- Motosikleti
- Forza250-cygnusL
Zorunlu haller dışında işgal edemessin arkadaşım....Sloganı hatırlatayımmı tekrar? Uyarmak ile ilgili olan? onu boşa yazmadım... Hep söylerim kim olursa olsun, serseri, mafya babası, umrumda olmaz, hız sınırını aştığı sokaklarda caddelerde benim eşim dostum geziyor... Kuralı ihlal ettiği yerlerde... Bu uyarıyı yapmakla kendimi yükümlü bulmam gibi bir durum maalesef benim için zorunluluk.... Başıma gelirse onun başına giderim bende... Alttan alan tölerans gösteren ben olmak zorunda değilim... Karşımdaki hız tutkusundan taviz verecek gerekirse... Örneğinide verdim başıma gelmedi değil adamla yolun ortasında indik tartıştık kusura bakma ama tekstil atelyesine kumaş yetiştirmeye çalışan adamın trafik kurallarını acelem var bahanesiyle hiçe sayma hakkı yok...
Ayrıca senin önerdiğin yöntem o insanların maalesef aklını başına getirmiyor aksine cesaretlendiriyor... Elini taşın altına koymazsan o taş birgün kelleni altına almak ister bunu unutmayalım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:50 ----------
Hayır arkadaşım yanılıyorsun dünyanın her yerinde bu kural mesajdada belirttiğim gibi şehirlerarası/uluslararası yollar için geçerli sebebi mi otomobilin hız sınırı 120 olan yerde ticari kamyonetin 110 kamyonların 90 olması gibi sebeplerdir. Bahsi geçen video da şehir içi bir yol görünen o... Ayrıca dünyanın her yerinde böyle demişsiniz de gerek diğer ülkelerde yaşayan tanıdıklarım gerekse izlediğim videoların hepsinde iki şeritte de dakikalarca aynı hızda seyreden araçların varlığını görebilirsin... Çünkü dünyanın her yerinde sollayan araçta hız sınırları içerisinde olmak zorundadır! kurala göre hızının üzerine en fazla tölerans miktarı kadar ekleyebilir ki o da %10'dur ve bu tölerans mümkün olduğunca sadece sollama esnasında kullanılmalıdır...
Üşenmesem sana trafik mevzuatından daha kolay anlatırdım....
Bir de şu var...
Sol şeritte hızın ne olursa olsun , eğer sollamak isteyen biri varsa ,
Sağdaki şerit müsaitse hemen yol vereceksin... :cat:
Dediğinden şu anlam çıkar o zaman...
Otobanda 120 km hız sınırı var...
Sol şeride yat , 120 km ile 2 saat git...
Nasılsa 120 km nin üzerine kimse çıkmayacağı için seni kimse sollamayacak öylemi ?... :wiinkk:
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------
Bak işte sana en basitinden bir kaynak....
KARAYOLUNUN KULLANILMASI KURALLARI
<-GERİ
Karayolları, toplumun her kesiminin yararlandığı, kamuya çaık, dolayısıyla, konulan kurallara, kısıtlamalara, yasaklara uyulması gereken yerlerdir.Karayolarımızda trafiğin akışı sağdandır. Aksine bir işaret veya hüküm bulunmadıkça araç sürücüleri aşağıdaki kurallara uymak zorundadır.
Sürücüler:
1- Araçlarını, durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından sürmek.
2- Yol çok şeritli ise, trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten gitmek.
3- Şerit değiştirmeden önce, gideceği şeritte araçların güvenle geçişlerinin tamamlamalarını beklemek.
4- Trafiği aksatacak ya da tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek.
5- Gidişe ayrılan yol bölümünün en sol şeridini sürekli olarak işgal etmemek.
6- İki yönlü, dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek zorundadırlar.
Bak 5. madde dediğim gibi.... :wiinkk: