Motosiklet Terimleri Sözlüğü

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu konu sabitlense ya?:silent:

Motor-Motorcu Terimleri

Bu başlık altında benim gibi bu işe daha yeni atılmak isteyenler, çoğu şeye fransız kalanlar için motor ve motorcu terimlerinden, kelimelerinden bahseder misiniz? Mesela artçıyı yazılardan zor çıkarmıştım :)

Rodaj: motor parçalarının birbirine alışması ve düzenli bir şekilde sağlıklı çalışabilmesi için dikkatli kullanım gerektiren uyum süreci diyim :)

yardırmak. Tekerin düz bassın. Goovermek(buralara ait galiba) ciğeri sağlam motor, çin çan çon, gidon (dreksiyon değil. Biçok yeni motorcu bilmiyor) titreşim (kıpraşım) ehliyet(eğliyet) eksoz, eksozt, ekzoz, egzozt, egzoz, egsoz, egzozt, (daha çoğaltılabilir) karbıratör (karburatör) teneke (çin çan çon) vs falan. Böyle şeylermi?

:mrgreen: O kadar basite indirgemeye gerek yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

motor yatak sarmis :D hala anlayamadigim olay :D

Motorun aşırı ısınıp, eriyip parçalarının dağılması sanırım bu. Babamın anlattıklarından böyle biliyorum

:mrgreen: O kadar basite indirgemeye gerek yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

Motorun aşırı ısınıp, eriyip parçalarının dağılması sanırım bu. Babamın anlattıklarından böyle biliyorum
bilgi icin tesekkur ederim :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tapa gaz,
Yardırmak,
Gaz çevirmek
allah ne verdiyse basmak
Yol yapmak
100.000 devirmek
Gibimi?..... :)

Motorun şişmesi: motorun fazla ısınıp pistonun genleşip silindir içinde hareketinin zorlaşması, bunun sonucunda motorun zorlanıp güçten düşmesi, çekişinin azalması.
Tubeless lastik: İç lastiksiz lastik. Tubeless özelliği taşımayan tel jantlara takılmaz, genelde çoğu çelik, alüminyum janta takılır.
Enduro motor:Asfalt ve hafif bozuk yola uygun uzun gezi motorlarıdır, yerden yüksek ve genelde tel jantlı olurlar, lastikleri hem yola uygun hem toprak zemine uygun hafif dişlidir. Örn. Transalp, Bmw R1200 GS
Naked motor:Adı üstünde, grenajı minimum olan motor, motor bloğu açıktadır.
Slip-on egzoz: Tüp kısmının kolayca iki yayın çıkarılmasıyla ve takılmasıyla montajı yapılan pratik egzozlardır.
Power commander: Egzoz değişimi farklı hava filtresi takıldığında motorun sıkıştırma ayarı değişir. PC bunu ayarlar, sıkıştırma oranının ideal seviyede olmasını sağlar, tabi dynoda ayarlanmalıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar