Polisin yakınlarına başsağlığı kendisine rahmet dilerim
Yalnız ve maalesef sistematik bir motosikletliye terörist yaftası başlatılmış durumdadır. Kİ MEDYADA DA BİR ÇOK MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ MEVCUT ESASINDA. Daha dün akşam AEA'nın programını izledim sonuna dek ve bu konuyu tartışıyorlardı. Geçtiğimiz günlerde terör örgütünün motosikletlere bomba yerleştirme mevzusundan beridir, bir motosiklet terörüdür almış yürüyor. Ne acı ki medya da bunu körüklüyor, valinin de yaptığı açıklamada benzeri bir dil görülüyor. Belli ki sistematik bir algı yönetimi söz konusu. Şehirlerde sokakları en çok otomobiller işgal ederken, trafiği en çok otomobiller sıkıştırırken, taksicisi, minibüscüsü, hatta devletin görevli araçları bin türlü kural ihlali yaparken bunlara terörist muamelesi yok ama kelle koltukta bir yere gitmek için iki tekerli aracın tepesinde debelenenlere yafta terörist. Motosiklet gruplarının, kulüplerinin, MOTED v.b. gibi sektör temsilcilerinin, firmaların ve hatta federasyonun acilen bu işe bir dur demesi gerekmektedir, yoksa motosiklete binmek zaten bin türlü sıkıntı iken bir de hepimizin anası, babası,abisi kardeşi ablası tarafından terörist diye damgalanmak hiç iyiye götürmez bu memlekette motosiklet işini. Motosiklet firmalarının da şayet motosiklet satmaya devam etmek istiyorlarsa tam da şu günlerde medyada mı olur, belli meydanlarda standlarla mı olur, motosikleti doğru tanıtma kampanyasına girişmeleri şart bence. Yoksa bizden önce onların işini baltalayacak bu sistematik yaftalama. Hatta medyadaki herkesi genelleyen haberlere avukatları aracılığıyla habire tekzip yollatmalılar diye düşünüyorum. Bir iki tane densiz yüzünden 2.5 milyon motosiklet kullanıcısını nasıl bu kadar kolay terörist ilan edersin arkadaş.
Şimdi iğneyi kendimize de batıralım:
- Emniyet şeridni zaman zaman hepimiz kullanıyoruz ama lütfen trafik akarken yani sıkışık değil ama yavaş da olsa akıyorken şeritleri kullanalım, sıkıştırılıyor muyuz o halde ilk polis noktasında kimse o sıkıştıran plakasını polise verelim. Polis iplemez mi olsun biz yapalım zamanla önemsenebilir.
-Araç aralarından akan trafikte gitmemeye çalışalım, hele hele kurye pizzacı filan değilsek bunu mümkün mertebe yapmayalım.
- Kaldırımlarda motosiklet sürmeyelim, yaya kaldırımı adı üstünde hangi hakla insanları korkutuyorsun arkadaş, aynı şekilde sahilde bisiklet yollarını, yaya gezi yollarını motorla kat etme hakkını kim verdi bize.
- O abartı egzozlarla bilhassa bir dişi görünce bağırtan arkadaşlar bu kadar mı şeyinize takılmış akılla yaşıyorsunuz. Bu tamamen ego tatminidir ve cehaletin göstergesidir. Ayıptır, hepimize geliyor sizin yaptığınız terbiyesizliğin faturası.
- Anladık hız sınırlamaları motor için çok düşük ama siz de araçların yanından bağırta bağırta korkuturcasına geçmemelisiniz, otomobil de kullanan biri olarak bir kaç kez racingci arkadaşlara neredeyse çarpıyordum, şeridimde 5 cm oynasam adamı öldürecektim çünkü aynamda bile göremediğim bir hızla geçti dibimden. Motosikletçi adam başka bir motosikletçinin katili olacaktık neredeyse. Bir de üstüne ben suçlu olurdum, buralarda atıp tutulurdu katil diye, yanlış mıyım?
-Kurallara olabildiğince uymaya çalışalım. Daha dün sola sinyal vermişim, kıçımda bir motosiklet sağa geçecekmiş bana korna çalıyor, açtım kaskı, ulan hıyar görmüyor musun sinyali, biz taksici minibüsçü arabacıyla uğraşıyoruz senin yaptığına bak dedim, bön bön yüzüme bakıyor.
Yani terörist ilan edildiğimiz şu günlerde hiç değilse şu forumu takip edip üşenmeden okuyanlar hiç değilse bu gibi şeylere dikkat etsin arkadaşlar.
Ama acilen tüm grupların bir araya gelip bir "Biz terörist değiliz sürüşü" mü olur, yenikapı da bir miting mi olur ACİL AMA ÇOK ACİL DURUMA EL ATMASI LAZIM. Hatta sektörün temsilcileri MOTED filan bu işte ön ayak almalıdır diye düşünüyorum.
Tekrar polis memuruna rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu başlıkta bunları yazmak istemezdim ama konu giderek vahim bir hal alıyor ACİL EL ATILMALI.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------
Ayrıca şu işi lütfen ehliyetiyle kayıdı kuyuduyla yapın arkadaşlar, bisiklete binmiyorsunuz, pek çoğu otomobiller kadar hız yapabilen, trafikte (esasında kendi kuralları olmalı, asıl sıkıntı da bu zaten ama) diğer araçlarla benzer kurallara tabi motosikletlerimizi bizim haricimizdeki araç, yaya, araç kedi köpek her neyse onları da düşünerek sürelim. Denecektir ki, onlar bizi düşünüyor mu, tam da bu yüzden biz onlardan daha iyi sürelim, biz örnek davranış sergileyelim. Yoksa bu kafayla yaftalanmaya devam edersek, yakındır motosiklet sürücüsü linç edildi, toplu dayak atıldı haberlerini de işitmemiz. MOTOSİKLETÇİNİN DE NORMAL İNSAN OLDUĞUNU HEMEN HER PLATFORMDA ANLATMANIN ZAMANI GELDİ GEÇİYOR!
BEN TERÖRİST DEĞİLİM, SADECE MOTOSİKLET SÜRÜYORUM.