Motosiklet tavsiyesi

Motosikleti
Yok
Üstadlarım merhaba. Öncelikle forumda yeniyim ve foruma tam hakim değilim. Bir yanlışım olursa şimdiden kusura bakmayın🙏

Uzun bir aradan sonra, tekrar motor macerama geri dönmek istiyorum. Bu maceraya atılmadan önce, siz değerli hocalarımın bilgisine danışmak istedim.

Yaşım 30. Boyum 190 cm ve kilom 100. Adrenalin, hız, akrobasi tarzı bir karektere sahip değilim.

Motosikletten beklentim; beni taşıyacak, yormayacak, yakıtı üzmeyecek, masraf çıkartmayacak, hem ekonomik hem kaliteli hem kozmetiği güzel olan, yeri geldiğinde tabii ki yüksek hızlara çıkabilen(180-200km) bir motosiklet arayışındayım. Hem uzun yolda hem şehir içinde kullanacağım.

Bütçem 450.000tl. Biliyorum, bu bütçeye göre isteklerim fazla ama maalesef Türkiye şartları.

Tarz olarak enduro-touring düşünüyorum.
Voge 525dsx - QJ srk800x - CFmoto 650mt tarzı motosiklet önerilerinize ihtiyacım var. Bir sürü model çıkmış çoğu Çin. Alınır mı alınmaz mı hiç fikrimde yok. Gönül ister tabii ki Japon alalım ama benim bütçeye 2015-2020 arası 30.000-50.000km de motorlar var. Kafam çok fazla karışık. Fikirlerinizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler 🙏

Motosikleti
Yok
tiger sport 660 da bakabilirsiniz, vardır bütçenize uygun.

nc750 de var
Tiger sport 660 ta güzel araştırılabilir fakat bu motorlar biraz daha spor kaçıyor sanki. Yani şöyle söyleyeyim 3lü çanta takıp uzun yol, kamp, tur gibi aktivitelerde bulunacağım. Esas hayalim gs1250 ama işte hayal 😅

Nc750nin kozmetiğini sevmiyorum hocam

Öncelikle aramıza hoşgeldin.
Bütçen güzelmiş, bu bütçeyi çinli motorlara feda etme, hayattan soğuturlar. Temiz tracer 7 varsa düşünmeden alabilirsin, ekspere göstermek kaydıyla tabi ki. Tracer bulamazsan tiger 660 da seni çok memnun eder. Civarında güvendiğin eksper yoksa motomania izmir e götür. Gökhan hoca güvenilirdir.

Motosikleti
Yok
Öncelikle aramıza hoşgeldin.
Bütçen güzelmiş, bu bütçeyi çinli motorlara feda etme, hayattan soğuturlar. Temiz tracer 7 varsa düşünmeden alabilirsin, ekspere göstermek kaydıyla tabi ki. Tracer bulamazsan tiger 660 da seni çok memnun eder. Civarında güvendiğin eksper yoksa motomania izmir e götür. Gökhan hoca güvenilirdir.
Teşekkür ederim hocam. Evet motomaniayı biliyorum. 5-6 sene önce mondial rx3i evo motorum vardı. Sıfır bayiden aldım 15 km gittim ayaklık falan düşmüştü. O motor, sağolsun turan usta ile akraba etmişti beni😅 oradan da Gökhan hocayla muhabbetim vardı.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Diğer arkadaşların önerdiklerine ek olarak şunlara da bakabilirsiniz:

Transalp 700
Versys 650
V-Strom 650, 800
Tiger 850

450.000-500.000 arası fiyat bandında bulunabilen seçenekler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tiger sport 660 ta güzel araştırılabilir fakat bu motorlar biraz daha spor kaçıyor sanki. Yani şöyle söyleyeyim 3lü çanta takıp uzun yol, kamp, tur gibi aktivitelerde bulunacağım. Esas hayalim gs1250 ama işte hayal 😅

Nc750nin kozmetiğini sevmiyorum hocam
3lü çanta takıp kamp tur gibi aktiviteler için en iyisi vstrom 650.
Ben 2024 Nisan ayında 9 yaşında halini almıştım bütçem ona yetti, çin malı almaktansa kafam rahat olsun deyip 30bin km'de 9 yaşında japon aldım, hiç de pişman olmadım, 2 sezon gezdim, yeri geldi Trakya'yı turladım, yeri geldi köfte yemeye gittik, her turum en az 250-300km olmuştur, hatta eşimi sonunda motora binmeye ikna edip onunla kamp malzemelerini yükleyip yunanistana kamp yapmaya bile gittik. Hem artçı hem sürücü konforu açısından efsane motor zaten.

Forumdan, sürekli birlikte sürdüğümüz Cyan arkadaş vstromunu satmaya niyetli, çok tizi bir insan, motoru da çok güzel, onda benim gözü vardı ama satmasını bekleyemeyip denk getirince ondan görüp kendime de almıştım. Artık 100 beygir üstü motorlara bakıyor diye satacak sanırım.

Motosikleti
Yok
3lü çanta takıp kamp tur gibi aktiviteler için en iyisi vstrom 650.
Ben 2024 Nisan ayında 9 yaşında halini almıştım bütçem ona yetti, çin malı almaktansa kafam rahat olsun deyip 30bin km'de 9 yaşında japon aldım, hiç de pişman olmadım, 2 sezon gezdim, yeri geldi Trakya'yı turladım, yeri geldi köfte yemeye gittik, her turum en az 250-300km olmuştur, hatta eşimi sonunda motora binmeye ikna edip onunla kamp malzemelerini yükleyip yunanistana kamp yapmaya bile gittik. Hem artçı hem sürücü konforu açısından efsane motor zaten.

Forumdan, sürekli birlikte sürdüğümüz Cyan arkadaş vstromunu satmaya niyetli, çok tizi bir insan, motoru da çok güzel, onda benim gözü vardı ama satmasını bekleyemeyip denk getirince ondan görüp kendime de almıştım. Artık 100 beygir üstü motorlara bakıyor diye satacak sanırım.
Evet hocam İllaha ki haklısınızdır lakin v-stroma bir tülü içim ısınamdı. Zevkler ve renkler kesinlikle tartışılmaz ama benim gözüme görüntü olarak çok kötü gözüküyor. Hele ön tarafı. Dediğim gibi bu benim şahsi fikrimdir. Mesela transalpide bir türlü sevemedim ama fikriniz için çok teşekkür ederim. 🙏

Motosikleti
Evet hocam İllaha ki haklısınızdır lakin v-stroma bir tülü içim ısınamdı. Zevkler ve renkler kesinlikle tartışılmaz ama benim gözüme görüntü olarak çok kötü gözüküyor. Hele ön tarafı. Dediğim gibi bu benim şahsi fikrimdir. Mesela transalpide bir türlü sevemedim ama fikriniz için çok teşekkür ederim. 🙏
yok, zaten siz daha vstrom için gençsiniz. ilk mesajı okudum, 30 yaşındaymışsınız, size tracer gibi bir motor lazım. vstrom biraz yaşlı işi kalıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şu V-Strom'u yaşlı motoru yaptın ya @espresso alacağın olsun. :ROFLMAO: 💦 (Çirkin ama gerçekten yalan yok, yalnız ilk mesajdaki Çin motorları yerine yine tercih edilir, onlar biraz fazla süslü, şekil ile işlevin dengeli olması lazım bence...)

Gençlik teneke mal kullanmaksa CP2'li Tracer alınsın tabi. (CP3 olanlara bir şey demem; onların gücü vs. çok yerli yerinde...)

Motosikleti
Şu V-Strom'u yaşlı motoru yaptın ya @espresso alacağın olsun. :ROFLMAO: 💦 (Çirkin ama gerçekten yalan yok, yalnız ilk mesajdaki Çin motorları yerine yine tercih edilir, onlar biraz fazla süslü, şekil ile işlevin dengeli olması lazım bence...)

Gençlik teneke mal kullanmaksa CP2'li Tracer alınsın tabi. (CP3 olanlara bir şey demem; onların gücü vs. çok yerli yerinde...)
Tabi ki vstrom artık kalite algısı oturmuş, çok macera istemeyen yaşlı olgun insan motoru. Bu yaştan sonra arızasıydı tenekesiydi uğraşmayayım aşamasına insan anca yaşlanınca geliyor. :)

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Arkadaşlar belli başlı motorları önermişler. Boy ve kilo faktörünüzü düşünürsek dizlerin kıvrık olmadığı, uzun ön camın rüzgarı bir miktar keserek konforu artırdığı bir makina şart. İkinci el Japon ya da Avrupalı alınacaksa temiz ve titiz kullanılmış, bakımları eksiksiz yapılmış olmasına dikat edin.

Motosikleti
Yok
Arkadaşlar belli başlı motorları önermişler. Boy ve kilo faktörünüzü düşünürsek dizlerin kıvrık olmadığı, uzun ön camın rüzgarı bir miktar keserek konforu artırdığı bir makina şart. İkinci el Japon ya da Avrupalı alınacaksa temiz ve titiz kullanılmış, bakımları eksiksiz yapılmış olmasına dikat edin.
Evet hocam bende o konuda biraz endişeliyim. Tracer 7 inceledim evet güzel makina ama beni taşıyabilecek mi o biraz şüpheli. Benelli trk 702x baktım mesela, motosiklet cüsse olarak beni kaldırabilecek gibi duruyor ama kimse bahsetmedi. Düşünülebilir mi? Ayrıca sıfır olarak alabilme imkanımda var? Sonuçta İtalyan malı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar