Motosiklet temizliği

Arkadaşlar motor temizlerken nelere dikkat etmek gerekir? Ne tür temizleyiciler kullanılabilir, hangileri zarar verir? Bir de temizlemek için ne tür bez kullanılır? Sadece grenajı ve selesini silmek yeterli midir? Motorda da bir temizlik yapmak gerekir mi?

su fazla deydirmemeni öneririm bezle ıslatıp sil würth marka balata temizleyici spreyler war ondan alıp yag falan olan yere sık yagları kiri kendi akıtıyo bende yeni aldım süper

Kasayı temizlerken kullanabileceğimiz bir sprey falan var mı peki? Grenajı yani.

Aslında bende merak ediyorum bu konuyu..Böyle aşırı titiz bir mt ci varsa marka vs. vererekte yazarsa bende memnun olurum..

yani granaj temizleyici, kromajsız metal aksam temizleyici, lastik/tekerlek temizleyici ya da temizlemek için kullanılan materyaller..

şöyle esaslı bir temizlik işleminde mesela grenajları vs. sökerek dadanmalı mı motora acaba yoksa görünen yerlerimi temizlemeli?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorum yok ama en kısa zamanda olacak ben tanzıklı su veya gaz yagı ıle ılk once sılıp yıkamayı planlıyorum

çbs nin özel grenaj ve kromaj temizleyicileri var. Motosiklet şampuanıyla önce temizliyorsunuz sonra cilasını sürüyorsunuz şeker gibi oluyor :) Bu arada egzosta plastik gibi birşey yapışmış, nasıl çıkartabilirim? Selülozik tiner işe yarar mı?

çbs nin özel grenaj ve kromaj temizleyicileri var. Motosiklet şampuanıyla önce temizliyorsunuz sonra cilasını sürüyorsunuz şeker gibi oluyor :) Bu arada egzosta plastik gibi birşey yapışmış, nasıl çıkartabilirim? Selülozik tiner işe yarar mı?

benim motora da olmuştu ben dikkatli bi şekilde jiletle çıkarttım işe yarıyor

motorum yok ama en kısa zamanda olacak ben tanzıklı su veya gaz yagı ıle ılk once sılıp yıkamayı planlıyorum

Motoru tazyikli su ile yıkamanın pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.Motosikletler, araba gibi tüm elektrik aksamları kapalı olan aletler değil..
Dolayısı ile tazyikli su motorun bu sistemlerine zarar verebilir..benze yumuşak yumuşak sabunlu veya özel şampuanlı köpük ile yıkayıp, üstünden su akıttığında aynı sonucu verir..yani suyun tazyiği ile çıkartmaya çalışacağın kirleri elinle sıkı sıkı silerek çıkartabilirsin..

prili alacan(amacım marka değil kalite olduğu için) ama gerçek pril olacak çakma değil motoru güzelce ıslat sonra prili fırçanın üstüne dök kovaya filan gerek yok sonra motoru güzelcene sabunla, sonra motoru durula 3-4 dk bekle suyu aksın sonra eline bi sünger al bide arap sabunu süngeri arap sabununa batır sür motora batır sür ama bu işlemi tozsuz biryerde yap arap sabunu çok fena toz kapar sonra eline bi fırça al aynı boya yapar gibi fırçayı batır sabuna süngerin girmediği yerlere sür lastiklerin yanaklarına sür sonra motoru güneşe koy sonrada bak motoruna ve bu benim motorummu de :)biraz karışık oldu ama

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben yarın benim gt250r'ye pasta poliş boya koruma attıracam.Normalde basınçlı suyla yıkamak yetmiyo.Kuruyunca lekeler aynen geri geliyo.En iyisi kovaya prili döküp üstüne su ilave ederek fırçayla bi güzel motoru fırçalamak.

yav bu gazyağı plastik grenajlara zarar vermiyormu? boyasının soldurmuyormu motorların?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar