Motosiklet subab

Merhabalar motoruma yeni piston silindir atıldı 50 CC cup motordan soğuk sıcak farketmez tik tik ses geliyor usta subablari bilerek gevsek bıraktığını söyledi 500 km bakimindan sonra ayarliycskmis siz bu konuda ne düşünüyorsunuz doğru bir işlemmi motor çekilmez halde çünkü tik tik ötüyor durmadan

Subap önemli Ben ilkdefa böyle birşeye şahit oluyorum
Yani motorunu tamir eden usta bidaha sana randevu vermiş böylelikle birkez daha kazanacak
Ben olsam gider iyi bir motor servis ustasına sorarım

Belki ustanız doğru olanı yaptı ama Subap olsun egzantirik olsun bu tarz mekanik bakımlarda belkilere yer vermiyorum

İhtimal 1: ayarı ilkinde tutturamadı bilerek gevşek bıraktım diye seni salladı. İhtimal 2: nasıl olsa 500km bakımı var yine bana gelsin diye yaptı. Gevşek olması sıkı olmasından iyidir ama yine de normal ayarlaması gerekirdi.

Subap önemli Ben ilkdefa böyle birşeye şahit oluyorum
Yani motorunu tamir eden usta bidaha sana randevu vermiş böylelikle birkez daha kazanacak
Ben olsam gider iyi bir motor servis ustasına sorarım

Belki ustanız doğru olanı yaptı ama Subap olsun egzantirik olsun bu tarz mekanik bakımlarda belkilere yer vermiyorum

Yani bu kadar gevşek olması tekrar bir arizaya yol açacak diyorsunuz farklı bir ustaya rodaj bitmeden götürmemmi gerek sizce

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------

Ben zaten yağ değişimi için tekrar ona gidicektim yani bilerek aşırı gevşek bırakıp tekrar arizami yaratmak istedi

Yani bu kadar gevşek olması tekrar bir arizaya yol açacak diyorsunuz farklı bir ustaya rodaj bitmeden götürmemmi gerek sizce

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------

Ben zaten yağ değişimi için tekrar ona gidicektim yani bilerek aşırı gevşek bırakıp tekrar arizami yaratmak istedi

Benim tek söylediğim bazı mekanik durumarda''Belki''lere yer vermemek Ama sizin durumunuzda olsam İyi bir servis ustasına sormak isterim sebebi de Bilerek mi gevşek bıraktı bırakılması gereklimiydi Yada nasılsa yakın zamanda tekrar gelecek ozaman bunu da düzeltirim''Olabilir Bunu öğrenir ve aynı ustaya gitmekten kaçınırdım

Motosikleti
Ns200 15"
Otomobil ve motosiklet mekaniği üzerinde uğraşmama rağmen neden böyle şeyler yaptığını hiç bir şekilde anlamadığım konu, madem böyle bir süreç var neden sıfır otomobil veya motosiklet aldığımızda böyle bir durumla karşılaşmıyoruz? Subaplarınızın gevşekliği size şuan çekiş düşüklüğü olarak yansıyordur, subap ayarı yapıldığı zaman (emme ve egzoz 0.05mm) motosikletinizin çekişi fark edilir derece iyileşecektir.

Yeni motor yapıldığında subapların site daha hızlı çarpıp alışması için biraz gevşek bırakıyorlar , eğer vakit harcanıp subaplar macunla güzelce alıştırılırsa böyle bir şeye gerek yok , ayrıca subapların site çarptırılarak alıştırılması 40 sene öncesinde kaldı , materyaller hafifledi ve çok farklılaştı artık özel macunuyla zımparalanarak yapılıyor bu işlem..

Evet silindir piston subablar değişti yani bu aşırı açık subablari normalmi karşılıyorsunuz

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------

Yeni motor yapıldığında subapların site daha hızlı çarpıp alışması için biraz gevşek bırakıyorlar , eğer vakit harcanıp subaplar macunla güzelce alıştırılırsa böyle bir şeye gerek yok , ayrıca subapların site çarptırılarak alıştırılması 40 sene öncesinde kaldı , materyaller hafifledi ve çok farklılaştı artık özel macunuyla zımparalanarak yapılıyor bu işlem..

Otomobil ve motosiklet mekaniği üzerinde uğraşmama rağmen neden böyle şeyler yaptığını hiç bir şekilde anlamadığım konu, madem böyle bir süreç var neden sıfır otomobil veya motosiklet aldığımızda böyle bir durumla karşılaşmıyoruz? Subaplarınızın gevşekliği size şuan çekiş düşüklüğü olarak yansıyordur, subap ayarı yapıldığı zaman (emme ve egzoz 0.05mm) motosikletinizin çekişi fark edilir derece iyileşecektir.
Yani gereksiz bir hareket diyorsunuz efendim o zaman ben subab ayarını hemen başka birine yaptırıp yağ değişimide başka birine yaptırmalıyım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar