- Konu Yazar
Merhaba motosikletseverler
125cc bir motora bu ebaydeki ufak chargerlardan takarsak ne kadar performans artışı olur?
Ebayde gördüğüm kitlerin hepsi gücü aküden alıyor ama şekli turbo
tahminimce turbo şeklinde supercharger yapmışlar ve gücünü aküden alan bir fan ne kadar basınç sağlayabilirki. Pistonların çekiş gücü aşırı fazla buna rağmen bunların bir katkısı olur mu ki hava basıncına? Motor gömleği değiştirtmeyecek bir güç artışı belki olabilir diye düşünüyorum. Aslında fındık fiesta turboları da kurcalıyo aklımı
ama pistonun motor dışında gezmesini istemiyorum 
Bir çoğunuz 125liğe chargerla mı uğraşıcaksın diyecek. Benim tek amacım performans artışını izlemek, tecrübe edinmek vs. Çünkü motor satamayacağım bir konumda ve bari uğraşayım bir şeylerle kafasındayım. İridyum buji, turbo/supercharger arka dişliyi hafiften ufaltıp neler yapabileceğime bakmak istiyorum.
Teşekkürler
Kolaylıklar
125cc bir motora bu ebaydeki ufak chargerlardan takarsak ne kadar performans artışı olur?
Ebayde gördüğüm kitlerin hepsi gücü aküden alıyor ama şekli turbo
Bir çoğunuz 125liğe chargerla mı uğraşıcaksın diyecek. Benim tek amacım performans artışını izlemek, tecrübe edinmek vs. Çünkü motor satamayacağım bir konumda ve bari uğraşayım bir şeylerle kafasındayım. İridyum buji, turbo/supercharger arka dişliyi hafiften ufaltıp neler yapabileceğime bakmak istiyorum.
Teşekkürler
Kolaylıklar