Motosiklet sürücü giyim önemi hk

Bir kerede alıp tam alan kaç Delikanlı var acaba :)) Ben hiç görmedim ama Muhakkak vardır.
ChatGPT ye sordum.. bunu verdi..

• Minimum güvenli başlangıç seti: 8.000 – 12.000 TL
  • Fiyat/performans dengesi iyi bir set: 20.000 – 30.000 TL
  • Üst segment (Touring/Racing seviyesi): 40.000 TL ve üzeri
ChatGpt de şaşırmış üst segmentte sadece kask 40.000 den başlıyor 🤔

Motosikleti
Bajaj rs 200
Bir kerede alıp tam alan kaç Delikanlı var acaba :)) Ben hiç görmedim ama Muhakkak vardır.
ChatGPT ye sordum.. bunu verdi..

• Minimum güvenli başlangıç seti: 8.000 – 12.000 TL
  • Fiyat/performans dengesi iyi bir set: 20.000 – 30.000 TL
  • Üst segment (Touring/Racing seviyesi): 40.000 TL ve üzeri
Sağlık sorunu yasayıp tum param gitmese motor kask mont eldiven ayakkabı pantolon hepsini alacaktım :D ama kısmet değilmiş sükretmek gerek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaskı aldım sorun yok onda

Sırtlık da alın mutlaka. Hayırlı olsun.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Malesef degierendirmedim. Gule gule kullanin
Hiç üzülmeyin :) değerlendiren birçok kişinin (ben de dahil) ürünlerini eksik gönderdiler. Ama işte güzel ülkemizin güzide bir firması, stok olmadığını satın aldıktan 15 gün sonra ürünlerin eksik geldiğinde öğreniyorsun. Vardır bir hayır.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Ekipman işi gerçekten bir bütündür. Hayatın gerçeklerini kabul etmek lazım. Motosikletiniz varken ekipmanlarınızı tamamlamadan binmemek gerçekten zor iş.

Sadece şunu unutmayalım, ekipmanın önem sıralaması yoktur. Hepsi önemlidir. Neren acıyorsa canın orada derler ya; acemilik zamanımda bot harici ekipmanım vardı. 10 Km hızda yan yattım. Ayağım motorun altında kaldı. 5 Dk boyunca ayağımı çekemediğim için (kimse yardıma gelmedi) acısını anlatamam. İlk işim kaliteli uzun konçlu bir bot almak oldu.

Maalesef ekipman işi sağlam bütçe gerektiriyor. Sonu da yok. İyinin iyisi var. Bugün 3-5 bin TL ye alacağınız pantolonun en ufak hızlardaki sürtünmede kot pantolon gibi hemen parçalandığını göreceksiniz. (Allah göstermesin tabi)
Hele dizliğin daha düşerken çıktığını bile gördüm.

Kendi tecrübelerinden ders alanlar akıllıdır. ama başkalarının tecrübelerinden ders alanlar daha da akıllıdır. Çok zor olsa da iyi bir ekipman olmadan motosiklet kullanmamanız çok sağlıklı olur. Kaza olduktan sonra "keşke kullanmasaydım" diyorsunuz. Tabi ekonomik zorluklar maalesef insanı çok zorluyor, farkındayım. Karar sizin; keşke demek veya taksit vs gibi imkanları zorlayarak ekipman düzmek.

Motosikleti
1250 trofi
ekipman seçiminde önce uç uzuvları korumak gerekiyor (yerle ilk temas edenler) ancak önem sırası ön planda olmalı.

Bu durumda olmazsa olmazlar şunlar:
kask - eldiven - bot
sonra arayı doldurun.

ekipman seçiminde önce uç uzuvları korumak gerekiyor (yerle ilk temas edenler) ancak önem sırası ön planda olmalı.

Bu durumda olmazsa olmazlar şunlar:
kask - eldiven - bot
sonra arayı doldurun.
Yere ilk temas eden kalça ve dirsekdir genellikle ama bunun önemi yok ,

yeni başlayan birine tüm ekipmanı tamamla sonra sür demek gerekir..

Motosikleti
1250 trofi
Yere ilk temas eden kalça ve dirsekdir genellikle ama bunun önemi yok ,

yeni başlayan birine tüm ekipmanı tamamla sonra sür demek gerekir
Pantolon ceket ayakkabı eldiven gibi seyleri alacagım ama hangisini ilk almalıyım karar veremedim(her ay birini alabilirim) Sizin tecrube fikirkerinize gore hangi sıralamayla almalıyım ekipmanları. Simdiden tesekkur ederim.

arkadaş sıralama sormuş, hangisini ilk almalıyım diyor, elbette tüm ekipmanla kullanmalıyız ama illa bir sıralama gerekiyorsa bence bu şekilde olmalı.

illa bir sıralama gerekiyorsa..
İşte o sıralama gerekmiyor 🙂
bunu anlatmaya çalıştım konunun başındaki mesajımda da , ya ful ekipman binecek yada biri bile eksikse binmeyecek , motor kapıda ben ona o bana bakıyor o halde mevcutta ne varsa giyilir ama çok çok uslu sürülür..

Bu ay kask eldiven al bunlar önceliklidir dersek , motosiklete yeni başlayan biri yanlış anlar çıkar gazlar , düşerde yerde sürüklenirse tek eldiven yetmiyormuş diyecek , mont var pantolon yok , yine aynısını diyecek , pantolon var bot yok yine aynısını diyecek 😁

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Merhabalar,

Gecen aylarda kaskla ilgili konu actım cevapladınız tesekkur ederim. Ehliyetimi yeni aldım ve kendime bir de BAJAJ RS 200 adlı motoru aldım ve gelmesini bekliyorum. Bazı sağlık sorunları nedeniyle maddi olarak zorlanma yasadım ve suruc ekipmanlarının hepsini alamadım yavas yavas alacagım. Suan sadece kaskım var. Pantolon ceket ayakkabı eldiven gibi seyleri alacagım ama hangisini ilk almalıyım karar veremedim(her ay birini alabilirim) Sizin tecrube fikirkerinize gore hangi sıralamayla almalıyım ekipmanları. Simdiden tesekkur ederim.
merhabalar, varsa instagram hesabini verebilirmisin? bir grubumuz var ve motosever genc arkadaslarimiza olabildigince yardimci olmaya calisiyoruz. Neler yapabilecegimizi konusuruz. hepsine ne zaman ihtiyacin olur bilemezsin. vucudun her bolumu onemli.

Aynısını dün yaşadım. Benzinlikten çıkarken eldivenlerimi takmayı unutmuşum. 100 metre sonra durup eldivenleri takıp devam ettim. Gerçekten çok rahatsız ediyor ekipmansız sürmek.
Bende kaybettiğim eldivenlerin yenisi çin den gelinceye kadar eldivensiz sürmüştüm. İlk günlerde çok yadırgadım ama sonra dan öyle bir alıştım ki eldiven rahatsız eder oldu :)

Motosikleti
Bajaj rs 200
Hiç üzülmeyin :) değerlendiren birçok kişinin (ben de dahil) ürünlerini eksik gönderdiler. Ama işte güzel ülkemizin güzide bir firması, stok olmadığını satın aldıktan 15 gün sonra ürünlerin eksik geldiğinde öğreniyorsun. Vardır bir hayır.
😂😂😂

Ekipman işi gerçekten bir bütündür. Hayatın gerçeklerini kabul etmek lazım. Motosikletiniz varken ekipmanlarınızı tamamlamadan binmemek gerçekten zor iş.

Sadece şunu unutmayalım, ekipmanın önem sıralaması yoktur. Hepsi önemlidir. Neren acıyorsa canın orada derler ya; acemilik zamanımda bot harici ekipmanım vardı. 10 Km hızda yan yattım. Ayağım motorun altında kaldı. 5 Dk boyunca ayağımı çekemediğim için (kimse yardıma gelmedi) acısını anlatamam. İlk işim kaliteli uzun konçlu bir bot almak oldu.

Maalesef ekipman işi sağlam bütçe gerektiriyor. Sonu da yok. İyinin iyisi var. Bugün 3-5 bin TL ye alacağınız pantolonun en ufak hızlardaki sürtünmede kot pantolon gibi hemen parçalandığını göreceksiniz. (Allah göstermesin tabi)
Hele dizliğin daha düşerken çıktığını bile gördüm.

Kendi tecrübelerinden ders alanlar akıllıdır. ama başkalarının tecrübelerinden ders alanlar daha da akıllıdır. Çok zor olsa da iyi bir ekipman olmadan motosiklet kullanmamanız çok sağlıklı olur. Kaza olduktan sonra "keşke kullanmasaydım" diyorsunuz. Tabi ekonomik zorluklar maalesef insanı çok zorluyor, farkındayım. Karar sizin; keşke demek veya taksit vs gibi imkanları zorlayarak ekipman düzmek.
Gecen gun sunu anladım. Dediklerinizde haklisiniz ama gercekten en onemlisi bence eldivenmis.(kask harici) bile bile lades dedim yokus yukari tirtikli ve sabunlu suyla yikanmis yola girdim ve cok dusuk hizla dustum. Ilk temas eden yer elimdi. Arsaya dogru dustugum icin elime cam falan batti. Hepsi cok önemli dediğiniz gibi ama bu olaydan sonra direkt eldiven aldim 😂

merhabalar, varsa instagram hesabini verebilirmisin? bir grubumuz var ve motosever genc arkadaslarimiza olabildigince yardimci olmaya calisiyoruz. Neler yapabilecegimizi konusuruz. hepsine ne zaman ihtiyacin olur bilemezsin. vucudun her bolumu onemli.
Emre320c

Motosikleti
Honda CRF250L
Uzun yorumun için tesekkur ederim. Oncelikle cok gecmis olsun. Ekipman onerilerini kesinlikle dikkate alacagim. Bugun biraz baktim ama ne alacağım neye dikkat edecegimi bilmiyordum. Yorumundan sonra söylediğiniz urunleri arastiracagim. Tekrardan gecmis olsun

Jeans gibi duran Pantolonlara baktım ortalama 11 bin civari. Sanirim ilk asamada direkt eldiven ve dizlik alacagim.
Rider Denim ye bakın
Bol Cepleri olan model Samyeli tavsiyemdir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar