Motosiklet Sarsılıyor

Arkadaşlar motosikletimde bir sorun var ve sanırım lastiklerim yol tutmuyor. Motosikletimi yeni aldım 2. sahibiyim üzerinde ön ve arkada ralson marka lastikler mevcut. Dışarıdan bakıldığında yeni görünüyorlar aslında ama sanırım yol tutmuyorlar. Düz yolda gidiyorum bir sıkıntı yok ama yol biraz bozuk engebeli olsun arka taraf biraz sarsılıyor gibi her an kayıcakmış gibi hissettiriyor. İlk başta acaba arka rulmandamı bir sıkıntı var diye düşündüm ama zannetmiyorum kabaca arkadaşlarla baktığımızda lastiği salladılar felan boşluk oluyormuş sanırım rulmanda sıkıntı olunca öyle bir durum söz konusu değil. Toprak yolda hafif mıcırlı yolda hemen arka kayıyor. Veya çok dik bir yokuştan inerken arka frene bastığımda tutuyor tutmasına ama arkası kayıyor yine. Anlıyacağınız pek güven vermiyor ? Bu sorunun kötü bir lastikten olduğunu düşünüyorum. Sizce doğru bir düşüncedemiyim ? Lastik değiştirmelimiyim ?

Mıcırlı yolda çoğu lastik kayar zaten cross lastiği kaymaz trafigin sık olduğu yerlerde asfalt sakız gibi olur oradada çoğu lastik kayar

Buna benzer endişeyi ben de taşımıştım. İlk motorum olan 150NK ile henüz 1200 km civarı tecrübem varken İzmir Karagöl turu yapmıştım. Tırmanma kısmında yolun ilk kısımları gayet iyi ancak ilerleyen kısımlarda yer yer bozukluklar ve hafif mıcırlar bulunmakta. Sürekli gaz verme halinde olduğum için arka tekerlek bazen top gibi sekmeye başladı. Lastiğin patladığından süphelenip durdum ve kontrol ettim ancak herhangi bir sorun yoktu. Tümseklere, çukurlara ve mıcırlara geldiğinde lastik çok kısa da olsa zeminle tutunmayı kesiyor. Bu gibi durumlarda dilerseniz hızınızı azaltabilirsiniz.
Lastiklerim fabrika çıkış lastiği olan CST marka lastikler.

Arkadaşlar yorumlarınızda haklısınız ama ben mıcırlı yol toprak yol vs derken sıradan örnekler göstermiştim. Benim motosikletim şehir içi döşeme yolda bile arkayı hafiften kaydırıyor. 2020 yılının başından bu yana 3. motosikletim onlarda bukadar sarsma kayma yoktu.

Merhaba,
Diş derinliğine baksanıza? 1 mm üzerinde ise, 15 000 km kadar yapmanız halinde lastik değişmeli. 15.000 altında iseniz kullanım süresi en fazla 3 yıl ise değişmeli lastikleriniz çünkü sertleşir ve yol tutuşu azalır.
Daha ayrıntılı yazayım dedim :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Lastikleriniz kaliteli ve yeni değil, motorunuzun lastik ebatlarına uygun daha kaliteli lastikler aldığınızda sorununuz kuvvetle muhtemel azalacaktır. Görünümün yeni gibi olması sizi aldatmasın, hamur sertleştikçe sorunlar artar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar