Motosiklet Taşıma Hakkında Fikir

Arkadaşlar Merhaba, şehir dışından motosiklet almaya gidicem 300 - 350 km uzakta.. Ama yeni başladığım ve adaptasyon eğitimleri tamamlamadığım için binip getirmeyi gözüm yemiyor. Doblo yada caddy tarzı küçük ticari araç kiralasam arkasına atıp getirme şansım varmıdır z250sl için... Kabin ölçülerinde yükseklik olarak sıkıntı yok ama diğer kısmı kestiremiyorum.. Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim... Teşekkürler.. Bu arada motosiklet kawasaki z250sl..

Bagajı yüksek yeni model Travegolar var. Top case ve aynaları sökersen, sığar. Motoru yerleştirmeden önce muhakkak benzini boşalt, zaten otobüsçü almaz. Motoru bir taraftaki kasa direklerine yanaştır, ancak motor ile yanaştırdığın kasa direkleri arasına yol esnasında zedelenmeyi önleyecek yumuşak bir şeyler koy. Motoru kesinlikle dik koy. Birkaç yerden sıkıca bağlarsan, hiçbir şey olmaz. Ben Nisan ayında bu şekilde Ardahan-İstanbul arasında CBF 150 yolladım, hiç bir şey olmadı. Bir kere de Kars-Kayseri arasında trenin yük kompartımanına Pulsarı koydum, taşıdım. Ancak arayı iyi beslemediğim için deponun bir köşesindeki boya silinmişti. Bu arada unutmadan muavini de görmen lazım. 1 ile 2 yolcu ücreti kadar (Başka mesajımdan kopyala-yapıştır yaptım, kusura kalma).

Arkadaşın dediği gibi yaparsan baya iyi olur . Ehliyetin varsa eğerki sağ şeritten yavaş yavaş gelirsin o kadar büyütme geleceğin yer otoban ve öyle ahım şahım trafik olmaz . Zaten saatte 60km hızla gitsen en kötü geleceğin yer 420 km olsa 7 saatte hadi yolda dur dinlen 8 saatte gelirsin o motosiklet ile en az 80 yaparsın yaptığını anlamazsın zaten bence ama yok diyorsan otobüs en ucuz ve sağlam oturtursan en sağlam taşımalardan biri.

Teşekkürler ilginiz için.. Peki bu küçük ticari araçla taşıma hakkında bilgisi olan varmıdır aramızda?

Ben Dacia Dokker'a Pulsar yüklemeye kalktım, sığmadı. Arka koltukları yatırmama rağmen.

Aslında sürülebilecek bir mesafe. Motosiklet kullanmayı bilen bi arkadaşınla gidip gelebilirsin.

Teşekkürler ilginiz için.. Peki bu küçük ticari araçla taşıma hakkında bilgisi olan varmıdır aramızda?

Bilgim yok, ama fikir beyan etme hakkımı kullanıyorum:
Bulabildiğim kadarıyla bahsettiğiniz motorun boyu 193 cm. Her ne kadar ekzosun yandan çıkıntısı bu boyun uzaması etkisi yaratacak olsa da, gidon çevrilerek boyu kısaltılabilir. Ne kadar kısalacağını bilmiyorum ama ben 195 cm olarak düşünmeyi tercih ediyorum.

Yine görebildiğim kadarıyla aracın dıştan dışa genişliği 183 cm. Bagaj kısmı içten içe en az 150 cm olabilir. Bu durumda bagaj bölümü uzunluğu 121 cm ve daha uzun ise motorunuz (çaprazlamasına)rahatlıkla sığacaktır. Muhtemelen araç içinde motoru sabitleyebileceğiniz kayış kulakları vardır. https://www.sanalisveris.com/spanzet-kasa-gerdirme-25-cm-x-10-mt-serit-bantli adresinde görülene benzeyen gergi kayışları ile sabitleyip bir döşemeciden alacağınız çıkma sünger yastıklar veya eski yatağı geri alan yatak satıcılarından alacağınız tek kişilik bir şilte ile yeterli koruma sağlayabileceğinizi düşünüyorum.

Bu fikir beyanında trigonometri, malzeme ve piyasa bilgisi kullanılmıştır. demek ki yine de bilgi varmış için içinde...:cat:

Kolay gelsin

bence git bir tane ford transit kirala eski model olsada sorun etmez çünkü her türlü sıyacaktır yanında birisi daha olursa motorun üstüne oturur ve ayaklarıyla motorun dengesini sağlamaya çalışır çünkü içi geniş olduğundan sağa veya sola yatabilir yani o yüzden arkada birisi dengesini sağlarken diğeride aracı sürer bu arada bende böyle bir taşıma yapacağım ama araç yüksek olduğundan nasıl yükleyebilirim hiç bir fikrim yok banada yardımcı olursanız süper olur

Motosikleti
BWS 100
bence git bir tane ford transit kirala eski model olsada sorun etmez çünkü her türlü sıyacaktır yanında birisi daha olursa motorun üstüne oturur ve ayaklarıyla motorun dengesini sağlamaya çalışır çünkü içi geniş olduğundan sağa veya sola yatabilir yani o yüzden arkada birisi dengesini sağlarken diğeride aracı sürer bu arada bende böyle bir taşıma yapacağım ama araç yüksek olduğundan nasıl yükleyebilirim hiç bir fikrim yok banada yardımcı olursanız süper olur

O ne kardes, adam o kadar yolu motosikletin ustundemi gelecek transitin arkasinda.
Onun yerine al 4 tane damacana 2 on tekere 2 arka tekere bagla. :)
Ki transitte illa ki ip baglayacak biyer oluyor, baglayin motosikleti oyle gelsin.

Berlingo dobloya falan da dik sigacagini sanmiyorum motosikletin. Caprazlama sigabilir. Ama yatirmak problem olabilir, depodan filan akitir benzini.

Az önceki yorumumdada yazmış olduğum gibi motoru nasıl yükleyecez onuda bi söylermisiniz hazır

bende 1000km uzaklıktaki karamandan istanbul getirttim motor bi otobüs firmasıyla anlaşmalı idi aldığım bayii onlar ücretsiz esenler otogara getirdi oradan aldım ben belki sende öyle yapabilirsin şimdi de bileciğe götürücem motoru volkswagen transporter ile götürücem

Malesef otobüsün üstünde taşımıcamız için ideal değil :D ben küçük bir tahta parçası diye düşündüm ama baya bi riskli motoru çıkarırken tahta kırılabilir yada tahta kayıp düşebilir motor için iyi olmaz bide kaldırmak için baya bi kişi gerekiyo yüksek zeminli bir yer dicemde araç baya bi yüksek ve kaparta arasında bir basamak var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar