Motosiklet Patlama Sesi

Az önce markete girdim. Motoruma binip eve gidecektim. Kontağı çevirdim marşı verdim ve marşı tam alıp ateşleme yapacağı anda bir patlama sesi meydana geldi. Ondan sonra tekrar marş vermeyi denedim marş almadı sadece zzzzz diye boşa dönüyormuş gibi bir ses duydum. Motor çalışır vaziyette marş vermeye çalışınca gelen sesle aynı ses. 3-4 denemenin ardından normal bir şekilde çalıştı. Eve gelince 3-5 defa daha denedim fakat normal şekilde çalıştı. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?

olayı tam anlamadım ama motosiklet çalışırken olan şeylerin çoğu bujiden kaynaklanıyo olabilir

Marş basarken gaz verdin mi? Sen vermediysen çocuklar gaz ile oynamış, marş basarken çiğ benzin patlamış. Bir şey olmaz.

Çok çok hafif seviyede gaz veriyorum marş verirken. Bazen motosiklet gittiğim yerde stop ediyor. (Yüksek devirden rölanti devrine düşerken. ) Yani tam stop edeceğini anladığım zaman gaz veriyorum. Yine böyle bir patlama sesi geliyor ardından normal seyahat ediyorum. Ateşlemeden kaynaklandığı belli çünkü böyle arızaları var motorun. Bu durumu ilk defa yaşadım. Acaba hangi parçada sorun var..

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

Bujimi yeni NGK taktım. Ateşleme bobininden mi acaba sorun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar