MOTOSİKLET SİGORTASI

Abiler selamün aleyküm.

6-7 ay önce bir motor almıştım fakat hiç ilgilenmeye fırsatım olmadığı için sigortasını yaptıramadım. Geçenlerde sorduğumda sigorta ücreti cezalı olarak çıkıyor ve normal sigorta ücretinden fazla para istiyorlar.

Asıl sormak istediğim şey ise; ben bu motoru satmak istediğimde bu bana bir sıkıntı çıkarır mı? Satmak için sigortası olması mı gerekiyor?

Motosikleti
D400
Değişmediyse her 30 gün için %5 ceza ödersin.

sigortasız satım işlemi olmuyor; satmadan önce sigorta yaptırmak zorundasın. Bir kısmını kesip kalanını iade ediyor sonra.

Nasıl yani hocam bir kısmını kesiyor derken? Sattığım zaman tekrar sigortayı iptal etmem gerekiyor diye biliyorum. İptal ettirdiğimde para iade mi oluyor?

Motosikleti
D400
Nasıl yani hocam bir kısmını kesiyor derken? Sattığım zaman tekrar sigortayı iptal etmem gerekiyor diye biliyorum. İptal ettirdiğimde para iade mi oluyor?

Sattıktan sonra firmaya ulaşıyorsun; sigorta kalan günlerin tutarını sana iade ediyor.

Yani illa ki satarken sigorta ve muayanesi olması lazım.

Anladım hocam teşekkür ederim. Bana geçen 3600 tl gibi bir fiyat çektiler. Sence ne kadar iade edilir 1 ay içinde satsam?

Motosikleti
CB650R
Binmiyorsan yap-boz sigorta yaptırabilirsin, cezalı kısım+1 günlük ücret ödersin yalnızca
Ama ne kadar yaptırmayı ertelersen o kadar da cezanın katlandığını unutmamak lazım

ceza maksimum 60% diye biliyorum, daha sonra artmıyor; ama önümüzdeki günlerde sigorta primleri genel olarak artabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar