Motosiklet Sürerken Gelen Agresiflik

Katılım
1 Şub 2014
Mesajlar
693
Merhabalar öncelikle motosiklet kullanmaya başlayalı tam 1 ay oldu.Bu 1 ay içerisinde dolu dolu İstanbul'da(Anadolu yakası)gezmediğim semt kalmadı.(1.700 km yapmışım)

Motosiklet sürerken bir agresif oluyorum,yayalara aşırı derece de küfür ediyorum,kırmızıda geçene bağırıyorum,ışıkta beklerken daha yeşil yanmamasına rağmen korna çalanlara kafayı çevirip ters ters bakıyorum.Bu saydıklarımı 3 aşşa 5 yukarı herkes yapıyordur.

Benim sıkıntım şu;normal çok anlayışlı mütevazi biriyimdir.
Fakat bu gün beni kamil bir adam kenarda park halindeki tırla arasında bırakarak az kaldı düşmeme sebep oluyordu.Kesintisiz 10 saniye kornaya çalmama rağmen ne duydu gördü.Ve önündeki adamlara selektör yapa yapa ilerlemeye çalışıyordu.Dedim herhalde acelesi var(gene baya bir sövdüm)300 metre ötedeki marketin önünde durduğunu ve cebinden telefonunu çıkartıp oyun oynadığını görünce fıttırdım inip saldırasım geldi.
Nitekim motordan indim adamın yanına doğru yüremeye başladım.Birden olum dur napıyorsun sen diyerek tekrardan motosikletime bindim ve yolda bu sefer kendime küfür ettim ne b*k yemeye geri vites yapıyorsun.Git adama bağır çağır sinirini at,derken yayanın biri 3 şeritle caddenin ortasına atladı(5 metre ötede ışık var(yeşil yanıyor)) korna çaldım ve birşeyler söyledi tam anlayamadım (baya kaptırdı orada)indim,hayırdır mayırdır derken tekme tokat kavga ettik.Çevredekiler ayırdı.Neyse konuyu çok dağıttım açıklamak istemiştim.Motosiklet sürerken sizde agresif oluyor musunuz ? Bir an kendimi kaybediyorum ben asla yapmayacağım şeyleri yapıyorum.Görüşlerinizi almak istedim ?

Dipnot:
1.Bir tane şahinin aynasını kırdım.Soyak dan göztepe köprüsüne doğru giderken yol boyunca salça oldu.
2.Kırmızıda beklerken arkadan tekere vurup az kaldı motoru devirmeme neden olan taksicinin sağ arka yolu camını tekmeleyip çatlattım.
3.Kavşakdan sola doğru dönerken önümdeki adam löp diyip sağ taraftaki yola atlayınca arka çamurluğunu parçaladım.
Bu saydıklarımı asla ama asla yapmam dediğim şeylerden bir kaçıydı :pr:
Yaptıktan sonrada pişman oluyorum :pale:
 
Son düzenleme:
Katılım
26 Ağu 2012
Mesajlar
677
Sakin ol birader sen zararli cikarsin trafikteki agresifliginden. Motor uzerindesin cunku. Birak bahsettigin boyuttaki sinir stresi zihnin bulanikken bile binmeyeceksin bu zikkima.

sakin.
 
Katılım
24 Eki 2013
Mesajlar
192
hacı o zaman sen hiç kuruçeşme-taksim beşiktaş-maslak trafiğine girme katil olursun..
 
Katılım
1 Nis 2012
Mesajlar
1,417
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:mrgreen:, fazla asabiyet sana zarar olarak döner ileride, sakin kalmak için çabala. Bana da asabiyet geliyor, içimdeki canavar çıkıyor ama daha birşeyler kırmadım neyse ki :).
 
Katılım
20 Tem 2012
Mesajlar
209
Zamanla alisirsin. Asiri download olmussun,kalabalik tragikten ara sira kac,trafigi az tatli virajli agaclarla cevrili yollara sur yukseklere cik tum gerilimini atarsin.
 
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
388
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Su testisi su yolunda kirilir bunu hic unutma istisnasi yoktur.sen motorun amacini veya ruhunu kavrayamamissin daha yavas yavas o da olur insallah
 
Katılım
21 Eyl 2011
Mesajlar
341
Aşırı geriliyorsun sen , bi gün gene birinin aynasını kırıp gazlarken kurşunlar yanından geçebilir
 
Katılım
1 Şub 2014
Mesajlar
693
Sakin ol birader sen zararli cikarsin trafikteki agresifliginden. Motor uzerindesin cunku. Birak bahsettigin boyuttaki sinir stresi zihnin bulanikken bile binmeyeceksin bu zikkima.

sakin.

Doğru,bunun farkındayım da zaten ama dediğim gibi kendimi kontrol edemiyorum.

hacı o zaman sen hiç kuruçeşme-taksim beşiktaş-maslak trafiğine girme katil olursun..

Hocam benim derdim trafikteki insanların hata yatması değil.Her insan hata/kaza yapar adı üstüne kaza isteyerek yapılmayan bir şey.
Benim gıcık kaptığım öküzlük yapıp hiç 2 cmlerine takmamaları..

:mrgreen:, fazla asabiyet sana zarar olarak döner ileride, sakin kalmak için çabala. Bana da asabiyet geliyor, içimdeki canavar çıkıyor ama daha birşeyler kırmadım neyse ki :).

Bence yanlış.Bazen asabi olmak gerekiyor ama benim gibi kendini 'bi bok' sananlar için sıkıntı.
Motosiklet öğrenirken hani böyle ilk 1-2 ay tam öğrendim diye kendini kandırıyorsun ya o devredeyim,kurtulamadım bir türlü..
Kırma konusunda ,dediğim gibi kendimi bir an kaybediyorum.Kan beynime sıçrıyor,bütün sakinliğim anlayışlılığım gidiyor.

Zamanla alisirsin. Asiri download olmussun,kalabalik tragikten ara sira kac,trafigi az tatli virajli agaclarla cevrili yollara sur yukseklere cik tum gerilimini atarsin.

Fikir için teşekkürler..
Pazar günü yalova etkinliği felan var inşallah biraz stres atarım :mrgreen:

Aşırı geriliyorsun sen , bi gün gene birinin aynasını kırıp gazlarken kurşunlar yanından geçebilir

En azından 1 hafta önce ehliyet almış,babasının parasıyla altına son model araba çekmiş,arkadaşlarına hava atma derdinde olan bir gerizekalının altına kalmamış olurum ::rantinp:

Güzel dilekleriniz sizin içinde geçerli..
İyi akşamlar..



Tavsiye veren arkadaşlara teşekkürer..
Ciddi problem olduğunu düşündüğümden psikologa gitmeye karar verdim...:cat:
Deliii doktarııı çözer belki üşünü'dedi babam hadi hayırlısı :)
 

orh

Katılım
17 Mar 2014
Mesajlar
269
ben sadece şehir içi trafikte oluyom öyle ama seninki kadar değil hal hatır soruyom en fazla:) birde şehir içinde kullanmamaya gayret ediyorum kullanacaksam bile bir kaç km fazla yapıp motosiklet için daha az tehlikeli sinir olmayacağım güzargahtan gitmeye çalışıyorum
 
Katılım
1 Şub 2014
Mesajlar
693
ben sadece şehir içi trafikte oluyom öyle ama seninki kadar değil hal hatır soruyom en fazla:) birde şehir içinde kullanmamaya gayret ediyorum kullanacaksam bile bir kaç km fazla yapıp motosiklet için daha az tehlikeli sinir olmayacağım güzargahtan gitmeye çalışıyorum

:) Benzerinin daha fazlasını yapıyorum :D

İş yerim fikirtepe de evim ile arası 6km ,akşam işten çıkıyorum.
Kadıköye geçip yemek yiyorum,
Üsküdar sahilde bir çay sigara keyfi,
Büyük çamlıca da ağaçlık alanlarlar da 15 dakikalık gezinti,
Ümraniye meydan üzerinde dudulluya kadar gidip oradan mustafa kemala bağlanan dümdüz 2 şerit kimsenin oladığı yokuştu dip gaz gidip rahatladıktan sonra eve geçiyorum :D
Hiç hesaplamadım ama ortalama 30-35 km arası birşey yapmış oluyorum :santa:
Daha ne yapim :D
 
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
450
şiişşşşşştttttt sakin,daha önünde nice seneler var senin, inancın var mı? bilmiyorum eğer varsa çek besmeleyi, sığındım rabbim sana de, bas marşa.
hadi kal sağlıcakla :)
 
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
607
Boşuna deli doktoruna para verme,motora şehir içinde binme düzelirsin..Bu devirde,delikanlılık kalmadı artık..Heskesin belinde tabanca,biri bigün şarjörü üstüne boşaltır..Gençsin yazık olur,kazasız sürüşler..
 
Katılım
27 Tem 2011
Mesajlar
983
Şu yeşil yanar yanmaz kornaya 10 KERE basanlara acayip ayar oluyorum.Zaten öndeki arabalar ilerleyince trafik ilerleyecek adam 10 saniye sabredemiyor.
 
Katılım
30 Tem 2010
Mesajlar
414
Zamanla alışacaksın ben senin aksine motosikleti sakinleşmek için suruyorum bu bahsettiğin tipler okadar çok ki zamanla umursamaz oluyorsun

Gerginken dikkatini yola vermiyorsun başına daha çok olay geliyor sakin kafayla olsaydın o yaya senin önüne atlamamış olabilirdi sen onu daha önce farkedip planını hazırlamış olabilirdin belki
 
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
1,108
Yeni başladığım zamanlardan hatırladığım kadarıyla, agresif tutum sergilemene sebep olan olayların %80'i tecrübesizliğinden kaynaklanıyor.
Bizler motosiklet sürücüsü olarak devamlı defansif sürüş halinde olmalıyız. Yolu okumalı, olabilecek bütün ihtimalleri düşünüp ona göre hızımızı ve konumumuzu belirlemeliyiz. Aksi halde hayatta kalmak şans işidir.

Yol kenarında yayayı görüp yola atlayacağını düşünseydin bu senin için sıkıntı olmayacaktı. Kendini tır ile kamyonun arasına sokmasaydın o duruma düşmeyecektin. vs. vs. gibi...

Şimdi bu söyleyeceğim şu anda sana saçma gelecek ama bence doğru olanı şu:
Canına ve malına bir zarar gelmedikçe olay mahallinden uzaklaş. Ben de neler yaşadım neler yaptım ilk zamanlarda. Birisinin aynasını camını hatta kafasını kırmayı gerçekten istediğim zamanlar oldu. İnsanların üzerine yürüdüm. Bir taksici elinde kapı aralığından çıkarttığı bir cisimle (göremedim bile) beni kovaladı da. Ama zaman geçtikçe bu öküzlerin hareketlerinin normal olduğunu anlıyorsun. Değiştiremeyeceğini anlıyorsun.
Herşeyden önemlisi, bu öküzlerin yapabileceği bütün hareketleri önceden sezinleyip konumunu ve hızını ona göre ayarlıyorsun. Ve yaşadığın sorun miktarında %80 azalma oluyor.
Yaşadığın sorunlarda da kendi hatanı sorgulayabilecek olgunuğa erişiyorsun. Ama bazen gerçekten öyle anlar geliyor ki işte o zaman kelimeler yetersiz kalıyor...
 
Katılım
22 Nis 2014
Mesajlar
9
Trafikteki barzolardır bizi agresif yapan, keşke motosikletlerinde en az onlar kadar yolu ve saygıyı hakettiğini öğrenebilseler.
Keskin sirke küpüne zarar bence, boşver ben 2.kez bakmıyorum bile onlara. Bakınca dahada büyüyor, araçtan inecek oluyolar.
Bu yüzden benim yöntemim şehir içinde düşük hız, bol korna ve her köşeden bi barzo çıkabilme ihtimali paranoyası :wiinkk:
 
Katılım
14 Haz 2010
Mesajlar
1,026
Motosikleti
Cbr 650F
takip mesafeni koru defansif sürüşü dene biraz yoksa daha çok sorun yaşarsın gibi görünüyor

motor sürücüleri agresif kullanıp sert manevralar yapmak zorunda değildir
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
Sen motor kullanma bence. Sinirli adam işi değil motor, kendi canını yakarsın.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst