Otomobilden farkı yok , onuda satmadım diyorsan yazayımdaha önce hiç araç satmadım noterle işim olmadı motosikleti satışı nasıl veriliyor bilmem gerekenler neler bu işin raconu ne kim neyi öder dikkat edilmesi gerekenler neler
Satışa mani bir durum (vergi borcu, muayene eksiği vs.) varsa güvenli satış işlemi başlatılamıyor değil mi?Hatta notere kimlikleri vermeden,güvenli satış işlemini başlatırsanız süreç hızlanmış olur.Güvenli satış işlemini satıcı başlatır,işlem sonunda gelen referans koduyla alıcı devam ettirir.Noter belirlenen tutarı havuzda gördüğünde imzalar atılır ve işlem biter.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kaan abininde dediği gibi,alıcı notere gelmeden sigorta yaptırmış olursa yine beklemeden işlemler devam edebilir.
Ortak bankanız varsa oradan işlem başlatabiliyosun 'Güvenli Satış' diye aratirsan çıkar ortak banka yoksa Edevlet üzerinden Takasbank'tan önce satıcı referans numarası almak için motor hakkında bilgileri vs. giriyor sonrasında referans numarası sana SMS olarak geliyor sen onu Takasbank alıcı formunda dolduruyosun sonrasında sana SMSile İBAN geliyor oraya parayı atıyosun orası bitiyor sonrasında sigortacınla konuşup sigortayı yaptırıyosun noter para Takasbank'ın havuzuna düşünce işlemleri onaylıyor noter parasını ödeyip çıkıyorsun . Alıcı arkadaşta sigortacısına yeni ruhsatını atıyor yeni poliçesi kesiliyor . Noterde işlemlere başlamadan önce aracın üzerinde ceza vs. bir eksik varsa sorun sonrasında sıkıntı olmasın . Motorda o an bir sıkıntı çıkarsa Takasbank'tan direkt işlemi iptal edebiliyosun anında para hesabına geliyor . İki taraf içinde 210TL gibi bir ücreti vardı yanlış hatırlamıyorsamdaha önce hiç araç satmadım noterle işim olmadı motosikleti satışı nasıl veriliyor bilmem gerekenler neler bu işin raconu ne kim neyi öder dikkat edilmesi gerekenler neler
Sağlanan güvencenin yanında lafı bile olmaz bence. 280₺'ye tek zurna tantuni alamazsın bizim burada...onu bunu bilmem de bu takas bank olayında satıcıdan 200tl alıcıdan 80 tl gibi bir koparma işlemi var
aq her geçen gün açlık sınırında yaşamıyormuşuz gibi maaşımızdan da tırtıklamaya devam ediyorlar
Abi sizin orası neymiş ben 220TLye 2 tavuk döner 2 kola veya 3 lahmacun söylüyorumSağlanan güvencenin yanında lafı bile olmaz bence. 280₺'ye tek zurna tantuni alamazsın bizim burada...
İstanbul Merkez. (Beşiktaş-Maslak aksı.) En ucuz lahmacun 120 falan. İyi bir kebapçıda (Levent Namlı) 220. O yazdığın fiyatlara buralarda lokantanın çöpünü vermezler sana.Abi sizin orası neymiş ben 220TLye 2 tavuk döner 2 kola veya 3 lahmacun söylüyorum![]()
İstanbul'daysa normal ben Sakarya'da oturuyorum Manisada'da dediğim fiyatlardan bir tık ucuza denk getirilebiliyor . İstanbul cidden düşündüğümden pahalıymışİstanbul Merkez. (Beşiktaş-Maslak aksı) En ucuz lahmacun 120 falan. İyi bir kebapçıda (Levent Namlı) 220. O yazdığın fiyatlara buralarda lokantanın çöpünü vermezler sana.
İstanbul tecavüz mekânı. Burada yaşamak cidden enayilik. Yaşlı anam babam ve okul çağında çocuğum olmasa dakika durmam burada.İstanbul'daysa normal ben Sakarya'da oturuyorum Manisada'da dediğim fiyatlardan bir tık ucuza denk getirilebiliyor . İstanbul cidden düşündüğümden pahalıymış
Onu tam fark edememiştim yemek vs. fiyatları konuşuldukça anlıyorum kız arkadaşımın yanına giderken bile sadece HGSlere 600 700TL para bayılıyordum sizde böyle diyince İstanbul'u hiç merak etmemeye başladımİstanbul tecavüz mekânı. Burada yaşamak cidden enayilik. Yaşlı anam babam ve okul çağında çocuğum olmasa dakika durmam burada.
notere 2140 tl para ödüyorum bu yetmiyor mu? her extra masraf harç vergi vs vs re zaten deve de kulak diye diye bu hallere geldikSağlanan güvencenin yanında lafı bile olmaz bence. 280₺'ye tek zurna tantuni alamazsın bizim burada...
Asıl notere verilene uyuz olmak lazım. Takasbank'ın hizmeti faydalı, gerekli ve uygun fiyatlı. Noterinki pahalı ve gerekliliği tartışmalı.notere 2140 tl para ödüyorum bu yetmiyor mu? her extra masraf harç vergi vs vs re zaten deve de kulak diye diye bu hallere geldik
artık kulak arkası bile kalmadı sistemin bu hizmeti ücretsiz şekilde vermesi lazım
İstanbul'da o fiyata ne yersen sonu serum yemek olur.Abi sizin orası neymiş ben 220TLye 2 tavuk döner 2 kola veya 3 lahmacun söylüyorum![]()
ktm 790 adv bakıyordum 2019 2020 ama ayda 1 tane ilan geliyor gidiyor denk düşürebilirsem olmadı yine ilk göz ağrım tuareglere sulanıcam o da olmazsa nx500e kaldıkKonu açtığına göre hele ne almaya niyetleniyorsun aslan parçası?
Güzel seçimler, iyi bakalım şimdiden hayırlı olsun.ktm 790 adv bakıyordum 2019 2020 ama ayda 1 tane ilan geliyor gidiyor denk düşürebilirsem olmadı yine ilk göz ağrım tuareglere sulanıcam o da olmazsa nx500e kaldık