- Katılım
- 30 Ağu 2010
- Mesajlar
- 470
benim motorda sürücü dahil 5 kişi binebilir yazıyor düzeltirmiyorum işime geliyor 3 kişi binersem polis bişey yapamaz![]()
hadi yaa :mrgreen::mrgreen: 3 kişi binip bi çevirmeğe girmek isterdim gır gır olsun diye
benim motorda sürücü dahil 5 kişi binebilir yazıyor düzeltirmiyorum işime geliyor 3 kişi binersem polis bişey yapamaz![]()
Konuyu biraz hortlatacağım ama kusura bakmayın önemli bir konu.
Şu aralar muayene yaptıran varmı? ücreti ne kadar? Tüvtürk ün sitesinde ücret bölümü tırtlamış durumda :silent:
Gitmeden önce önereceğiniz birşey varmı?
slm aranıza yenı katıldım bu gun 150cc lık motorumu muayenesi için 12-04-2011 tarıhınde 69.62 lira ücret ödedim.
muayenede yapılan işlemler kendim kullandım motorumu
1-25-30 mt.den kalkıs yapıp ani fren yapıldı durma ve yana kayma varmı ona bakıldı.
2-ön tekerlek yuvarlak bır demır parcasının ustunde duz iken sağ-sol tarafa tam cevırıp amartisörler kontrol edildi.
3-ön-arka sinyaller ve( uzun kısa) far cıhaza tutuldu.
4-el-ayak frenleri stop lambası kontrol edıldı.
5-korna ve sase numaraları kontrol edildi.
sonuç: hafif 2 kusur kısa ve uzun far onlarda fara sukacmasın dıye sılıkonla yapıstırmıstım yuvarlak farlardakı cızgıler yamuk oldugu ıcın.
2011 zorunlu trafik sigortası 45 lira. BU ARADA MOTOR MUAYENE SÜRESİ 2 YIL.:cat:
69,62 TL motosiklet muayenesi. Far, sinyal, fren vs. her şeyin çalışıyorsa yaklaşık yarım saatlik beklemeden sonra 1-2 dakikalık basit bir kontrol yapacaklar. Ayrıca vergi borcunun bulunmaması (yeni aldın zaten motoru) ve trafik sigortasının da bulunması gerekiyor.
Far sorun olmaz en fazla hafif kusur yazarlar geçersin. Ama ola ki her hangi bir nedenden dolayı geçemezsen 1 ay içinde kullanmak şartıyla ikinci bir muayene hakkı ücretsiz.Abi çok sağol ya benim tek korkum farbiraz sıkıntı yaşıyorum aydınlatma konusunda.. Geçemezsem ne olacak peki? Birdahamı para?
Bu arada abi o verdiğin numarayı daha aramadım .maddi sıkıntıdan dolayı![]()
Abi bu hafta muayneden önce halledeceğimya bir arkadaşa sordum laf arasında araştırmış en aşağı 81 lira oluyor falan demiş
şuan tek ucuz olmasını temenni ettiğim yer o telefonun ucu :mrgreen:
Konuyla alakalı bir özel mesaj attım.130 150 diyende varmış abi :silent: Ruhsat sahibinin yaşına göre değişiyormuş falan ilginç yani :silent:
Arkadaşlar bende yeni konu açmak yerine bu konu üzerinden sormak istedim. Çünkü direk alakalı : ) benim motorsikletin egzos ucu açık, daha tok bir ses için kestirtmiştim. Bu sorun olur mu?
Bazı bilgiler kesin olmamakla birlikte şöyle bir şehir efsanesi vardır; "muayneyi yapanın o anki psikolojisine göre geçedebilir, geçiredebilir" diye ...
Rahatsız edici bir gürültüsü yok, hatta eski sesinden daha sağlıklı : ) kesik izi yok ama dikkatli bakılınca anlaşılabilir. Bu konuda tecrübesi olan biri bilgi verebilirse minnettar kalırım.
50 liraya bir cg egzozu al muayeneden geçersin. Senin motora uyar bi şekilde, kendin de takabilirsin dikkat et elini yakma ama eski egzozu sökerken.Arkadaşlar bende yeni konu açmak yerine bu konu üzerinden sormak istedim. Çünkü direk alakalı : ) benim motorsikletin egzos ucu açık, daha tok bir ses için kestirtmiştim. Bu sorun olur mu?
Saol bilgi için : ) işimiz biraz şansa kaldı : ) kestirdiğim parça duruyor hala, yerine kaynak yaptırmak için egzoscuya gitsem, egzoscu oturup ağlar mı acaba? : ))