Yıl 1971 eski Bursa stadının karşısında kocaman bir arsada iki kardeş bisiklet ve motor kiraya veriyorlar. Bir tur bisiklet 25 kuruş, mobilet 50,
Jawa - Cz bir lira . Mobileti daha önce de kiralamıştım, ama Cz yi gözüm kesmiyor. Yine de dedim isteyenin bir yüzü kara , vermeyen Kunta Kinte .
Yaş 16 boy 170 . Amca be dedim motorcuya , acaba kırmızı Jawaya bi tur binebilir miyim. Sen dedi, fitezli motor hiç kullandın mı? Yoo diye cevap
verdim. O zaman dedi bak bu fitez ,böyle 1-2-3, bu defriyac. Bunu sıkıyon fitezi böle böle değiştiriyon. Ama ilk iki turda senin arkana pincem,
nası kullandıyını görcem , beğenirsem tur atmaya devam edersin. Tamam amca yaa dedik. Ben 75 li kilolardayım motorcuysa 50 - 55 arası. İlk iki tur içinde motorcunun aferimini almışım ki Sen dedi kendin kullanabilirsin. 1971 den 2005 e kendi iki tekerim hiç olmasa da 1979 da profosyonel
1981 de ağır vasıta ehliyeti aldık . Ara ara pek çok emanet demir ata bindim. 2005 de yaşım 50 emeklilik sonrası bir arkadaşımın panelvanıyla
kuru yemiş dağıtımı yapıyorum . Ali dedi patronum ,sen motosiklet kullanabilir misin ? Motor ehliyetin var mı ? 50 kilo altı kuru yemiş dağıtımını panelvan yerine motorla yapabilir miyiz . He dedik. Sağolsun hem benim hem kendisinin ehliyet masrafını karşıladı. 50 yaşımda motor
ehliyeti sahibi oldum. 2006 dan bu güne 3. motorum. Yaklaşık 35000-40000 km lerdeyim iki tekerle. Son 2 yıldır oto kamyon ve otobüs kullanmayı tamamen bıraktım . Demir at ile idare ediyorum. Yaşamına devam eden her kardeşime de motosiklet kullanmaktan vaz geçmemelerini tavsiye ediyorum.
Moto terapiye devam. Saygılar ve sevgilerle.