Motosiklet tutkunları artan motosiklet hırsızlıklarından dolayı isyan etti

Katılım
12 Nis 2003
Mesajlar
2,986
İstanbul’da artan motosiklet hırsızlıkları vasıta sahiplerini dedektif durumuna getirdi.

Polis ve Savcı başvuranlarından netice alamadıklarını dile getiren motosiklet sahipleri, motosiklet forumları yada devamlı trafikte gezen moto kuryeler ile iletişime geçerek görüldüğü yerde ihbar edilmesine ilişkin çalışmalar başlattı.

Son yıllarda sosyal medya ve televizyon ekranlarında çalınma anına ilişkin görüntülerin yer almasına çoklukla rastlandığını ama hala polisin bu iş için gözle görülmekte bir emek yapmadığını belirten mağdurlar “ Motosikletimiz çalındığında panik durumda karakola gidiyoruz ihbarımız yapıyoruz yaptıkları tek şey nasıl olduğunu anlatmamızı istiyorlar, sonrasında gidebilirsiniz diyorlar. Sizi ne arayan mevcut ne soran. Size sanki bisikletiniz çalınmış benzeri işlem yapıyorlar.”

Çalınan motosikletlerin çoğunun trafikteki otomobillerden yüksek fiyatlı olduğunu belirten motosiklet mağdurları; “ Hırsızlar için basit lokma şekilde gözüküyor hem çoğu arabadan yüksek fiyatlı hem de basit saklanabilme olasılığı var.” Çalınmasının fazla aşırı basit olduğunu belirten motosiklet tutkunları. “Panelvan çeşidi araçlarla gelip varsa kilidinizi kırıp 2 dakikada arabaya yükleyip götürüyorlar. Sonrasında ne gören mevcut ne duyan” biçiminde anlattı.

ÖNCE ÇALIYORLAR SONRA ARIYORLAR

Mağdurlardan bazılarına çalındıktan sonra telefon geldiğini belirten motosiklet binicileri “ evvel motorunuzu çalıyorlar, motorunuz yüksek fiyatlı bir modelse size bir biçimde ulaşıp pişkin pişkin motorunu görmek istiyorsan bize şu kadar nakit vereceksin olmadan motorunun tek bir vidasını dahi bulmazsın, polise haber verirsen de daha fena şeyler olur diye tehdit ediyorlar. Mecbur kalan arkadaşlarımız yine sağdan soldan nakit bulup yada kredi çekip söylenen meblağı ödemesi yapmak durumunda kalıyorlar.’’ diye konuştu.

ÖZEL SİPARİŞLE MOTOR ÇALIYORLAR!

Bu işin bilhassa bu kadar teşvik görmesinin birtakım motosiklet yedek parça ve servisleriyle müşterek yürüttüklerini belirten motosiklet mağdurları; “ Bu işi İstanbul’da oluşturan dikkat çekici başlı yedek parçacılar var. Motosiklet sürücülerinin de çoğu bu servis ve parçacıları tanır. Bir parça sormaya gidersiniz ikinci el size şuan yoktur lakin 3 güne getirtebileceğini’’ söylüyor.
Aldığınız sıfır parça değil ki 3 güne gelsin sizden aldığı siparişi çeteye bildiriyorlar ve ona nazaran o akşam operasyon yapıyorlar önceden belirledikleri yerlerden motorları çalıp parçalıyorlar.” diye konuşan motosiklet şoförleri bu vakaları bilirken polisin bilmemesine şaştığını söylerek, “Bu tarz bölgeleri az çabayla araştırıp depolarına yada iş yerlerine baskın yaptıklarında bir fazla aşırı faturasız ve nerden geldiği dikkat çekici olmayan malları görebilirler.” diye konuştu.

Kaynak: Ülkehaber.com Ersun Giray Topçular’ın haberi
 

Ekli dosyalar

  • motosiklet-hirsizlari-calitini-motorlar.jpg
    motosiklet-hirsizlari-calitini-motorlar.jpg
    49.2 KB · Görüntüleme: 10,896
Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
23
bu arada motosiklet sahipleri de yeterli önlemi almıyor, çok göç alan, sıkıntılı bir coğrafyadayız. yaşamayı da öğrenmemiz lazım. o kadar çok var ki, hırsızlar disk kilidi ya da zincir gördüğü motosiklete yeltenmiyor bile, nasılsa emniyet almamış bir tane buluruz diye.
 
Katılım
5 Haz 2009
Mesajlar
263
çalıntı çıkma parça satanın da, aldığı parçanın çalıntı olduğundan şüphe duyup alanın da anasını avradını yedi sülalesini bafileyeyim
 
Katılım
28 Eki 2012
Mesajlar
1,043
Yapanlar bu kadar belliyken.

O bölgeye bakan polislerin o kişilerden rüşvet almadığı ne malum? :silent:
 
Katılım
1 Mar 2013
Mesajlar
1,066
çıkmacılardan parça almamak lazım bir nebze olsun hırsızlığı azaltır.
 
Katılım
27 Tem 2005
Mesajlar
371
istanbulda çalınan motorların kuştepe kağıthane bölgesinde parçalanıp satıldığını biz biliyoruz ama nedense polis bilmiyor demekki bi ortaklık var
 
Katılım
28 Eki 2009
Mesajlar
121
Emniyet te dayın amcan varsa 1 hafta içinde bulunuyor haa yoksa geçmiş olsun malesef ki gösterilen çaba anca çalınan motor bir çevirmeye denk gelecekte anca öyle bulunur. Fazla konuşmaya gerek duymuyorum emniyet te işler böyle yürüyor !
 
Katılım
20 Mar 2011
Mesajlar
52
Motosikleti
Fazer 8 2011 - Stock
Benim motorum Şişli merkez mahallesinde çalındı. 2 ay sonra Esenyurt'ta terk edilmiş olarak bulundu tabi neredeyse hurda bir halde.
Esenyurt'a gittiğimde ülke değiştirmiş gibi hissettim. Zannetmeyin ki polis baskın falan yapıyor, hırsız arıyor. Bambaşka sıkıntıları var polislerin evet ama bizim çalınmış sermayelerimiz devletin gözünde pahalı oyuncaktan başka bir şey değil.
 
L

lawyer_16

bu arada motosiklet sahipleri de yeterli önlemi almıyor, çok göç alan, sıkıntılı bir coğrafyadayız. yaşamayı da öğrenmemiz lazım. o kadar çok var ki, hırsızlar disk kilidi ya da zincir gördüğü motosiklete yeltenmiyor bile, nasılsa emniyet almamış bir tane buluruz diye.

sizi kınıyorum. gerçekte yaşanmış şu olayı bir okuyun lütfen:


İstanbul’da kenar semtlerden birinde oturan yaşlı bir kadın, padişahın huzuruna çıkmak istediğini saraydaki görevlilere bildirmiş. Bunun üzerine sultanın karşısına çıkarılmıştı. Yaşlı kadın :

Evinin soyulduğunu ve bu olaydan padişahın sorumlu olduğunu söyleyerek, şikayette bulunur. Bunun üzerine hiddetlenen Kanuni:

; -Bana bak kadın, sen niçin bu kadar derin uyku uyudun da evinin soyulduğunu duymadın? deyince, yaşlı kadın :

Padişahım! Kusura bakma, biz seni uyanık bilirdik, onun için evimizde rahat uyuyorduk der. Bu cevap üzerine Kanuni utanarak :

-Haklısınız diyerek, kadının çalınan mallarının bedelini kendi malından öder.

ben sıradan namuslu bir vatandaşım. siz de öylesiniz. biz tutup anahtarı üzerinde bırakılmış bir motoru bile çalmayız. allahtan korkarız veya vicdanımıza sığdıramayız. fakat bir hırsız kanundan allahtan veya vicdanından korkmadan çalar. hırsıza kilit dayanmaz diye bir söz vardır. devlet üzerine düşen görevi layıkıyla yapıp hırsızları enselemediği müddetçe biz namuslu vatandaşlar yeterince özgür yaşayamayız.
 
Katılım
12 Eki 2014
Mesajlar
138
çıkmacılardan parça almamak lazım bir nebze olsun hırsızlığı azaltır.

Bana şimdi yamaha r6 bobin lazım sıfır satan yok ee mecbur çıkma alacağım fiyatında değilim sıfır olsa şimdi sipariş vereceğim ama yok ne yapacam ben şimdi birine sordum elimde var dedi çıkma sitesine baktım birsürü çıkma ürün satıyor bu adam helal ekmek yiyor mu yemiyor mu bilmiyorum ama ondan alayım mı almayayım mı cidden kararsız kaldım ebaydan sipariş vereceğim ama ücretsiz kargolu olan yok ilanların hepsi ücretli kargo mecburen çıkmayı tercih edeceğim :(
 
Katılım
28 Ağu 2011
Mesajlar
426
kardeşler bizde suç yok
inanın polis üzerine düşse hırsızlığın kökünü kazır. Bütün problem polislerin bizi ve mallarımızı koruma görevini aslında sadece temsili olarak gerçekleştirmesi. Aslında polis yukarıda belirttiğim hadise için vardır. Ama günümüz polisleri banane havasında, haa zaten insanlarda Allah korkusu, vicdan vs. olsaydı polise de ihtiyaç kalmazdı. Bu cümleleri cezasından dolayı değil, kendisine yeşil yanan kişi veya kişilerin hakkına girmemek adına, saygı adına kırmızı ışıkta geçmeyen biri yazıyor. Rabbimden cümlemiz için yayaların olduğu araçların olmadığı sokakta bile sinyal vererek dönme gibi en ince ayrıntılarda bile hassas olma alışkanlığını kazanma ümidiyle...
 
Katılım
30 May 2012
Mesajlar
526
Abi motoru çalınan herkez en üst mercilere bakanlığa emniyet müdürlüğüne nereye kadar bole olcak diye mail atsa bence bu iş olur sadece 1 hafta cok sıkı denetim yapacaklar yeterli. mesela manisa da o kadar cok sıkı denetim varmış ki kaskı koruması olduğu halde insanları durduruyorlarmış buna benzer bişey işte ama bu polisin işini arttırr..
 
Katılım
12 Kas 2007
Mesajlar
414
Gostergem bozuldu yenisi 1000 üzerinde fiyatı mecburen çıkma aldım 150 tl.Çalıntımıdır nedir bilmiyorum satanın vebali.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst