riderdenim pantolon ile orjinal koruması olmasına rağmen diz kapağımı 3 parça kırdım. impactec olsa kırıksız kurtarırdım diye düşünüyorum, riderdenimdeki gibi delikli yapı yok.
ekleme: tech90 pantolonum da var bu arada, daha rahat diye riderdenim tercih ediyorum.
Benim riderdenim pantalondaki sastec korumalar delikli yapıda değil. Acaba modele göre mi değişiyor yoksa yeni üretimlerde mi daha zayıf koruma koydular?
Bir de diz korumaları benim pantalonda yüksekliği ayarlanıyor, tam dizlere denk gelecek şekilde ayarlamıştım, onunla da ilgili olabilir.
Tabi ben kaza yaptığımda hızım 50km/saat falandı, o hızla dizlerimi çarptığım yerler kırılıp dağıldığını görünce demek işe yaramış demiştim. ilk kazamda da yüzüstü uçup yerde sürüklenmiştim o zaman da dizlerim sağlam kalmıştı. Tabi bu korumalar her aman her hızda koruyacak diye bir şey yok, belli bir hızdan sonrasında korumalar da korumaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
Valla ilk çıktığı zaman "Kot" diyorduk. Sene 1981-82 gibi.
Çünkü o zaman bu tarz pantalonu Türkiyede ilk üretip satan işadamının soyadı "Kot"muş diye duymuştum, oradan kalmış.
Selpak mendil, jilet (gilette) vb. gibi marka ismi ürün ismi diye bilinir olmuş yani. 81,82 gibi de değildir, 70'lerde çocukken kot pantalonum vardı.