında yarısı yere değebilecek bir durumdaydı 167-171 Arası olarak ancak rakam söyleyebilirim Kilo olarak ise 70
Kesinlikle ikinci el almayacağımı tekrar belirtirim.
Ayrıca genel olarak bir iki sorum daha var
Arkaya yolcu aldığımda dikkat etmem gereken unsurlar nelerdir?
Trafik terörünü sezdiğim anda gözümü açmam gereken şeyler nelerdir?
Köprü geçişleri ile ilgili HGS'di sanırım nasıl kullanmalıyım?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim bayramdan önce motosikleti alacağım otoparkta bekleteceğim bayramdan sonra ehliyeti alır almaz eğitimle birlikte trafiğe yavaştan çıkacağım.
Düzenleme: Ne olur CBF ve YBR şeklinde bir tavsiye de bulunmayın girdiğim her konuda her forumda ve her yerde en az üç kez tavsiye edildiğini duydum, gördüm ve okudum bu yüzden özellikle o modellere tavsiyeye kesinlikle kapalıyım.
Ne olur ne olmaz tedbir elden kaçarsa bu iş tutmaz diyerekten sınav öncesi 4 saatlik bir eğitimim de mevcut ilk ikisinde motosiklette yeterliydim kalanında ise hiç araba bulunmayan bir yerde sürüş teknikleri ile geçti. Bu yüzden trafiğe çıkmadan önce de olabildiğince hazırlanacağım. (Gerekirse eğitim)
Hız tutkunu değilim özellikle de motosiklet ile birlikte aralardan kaçmaya emniyet şeridinde gitmeye çoğu zaman karşıt düşünceler benimsemişimdir.
maksimum istediğim hız 150CC lik motosikletlerde neyse ki fazlasıyla mevcuttur.
Benim her zaman favori motosiklet türüm chopper motosikletler olmuştur. Ehliyet masrafları bütçemden kesilmiş bir durumda iken 5700 lira bütçeye sahibim.
Kesin bir kanaat olarakta maddi durumu sıkıntıya sokmamak adıyla bütçemi maks 500 lira aşabilirim oda alacağım motorun hesabı koruma araç gereçleri ile birlikte evdeki hesabın çarşıya uymadığı zaman için. Tabii ki ceket alamasam dahi kaskımı hem zevkime hemde her an muhtemel kaza tehlikesine karşı güvenli bir şekilde seçeceğim.
Genellikle ulaşım için kullanacağım bazı zamanlarda gezi amaçlı olarak Istanbul içi düşünüyorum, istisna durumlarda maksimum 90 Km yol alacağım.
Motosikleti şu anlık geçici kullanım için alacağım elden çabuk çıksın diye zevkime uygun olmayan bir şey almaya da karşıyım beni işin ehli olmaya yaklaştıracak motosiklet benim zevkime uygun olmalıdır. İki sene sonrasında motosikleti mümkün olan bir Harley Davidson ile değiştireceğim.
Chopper/Cruiser tarzında bütçeme uygun bulu bulabildiğimden dolayı istisna olarak iki motor daha seçmek durumda kaldım sebep olarakta Regal Raptorla ilgili okuduğum tüm yorumlar oldukça değişikti.
Aklımda birinci ve favori sevdiğim tarz chopper olarak ilk önce
Regal Raptor DD150E
var bu motora sahip biri oturduğum çevrede mevcut motosikleti gördüğüm anda hoşuma gitti daha sonra uygun chopper modelleri bu forumda bazı açılmış konuları inceleyerek buldum ve en son bunda kaldım.
Regal Raptor ile ilgili söylenebilen söylenemeyen iyi kötü her yorumu okudum fakat taktir ederseniz ki yorumlar şaşırtıcı oluyor birde soruları soran kişilerin soruları farklı sorması durumu ile insanın aklı birazcık karışabiliyor.
Benim bu motosiklet ile ilgili sorularım şunlardır.
Bu Motosiklette;
1-) Seyir halinde iken güvenliğimi riske atacak bir sorun çıkartır mı?
2-) Yokuş aşağı, yukarı durumlarda kalkışımı etkileyecek bir yanı var mıdır?
2-) Orijinal tekerlekleri kışı bana gösterir mi? Yoksa kaymasını bir nebze engelleyebilecek ne önerirsiniz?
4-) Arkama birisi bindiği zaman ne tür yollarda ortalama hızımı zorlar veya motosiklete ağır gelir?
5-) Şehir turuna çıkmaya uygun mudur?
6-) Gideceğim en uzak yol 90 km olacak aralıksız sürme durumunda bir sorun çıkartır mı?
7-) Kullanırken dikkat etmem gerekenler nelerdir?
İkinci aklımda olan motosiklet ise
Haojue HJ150-9
Markayı iyice araştırdım iyi kötü tüm yanlarını duydum ve biliyorum sanırım.
Bu motosiklette;
1-) Commuter tarzı olduğu için ekstra önlem almam gerekir mi?
2-) Ceket seçimim oldukça üst düzeyde mi olmalıdır yoksa ortalamanın biraz üstü yeterli midir?
3-) Lastiklerini kışın değiştirmem gerektiğini duydum açıkçası ne kullanacağımı kavrayamadım ne önerirsiniz?
4-) Gerçekten titreşimi yok denecek kadar az mıdır?
5-) Kullanırken dikkat etmem gerekenler nelerdir?
6-) Arkama birisini aldığımda dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
7-) Seyir halinde iken can güvenliğimi riske atacak bir sorunla karşılaşır mıyım?
Üçüncü düşündüğüm ise
TVS Apache RTR 150 2012 Model
En çok kafamı karıştıran motosiklet bu oldu açıkçası.
Bu motosiklette;
1-) Titreşim sürüşü etkileyecek kadar fazla mıdır?
2-) Bahsedilen titreşim dikkat dağıtabilir mi?
3-) İbre ile ilgili sıkıntılar sık mı?
4-) Seyir halinde can güvenliğimi riske atacak bir sorun çıkartır mı?
5-) Lastikler için ne önerirsiniz?
6-) Arkama birini aldığımda ne yapmam gerekir?
7-) Süspansiyonları nasıldır?
9-) Yol tutuşu nasıldır?
10-) 90 Km olacak bir yolculukta nelere karşı hazırlıklı olmalıyım?
Her motosikletle ilgili sorularım buradadır. Motosiklet tavsiyelerine sadece Cruiser/Chopper tarzları için açığım gerekirse düşündüğüm ceketi bir diğer ay taksitle alana kadar motosikleti otoparkta bekletebilirim.
Yaşım 17
Boyum hakkında net bir bilgim ölçüt olaraktan yok Haojue'yi denediğimde iki ayağımında yarısı yere değebilecek bir durumdaydı 167-171 Arası olarak ancak rakam söyleyebilirim Kilo olarak ise 70
Kesinlikle ikinci el almayacağımı tekrar belirtirim.
Ayrıca genel olarak bir iki sorum daha var
Arkaya yolcu aldığımda dikkat etmem gereken unsurlar nelerdir?
Trafik terörünü sezdiğim anda gözümü açmam gereken şeyler nelerdir?
Köprü geçişleri ile ilgili HGS'di sanırım nasıl kullanmalıyım?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim bayramdan önce motosikleti alacağım otoparkta bekleteceğim bayramdan sonra ehliyeti alır almaz eğitimle birlikte trafiğe yavaştan çıkacağım.
Düzenleme: Ne olur CBF ve YBR şeklinde bir tavsiye de bulunmayın girdiğim her konuda her forumda ve her yerde en az üç kez tavsiye edildiğini duydum, gördüm ve okudum bu yüzden özellikle o modellere tavsiyeye kesinlikle kapalıyım.
Son düzenleme: