Motosiklet Tercihi Konusunda Ve Genel Anlamda Tavsiye Gerekli

Merhabalar ,
Yakın zamanda otomobilden sizin tarafa geçeceğim :)
Günde 17km gidiş 17km dönüş yol yapıyorum. (Ümraniye-Kartal) . Araçla gitsem dünya kadar yakıt yakıyor . 1 otobüs ve 1 metro kullanarak gidiyorum bu da bana 1.5-2 saate patlıyor .Tabi bir de otobüse binebiliyorsam şükrediyorum hepsi dolu geçiyor.Normalde eskiden beri aklımda vardı motosiklet almak , artık artan trafik yüzünden son zamanlarda iyice pes dedirtti kafaya koydum motosiklet alıyorum dedim ve geçen gün ehliyete yazıldım.Kasım sonu veya Aralık başı gibi direksiyon sınavı varmış . Hiç motosiklet sürmedim bu ana kadar.
5 bin lira nakit ayırdım kenara , bu parayı trafik sigortası, ruhsat ve aksesuarlara harcayacağım.
Motosikleti ise kredi çekip almayı düşünüyorum.Asgari ücretten yukarıda sabit gelirim var. Bu konuda da yardımınızı istiyorum tecrubesi olan arkadaşlar tasıt kredisi mi yoksa ihtiyac kredisi mi çekiyorsunuz.ihtiyac kredisi 15.000 tl 12 ay vade 16.500 civarı geri ödemesi var bence gayet iyi tabi ek masraf çıkartmazlarsa.
Tabi en son ve en önemli konu hangi motosikleti alacağım.İkinci el pek düşünmüyorum.Aklımda mt-25 vardı araştırdıkça aklım iyice karıştı. r25 , duke 250 , ktm rc250 v.s
ktm lerin en buyuk farklı abs, kaydırmalı debriyaj ve rosso 2 lastikleri oldugunu gordum.
Duke 250 16.500 civarı sanırım . Lastik fiyatlarını bilmiyorum tahmin ediyorum sadece lastiğe 700-800 lira versem r25 ile aynı fiyat oluyor neredeyse. Ama bu durumda bile ktm nin abs ve kaydırmalı debriyaj avantajı var ,bunlar da acemi bir sürücü için çok önemli bir artı..Bunları para versen bile motosiklete tam anlamıyla entegre edemezsin.
Yaşım 22 Boy 1.83 kilom 67 civarı.Boy açısından KTM RC250 veya Duke 250 çok mu küçük kalır .
Tüm bu konularla ilgili sizlerden tavsiye bekliyorum.

Teşekkürler.

Boy sıkıntı yapmazsa duke 250. Standart üstünde gelen lastikleri ,abs ,kaydırmalı debriyaj faydalı olacaktır.

Kredi çekmeyi düşünüyorsan ihtiyaç kredisi çekmelisin.
Amaç sadece ulaşımsa cbf yada ybr yönelebilirsin aslında

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar