Motosiklet Önerisi

Motosiklet serüvenime KTM 250 Adventure ile başlamıştım. Motosikletten oldukça memnundum ancak evlilik nedeniyle satmak zorunda kaldım. Şimdi yeniden motosiklet arayışına girdim.

Kullanım amacım ağırlıklı olarak şehir içi olacak. Günlük işe gidiş geliş, ara sıra market alışverişi ve hafta sonları İstanbul içinde en fazla 50-60 km'lik geziler yapmayı planlıyorum. Motosikleti çoğunlukla eşimle birlikte kullanacağım, bu nedenle artçı konforu benim için oldukça önemli.

Şu anda değerlendirdiğim modeller:

Honda CB250R
Honda CRF250 Rally
Honda Forza 250 (skuterden zevk alabilecek miyim bilmiyorum.)

Daha önce sattığım KTM 250 Adventure'ın yeni sahibini arayıp fikir aldım. Kendisi motosikleti çok beğendiğini ancak bakım ve yedek parça maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu, bu nedenle tekrar almayı düşünüyorsam dikkatli olmam gerektiğini söyledi. Açıkçası KTM 250 Adventure sürüş karakteri olarak tam bana göreydi ve çok severek kullanmıştım. Ancak bakım ve işletme maliyetleri nedeniyle bu kez biraz daha temkinli yaklaşıyorum.

Ben 183 cm boyunda ve 95 kg ağırlığındayım. Eşim ise 164 cm boyunda ve 64 kg. İki kişiyle rahat kullanılabilecek sorunsuz binebileceğim bir motosiklet arıyorum.

Bu modeller arasında hangisini önerirsiniz ? Bunların dışında "kesinlikle buna da bak" diyebileceğiniz farklı modeller varsa tavsiyelerinizi de duymak isterim.

almayı düşündüğün modeli kiralamanı öneririm. önerilerin arasında forza en iyisi. bende senin gibi kullanıyorum. pazara gidiyorum, ev alışverişi, işe gidip gelme, hanımla sahile çekirdek yemeğe falan. 2 kask sığan topcase takman lazım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bütçeni ve de 2. el alıp almama düşünceni de belirtirsen daha sağlıklı yorumlar gelecektir.

Vstrom 250, olmazsa temiz bir inazuma. Crf 250 sürücü için bile rahatsız bir motor, artçı motosiklete tövbe eder. Cb 250r da çok ufak. Altınızda oyuncak gibi kalır.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Honda Forza 250 sorunlu bir model, dilerseniz araştırabilirsiniz. Sorunları mevcut ama konfor konusunda sizi üzeceğini sanmıyorum.

Bütçeni ve de 2. el alıp almama düşünceni de belirtirsen daha sağlıklı yorumlar gelecektir.
Evet en önemli konuyu atlamışım bütçem 320bin ₺ diyebilirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motosiklet serüvenime KTM 250 Adventure ile başlamıştım. Motosikletten oldukça memnundum ancak evlilik nedeniyle satmak zorunda kaldım. Şimdi yeniden motosiklet arayışına girdim.

Kullanım amacım ağırlıklı olarak şehir içi olacak. Günlük işe gidiş geliş, ara sıra market alışverişi ve hafta sonları İstanbul içinde en fazla 50-60 km'lik geziler yapmayı planlıyorum. Motosikleti çoğunlukla eşimle birlikte kullanacağım, bu nedenle artçı konforu benim için oldukça önemli.

Şu anda değerlendirdiğim modeller:

Honda CB250R
Honda CRF250 Rally
Honda Forza 250 (skuterden zevk alabilecek miyim bilmiyorum.)

Daha önce sattığım KTM 250 Adventure'ın yeni sahibini arayıp fikir aldım. Kendisi motosikleti çok beğendiğini ancak bakım ve yedek parça maliyetlerinin oldukça yüksek olduğunu, bu nedenle tekrar almayı düşünüyorsam dikkatli olmam gerektiğini söyledi. Açıkçası KTM 250 Adventure sürüş karakteri olarak tam bana göreydi ve çok severek kullanmıştım. Ancak bakım ve işletme maliyetleri nedeniyle bu kez biraz daha temkinli yaklaşıyorum.

Ben 183 cm boyunda ve 95 kg ağırlığındayım. Eşim ise 164 cm boyunda ve 64 kg. İki kişiyle rahat kullanılabilecek sorunsuz binebileceğim bir motosiklet arıyorum.

Bu modeller arasında hangisini önerirsiniz ? Bunların dışında "kesinlikle buna da bak" diyebileceğiniz farklı modeller varsa tavsiyelerinizi de duymak isterim.
Bu arada en önemli konuyu atlamışım bütçem 320bin ₺ ve CL 250 de seçeneklerim arasındaydı.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

İki kişi için yukarıdakilerden sadece Forza 250 uygun gibi. (Ama rampa yerlerde tıkanır kalır...) Xmax 250 de olabilir.

Vitesli motosiklet ve 2 kişi gezme senaryosunda CL250, CRF250 falan çok yetersiz ve rahatsız kalır. Bütçeyi az artırıp V Strom DL650 bakılabilir. İki kişi için en konforlu ve iyi seçeneklerden biridir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Evet en önemli konuyu atlamışım bütçem 320bin ₺ diyebilirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada en önemli konuyu atlamışım bütçem 320bin ₺ ve CL 250 de seçeneklerim arasındaydı.
O para çok güzeel Suzuki Sv 650'ler var 2. el

Kullanmadım bir fikrim yok ama Himalayan olabilir biraz tutuldu gibi. Temiz benelli trk502 olabilir. Honda adv 350 önerisi gelmiş bence mantıklı. Az bütçe daha çıkarak xmax 300 ler de olabilir. Peugeot xp 400 var mesela. Kymco DTX 360 var yine. Burda önceliğin ne tür bir model arıyorsun, rahat edeceksin ona odaklan ondan sonra karar verirsin zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar