Motosiklet Topcase Etki Edermi ?

Merhaba arkadaşlar rks rz250s scooter için uygun fiyatlı topcase arıyorum. amac 2 tane full face kask alsın yeter. bir yere gidiyorum elimde taşımak zorunda kalıyorum.
internette ucuz çantalar var. bana birisi ucuz çanta takma motorun dengesi gider yalpalama yapar dedi. 5 6 bin tl lik kaliteli birşey takarsan bunları yaşamazsın dedi. bu durumun aslı varmıdır ? ikiside plastik ama arada ne fark var ?

O birisi kim yazsana yanlışlıkla foruma üye yapmayalım 😂

kalitesiz çanta en fazla çukurdan falan hızlı geçersen bağlantılarından kurtulur düşer , onuda içeriden ekstra vida atarsın taş gibi olur ama tak diye sökülmez , benim sukuterde 45 lt lik Maxem var , iki kask alıyor ucuz yerli çanta ,

yerlisi yabancısı hepsi biraz denge bozar , kullandıkça alışırsın sonra varmı yokmu unutursun..

ucuz çantalar sağlam takılmaz, sürekli sallanır diye öyle bişi demiş olabilir ve nispeten haklı da. ancak doğru düzgün takarsan, hiçbir şekilde sallanmıyorsa dengeni bozacağını düşünmüyorum, özellikle kullandığın motosiklette.

Bir tane magazada satis elemanı soyledi 😀
şaşırmadım desem 🤣

bu arada kalitesiz düşer dedimde bende Kappa çanta vardı o da hızlı girdiğim bir tümsekte bağlantısından kurtuldu uçtu gitti..

gittim 2500 e Maxem aldım aynı hacim aynı işi yapıyor , içeridende 4 tane vida salladım taş gibi oldu..

ha büyük motora takmam ama sebep imagineyşın 😁

şaşırmadım desem 🤣

bu arada kalitesiz düşer dedimde bende Kappa çanta vardı o da hızlı girdiğim bir tümsekte bağlantısından kurtuldu uçtu gitti..

gittim 2500 e Maxem aldım aynı hacim aynı işi yapıyor , içeridende 4 tane vida salladım taş gibi oldu..

ha büyük motora takmam ama sebep imagineyşın 😁
Anladim. Saglam taktigin muddetce problem olmaz diyorsun. Ben 4 vida 4 tanede klips atarım tamamdır ozmn 🙂 ruhsatta canta isli degil ama hususi olunca bisey demiyorlarmis sanırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ucuz çantalar sağlam takılmaz, sürekli sallanır diye öyle bişi demiş olabilir ve nispeten haklı da. ancak doğru düzgün takarsan, hiçbir şekilde sallanmıyorsa dengeni bozacağını düşünmüyorum, özellikle kullandığın motosiklette.
Ozmn bizde saglam takariz 🙂 zaten kask koyacam. Giderken bos olur. Dolu olsada zaten en fazla ne koyabilirsin. 46 litrye

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Icini doldurup agirlik sinirini gecerseniz ciddi hissettiriyor. Ozellikle iceride saga sola hareket ediyorsa cok kotu oluyor. Bir keresinde agir bir zincir tasimistim. Motoru her yatirdigimda zincir kenara yarim saniye sonra carpiyordu ve biri motoru cekiyor gibi oluyordu. 5 kg'lik yukleme sinirini gecmedigimde ise hic boyle bir sorun yasamadim.

Shad'in iki farkli cantasini kullandim. 34 litreliginin varligi ile yoklugu birdi. 39 litreligi 90'dan sonra elleri birakinca gidonda depo tokatlamaya sebep veriyordu. Ayni canta da 120 gibi hizlardan sonra yandan gelen ruzgarlarda vs. virajlarda sorun yaratiyor.

Sehir icinde ve gucsuz motorlarda top case'in sadece yarari var, alabilirsiniz. Imkan varsa damla gibi sekli olan bir sey alin derim: On tarafi yuksek, arkaya dogru alcalan. Bu aerodinamik olarak en iyi secenek. Shad'in cantalari hep boyle incelerseniz. Muhtemelen keskin koseli olan cantalar da en kotu aerodinamiye sahip. En uc iki durumda da sorun yasayacaginizi sanmiyorum bahsettigim sebeplerden.

Icini doldurup agirlik sinirini gecerseniz ciddi hissettiriyor. Ozellikle iceride saga sola hareket ediyorsa cok kotu oluyor. Bir keresinde agir bir zincir tasimistim. Motoru her yatirdigimda zincir kenara yarim saniye sonra carpiyordu ve biri motoru cekiyor gibi oluyordu...
Bahsettiğin sorun hiperaktif yolcu ilede olur , sen yatarsın o dik durmaya kasar kendini yada düz giderken g.tünde kurt varmış gibi kımıl kımıl kımıldar bozar dengeni 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar