Ne yaparsanız yapın veya hızınız ne olursa olsun farketmez vaktiyle bir kaza geçirmiştim köprü yolunda Anadolu yakası istikametinde ilerlerken inanılmaz trafik vardı araçlar ilerleyemiyordu sağdan 40km/s civarında ilerliyordum bilenler vardır Darülacezeden köprü yoluna bir bağlantı var trafikteki bir arkadaş beklemekten sıkılmış olacakki ters olarak oraya girmek istedi ve tam yanındayken bir anda çıkış yaparak bana çarptı ve durmadı kaçarak ters istikametten uzaklaştı.Plakasını almıştım hatta foruma bile yazmışımdır belki bu konuyu olay şu;
senin yaşadığın olayda belkide adam düşük bir hızda o anda yanında veya yakınında bir yerlerde olsa düşük hızda olduğu için belkide egzoz sesini duymayacaktım ve çarpacaktın burda ilk hata senin motor sürücüsü olduğun için sanıyorum İstanbul trafiğinde bunlarla çokça kez karşılaşmışsındır.Burda motor sürücüsünün hızı sadece bir etken tamam hızlıydı ama belkide onun egzoz sesini duymanı bu sağladı ve kaza yapmadınız.Ama ben bu olayı 2 defa birebir yaşamış biri olarak söylüyorumki sinyal vermeden veya aracının direksiyonunu çevirirken sinyal veren insanlar yüzünden daha çok kaza olacak.
Yani demek istediğim;
Motor sürücüsü yavaş olsaydı ve daha yakınınızda olsaydı belkide onu duymayacak ve çarpmasanız bile dengesini bozup düşmesine sebep olacaktınız.
Üstat büyük geçmiş olsun.
Bugün halen daha üstümde ya o motosiklete çarpsaydım endişesi devam ediyor.
Bende aktif olarak motosiklet kullandığım için bu tip olaylarla çok karşılaştım.
Ama bu sefer olaya ben sebep olacağım için araç kullanırken çok daha dikkatli olmak zorunda olduğumuzu çok iyi anladım.
Suçlu arkadan çarpan motorda da olsa veya sinyalsiz ani dönüş yaptığımdan bende de olsa o vicdan azabı insanı kanser eder.
Tekrardan söylüyorum Allah ikimizide korudu çok şükür.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------
Ben de sesin faydasının olduğunu savunanlardanım, ancak şöyle bir durumda var; Araba sürücüsünün camlar kapalı ve araçta müzik/radyo dinliyorsa, en baba egsoz sesi olsun 1-2 mt yaklaşmadıkça sesi duyulmuyor..
Sesli egsozunuz var diye güvenmeyin, her zaman dikkatli kullanın..
Yok Egzost sesi en az 500 Metreden duyuluyordu. O motorcunun Egzost sesi onun hayatını kurtardı