Motosiklet tavsiyesi

Motosikleti
Drit L 125
Merhaba arkadaşlar her ihtiyacımı karşılayacak bir motosiklet arayışındayım hem uzunyol hem şehir içinde hem de mini karavan veya römork takıp kullanılabilecek türde bir motosiklet düşünüyorum, 10 yıl kadar kullanmayı planlıyorum, 25 yaşındayım A2 ehliyetim var A'ehliyete yılbaşından önce yükselticem önerileriniz ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
x5_11223325408e8.jpg

2jr45lj.jpg

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Öncelikle selamlar, kullanacağın motosiklet bir miktar güçlü olmalı ve tork verebilmeli, şehiriçi dediğin için 21 uygun olmaz, 19 inç çok daha ideal olur. Römork dediğine göre 200'lerle işin yok, hatta römork takılı iken 120 bile geçemeyeceksin muhtemelen. Römorke ihtiyaç duyduğuna göre gezgin birisi olduğunu düşünüyorum, yani sele konforu, ergonomi ve rüzgar koruması önemli. Bu sebeple sana Suzuki V Strom 650 öneri....klaksjdlfkajsldkfa 😆 😆

Bu ufak şakayı kenara bırakırsak, Jawa RVM 500 ADV, Benelli TRK 502x, NX500, MT450 gibi seçenekler ortaya çıkıyor. Ne yazık ki Japonlarda pek seçeneğin yok. A2 düşürülmüş Tenere var seçenek olarak ama o paralara da ikinci el BMW var açıkçası... Avrupa tarafında tek alternatif KTM'nin 390'ı ama almamak için sebeplerin olabilir. Bilhassa SporMoto başlı başına bir problem.

A ehliyetini aldıktan sonra menüye çok daha fazla "kaliteli" motosiklet ekleyebilirsin bu arada. Sana tavsiyem boşuna A2 sınırında vakit kaybetmemen. 70 beygir civarı bir alet hayli hayli işini 10 yıldan da uzun süre görür ve teker döndüğü ilk günden itibaren yüzünde tebessüm olur. A2'deki motosikletler bu anlamda hislerini ve beklentilerini karşılamayabilir. Karar ve tercih senin, benim deneyimlerim bu yönde oldu hiç yoksa. Selametler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
A2 ehliyet çok ara bir başlangıç sınıfı, A2 yeten motorlrla beklentilerin zor karşılanır. A ehliyet almaya bak o zaman ufuk açılır.

A ehliyet olunca 70 beygir civarı bir motorla romorka ihtiyacın bile olmadan kamp malzemelerini ve artçını yüklediğinde uzun yollara kamplara gidebileceğin motorun olabilir. romork olayı zaten motorda pek olacak iş değil , çok az örneği var ve trafikte yasal durumu da tartışmalı ve denge konusunda sıkıntılı. 70 beygir civarı bir motora iki kişinin kamplı yolculuğunda gerekecek her eşya yüklenebiliyor zaten. Bunu ailecek kampçı biri olarak söylüyorum. Yoksa kamp konforu için taşınacak ekipmanların da sınırı yok, mesela çocuklarla kampa giderken SW tipi kocaman bagajlı arabanın bagajı bile bize yetmiyor da arabanın üzerine portbagaj mı alsam diyorum ama motorla kampa gidince 3lü çanta setine eşyaları sığdırıp arka çanta üzerine de çadır, kamp sandalyesi, kamp masası ve uyku tulumunu bağlayıp artçı ile kampa gidebiliyoruz.

F54

al bi tane beyaz toros üzerine de bagaj koy istediğin yere git ne işin var motorla römorkla

hey gidi.... bir an çocukluğum aklıma geldi. mobiletemize hameş takardık, hale mal getirip götürürken.
elin çocukları gıcır gıcır honda c90'lara binerken ben hameş demirli mobiletimiz ile çarşıda dolaşırken incinirdim.
ne günlerdi beee....

al kardeşim, sana şöyle bir şey lazım

7402e-kocaer-atv-romorku-kmr-80.png

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Merhaba arkadaşlar her ihtiyacımı karşılayacak bir motosiklet arayışındayım hem uzunyol hem şehir içinde hem de mini karavan veya römork takıp kullanılabilecek türde bir motosiklet düşünüyorum, 10 yıl kadar kullanmayı planlıyorum, 25 yaşındayım A2 ehliyetim var A'ehliyete yılbaşından önce yükselticem önerileriniz ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Eğerki a2 yi yükseltmem dersen senin alabileceğin motor NX500 a2 nin tam sınırı beygir ve torku var
hondanın 500 lük motor bloğu uzun ömürlü uzun seneler sorunsuz binersin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence öyle bir motor yok. Ayrıca neden 10 yıl kullanmayı hedefliyorsunuz? Satın, daha iyisini, daha kuvvetlisini alın. Bir de römork taşımak ne demek? Niye taşıyasınız ki?

10 Yıl aynı motoru kullanmak ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bu forumda aynı motoru 10 sene kullanan kişi sayısı 3-5'i geçmez.

Siz Ford Ranger alın. Tanımlamalarınıza en çok bu uyuyor kendiliğinden römorklu hem işinizi fazlasıyla görür

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar