Motosiklet Temizliginde Gaz Yağı

Arkadaşlar kozmetik olarak parlaklık katması açısından deneyen var mı ben cesaret edemedim ?

Parlaklık için cila spreylerinden almak daha mantıklı, gaz yağını zincir temizliğinde kullanmak lazım.

Evet zincir konusunda çok iyi ilk günkü gibi yapıyor kullanıyorum. Çok iyi parlatiyor diyorlar ama bir zarar verir mi diye kullanan varsa sormak istedim. Elimde var biraz

Boyaya bir zararı olmaz, neticede boyanın üzerinde vernik onun üzerinde de cila var. Öncelikle çabucak toz tutar, sonra cilayı yemeye başlar. Birkaç kullanımdan sonra matlaşma görmeye başlar ardından mecburen cila yapmak sorunda kalırsın. Bilhassa Antalya nın sıcağı ve güneşinde cila daha çabuk etkilenecektir. Önerim UV koruyucu özelliği olan el ile uygulanabilir cilalara yönelmendir.

Sadece toz almak istiyorsan mazot ile yağlanmış üstübü kullan. Şöyle tarif edeyim. bir yumak üstübüyü al poşete kou içine birazcık mazot dök, iyice bulaştır. Poşeti güneş gören bir yere ağzını bağlayıp koy ve üç gün kadar beklet. Sonra üstübüyü al birkaş yaprak gazete kağıdının arasına koy üstünde tepin, fazlasını gazete emsin. Sonra onunla motorunun tozunu alabilirsin. Hatta kirlendikçe, eskidikçe daha iyi netice vermeye başlar.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Gaz yağı, mazot kıvamında ince bir yağdır. Bu sebeple boya üzerinde kullanılacak bir şey değildir. Daha çok hareketli metal aksamlar veya paslanmasını istemediğiniz metal kısımlar üzerinde kullanabilirsiniz. Wd-40'ın yakın akrabası olabilir bu konuda. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Boyaya bir zararı olmaz, neticede boyanın üzerinde vernik onun üzerinde de cila var. Öncelikle çabucak toz tutar, sonra cilayı yemeye başlar. Birkaç kullanımdan sonra matlaşma görmeye başlar ardından mecburen cila yapmak sorunda kalırsın. Bilhassa Antalya nın sıcağı ve güneşinde cila daha çabuk etkilenecektir. Önerim UV koruyucu özelliği olan el ile uygulanabilir cilalara yönelmendir.

Sadece toz almak istiyorsan mazot ile yağlanmış üstübü kullan. Şöyle tarif edeyim. bir yumak üstübüyü al poşete kou içine birazcık mazot dök, iyice bulaştır. Poşeti güneş gören bir yere ağzını bağlayıp koy ve üç gün kadar beklet. Sonra üstübüyü al birkaş yaprak gazete kağıdının arasına koy üstünde tepin, fazlasını gazete emsin. Sonra onunla motorunun tozunu alabilirsin. Hatta kirlendikçe, eskidikçe daha iyi netice vermeye başlar.

sonax hızlı cila var 30 tl felandı güzel ben arabaya motora uyguladım

@efemontana

bişey olmaz, yağ akıtmak jant zincir temizlemek için kullanıyorlar, ama ben dün her yerine sıktım sonra su tuttum, bugünde gittim petrolde yıkadım

Gaz yağı her türlü temizlikte kullanabilirsin ancak sonrasında yıkaman lazım. Çünkü adı üzerinden gaz YAĞI sonrasında çok toz kir toplar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar