Motosiklet Temizlik Bakım Rutininiz Neler?

Selamlar,

Başlığı aslen fikir alışverişi olsun diye açtım. Motosiklet bakım rutinin de artık çok fazla ürün ve çeşitli zımbırtı var. Ben motoru çok yıkamadan klasik gaz yağı ile zincir temizliği yapıp würth ile yağlıyorum. Yıkama içinde Dalin bebe şampuanı ve klasik bahçe hortumdan gelen tayzikli olmayan su kullanıyorum.
Ama artık çok daha detaylı temizlik yapan insanlar da var. Sizin görüşleriniz ve rutinleriniz nelerdir?

Motosikleti
Dominar D250
Konuyu takipteyim, merak ettiğim bir konu, detailinge varana kadar yapmak istiyorum :)

Selamlar,

Başlığı aslen fikir alışverişi olsun diye açtım. Motosiklet bakım rutinin de artık çok fazla ürün ve çeşitli zımbırtı var. Ben motoru çok yıkamadan klasik gaz yağı ile zincir temizliği yapıp würth ile yağlıyorum. Yıkama içinde Dalin bebe şampuanı ve klasik bahçe hortumdan gelen tayzikli olmayan su kullanıyorum.
Ama artık çok daha detaylı temizlik yapan insanlar da var. Sizin görüşleriniz ve rutinleriniz nelerdir?
Hemen hemen sizin gibi yapıyorum. Zinciri yağlamadan önce kurulamak için Mini turbo fanlar iş görüyor. Butonların kenarlarından da bu aleti tutuyorum. Buton kenarlarına herhangi bir şey sıkmadım hiç. Wd40 daha çok toz toplar iletkenliği bozar diyorlar. Kontak spreyler de sanırım temassızlık olunca temizlemek için kullanılıyor koruma için değil. Cila parlatma wax vs. Hiç yapmadım.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bi zincir yağlıyom bi de su tutuyom o kadar erkek adama yeter

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Otomatik yağlamayı son raddede kullanıyorum ve yağ tankı içinde kızak yağı, dişli yağı değil de boru gibi 10-40 motor yağı kullandığımdan 1000 km.lik bir gezi sonrası jantlarım simsiyah yağ olduğundan düzenli jant temizliği yapıyorum. Otomatik yağlama olduğu için de haliyle zincir temizliği ve yağlaması yapmıyorum. Lakin motor siyah renk olduğu için tozu, kiri, pası çok gösterdiğinden düzenli olarak o tozu alırım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym joymax 250
Hava filtresi değişimi, motor yağı değişimi, şanzıman yağını her sene değiştiriyordum (ama ustam gerek olmadığını söyledi)
Bu rutinler haricinde wd40 oynar her aksamı yağlarım (aynalar hariç), balata spreyi her motor yıkama sonrası

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Buarada geçen akü kutup başlarını sökelim dedik, resmen eksi uçta yağmur ya da yıkama suyundan kaynaklı korozyonun ağa babası oluşmuş. Memcoş48 kardeşim temizleyene kadar canı çıktı. Bence düzenli olarak akü kutup başlarını da kontrol etmek gerek ya da yıkama sonrası su kaçmışsa iyi kurutmak gerek.

Motosikleti
Sym joymax 250
Buarada geçen akü kutup başlarını sökelim dedik, resmen eksi uçta yağmur ya da yıkama suyundan kaynaklı korozyonun ağa babası oluşmuş. Memcoş48 kardeşim temizleyene kadar canı çıktı. Bence düzenli olarak akü kutup başlarını da kontrol etmek gerek ya da yıkama sonrası su kaçmışsa iyi kurutmak gerek.
Hocam çok güzel dikkat çektiniz kurutma konusunda ayrıca ben de kışın 2 ay kadar motorun aküsü bitmesin diye kutupbaşlarını söküyordum ama gene de akü bitti belki sene-i devriyesi dolmuştur, işe yaramadı :)

Motosikleti
Ns200 15"
Akü takılırken gres ile ince bir katman üstüne geçildiğinde bu durumun önüne geçilir.

Hemen hemen sizin gibi yapıyorum. Zinciri yağlamadan önce kurulamak için Mini turbo fanlar iş görüyor. Butonların kenarlarından da bu aleti tutuyorum. Buton kenarlarına herhangi bir şey sıkmadım hiç. Wd40 daha çok toz toplar iletkenliği bozar diyorlar. Kontak spreyler de sanırım temassızlık olunca temizlemek için kullanılıyor koruma için değil. Cila parlatma wax vs. Hiç yapmadım.
Şu mini turbo fanlar ile motorun üzerindeki suları da attırıyorlar çok tatlı geliyor gözüme😀
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bi zincir yağlıyom bi de su tutuyom o kadar erkek adama yeter
Bende aşırı sık yıkamam zaten bize öğretilen de motorların çok yıkanmaması olmuştu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hava filtresi değişimi, motor yağı değişimi, şanzıman yağını her sene değiştiriyordum (ama ustam gerek olmadığını söyledi)
Bu rutinler haricinde wd40 oynar her aksamı yağlarım (aynalar hariç), balata spreyi her motor yıkama sonrası
WD-40 yerine direkt sıvı gres kullanıyorum bende. Özellikle artçı ayaklarının kışın esnekliğini kaybetmemesi ve yan sehpanın hızlı açılır kapanır olması konusunda güzel iş görüyor ama toz toplama olayı var

Tozu tıprağı umursamıyorum. Sene de bir kez siliyorum. Ama yoldan gelince sinek börtü böcek ölülerini hemen temizliyorum. Kurudukça temizlenmesi daha zor oluyor.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Motorun dışı için, Motul E1 sıkıp fiber bez ile siliyorum, genel olarak memnunum. Yoğun bir toprak, çamur lekesine şimdiye kadar maruz kalmadi o yüzden o konuda bilgi veremem ama o lekelerde de başarılı olduğunu duymuştum.

Zincir konusunda zaten arkadaşlar çeşitli fikirler verecektir. Ben zincirde de Motul ürünlerini kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar