Motosiklet önerisi

Merhaba güncel olarak Pulsar RS200 sahibiyim.
12.000 km scooter 10.000km de vitesli tecrübem oldu şuanlık. Askere gidip geldikten sonra yükseltme planım var.Kaliteli sürekli servis gerektirmeyecek uzun yolda hızı düşük kalıp yormayacak bi motor istiyorum. Şehirlerarası sürmek istiyorum ama rsin hızı bunun için düşük gibi geliyor bana. 400cc üstü motor önerileriniz var mıdır?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu konuda en önemli husus bütçe ve ehliyet. A2 sınırı varsa Nx500, Himalayan 450, Mt450 bakabilirsin. Hepsi uzun yol için güzel motorlardır. 390 adv'ye titreşiminden dolayı güvenemiyorum nedense. Rahatsız edici olduğunu söyleyen, rahatsız edici olmadığını söyleyenden daha fazla. Halbuki 2025 390 Adventure R çok güzel duruyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cbr 500R bence de güzel bir tercih olur, ikinci el alacaksanız da fiyatları makul. 400 cc üstü dediğinizde yelpaze geniş, sıfır mı almak istiyorsunuz 2. el mi? Bütçeniz ne kadar? Bu parametreleri bilebilirsek size Nc'den Multistrada'ya geniş bir yelpazede motor önerisi yapabiliriz.

390 adv'ye titreşiminden dolayı güvenemiyorum nedense. Rahatsız edici olduğunu söyleyen......
Test günlerini takip eden , her fırsatta her motoru hatta taşıtı kullanmayı seven biri olarak (en son Yamaha elektrikli bisiklet test ettim ☺️) hiçbir motosikletin , sukuterin titreşiminden rahatsız olmadım , 50 cc Çinlilerde dahil buna..
yav buda ne titriyor bununla 300-500 km gidilmez demedim , bu arada kullandığım en titrek motor arkadaşın Harleyi idi , onuda 100 km civarı kullandım gayet normal bir şekilde indim yürüdüm , kahve içtim falan ,
acaba çok kilometre yapmaktan benim mabad mı sertleşti diye süpheleniyorum bazen 😅
çünkü titreşim konusunda sıkça şikayet okuyorum 🤔

Motosikleti
Triumph Trident 660
Test günlerini takip eden , her fırsatta her motoru hatta taşıtı kullanmayı seven biri olarak (en son Yamaha elektrikli bisiklet test ettim ☺️) hiçbir motosikletin , sukuterin titreşiminden rahatsız olmadım , 50 cc Çinlilerde dahil buna..
yav buda ne titriyor bununla 300-500 km gidilmez demedim , bu arada kullandığım en titrek motor arkadaşın Harleyi idi , onuda 100 km civarı kullandım gayet normal bir şekilde indim yürüdüm , kahve içtim falan ,
acaba çok kilometre yapmaktan benim mabad mı sertleşti diye süpheleniyorum bazen 😅
Abi ben de test etmek istiyorum ancak vitesli kullanmaya çok hakim değilim debriyajı bırakırken biri izlese anlar yani.
Test ederken izleseler kardes bırak anasni belleyeceksin derler mi

Abi ben de test etmek istiyorum ancak vitesli kullanmaya çok hakim değilim debriyajı bırakırken biri izlese anlar yani.
Test ederken izleseler kardes bırak anasni belleyeceksin derler mi
Test ederken kimse seni izlemez merak etme o konuda 😁
Çoğunlukla min iki üç yıllık ehliyet arıyorlar..

Motosikleti
Yamaha XSR700
Titreşimin rahatsız etmesi belli bir süre sonra ortaya çıkıyor. Benim dominarda 30dk falan sabit hızla sürünce sağ eli uyuşturuyordu. Onun haricinde şehir içinde rahatsız edicek kadar bir titreşim hissettirmiyordu. Ama istisnasız her defasında elim uyuşuyordu. Öyle hafif bir uyuşma da değil. Elinin üzerine yatarsın da uyuşur ya, öyle bir uyuşma. O haldeyken muhtemelen freni tam güçte çekemeyeceğim bir uyuşma.

Titreşimin rahatsız etmesi belli bir süre sonra ortaya çıkıyor. Benim dominarda 30dk falan sabit hızla sürünce sağ eli uyuşturuyordu. Onun haricinde şehir içinde rahatsız edicek kadar bir titreşim hissettirmiyordu. Ama istisnasız her defasında elim uyuşuyordu. Öyle hafif bir uyuşma da değil. Elinin üzerine yatarsın da uyuşur ya, öyle bir uyuşma. O haldeyken muhtemelen freni tam güçte çekemeyeceğim bir uyuşma.
Dominar 400 ü ilk çıktığı sene bir saat kullandım , Dominar 250 komşu oğlunda var , bir kaç kez kullandım , bir seferinde beraber 50-60 km gittik ben sürdüm hiç elim kolum uyuşmadı 😀 bilakis Dominar gayet yeterli bir konfora sahip , kasa olarak beğendiğim bir motor..

Ben de çwşitli motosikletler kullandım titreşimden hiç mağdur olmadım. Birbuçuk saat tek silindir 400 cc Xmax ile hiç durmadan tapagaz gidiyorum. Uyuşma falan hissetmiyorum. Fi tarihinde Sürücü kursunun Cg si ile saatlerce talim yaptım. Onda bile titreşim sıkıntısı yaşamamıştım. Sanırım ben de motosiklet üstünde olunca dünya umurumda olmuyor. Bu hafta sonu sezonun son sürüşleri diye epey bir turladım. Moralim çok iyi.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Dominar 400 ü ilk çıktığı sene bir saat kullandım , Dominar 250 komşu oğlunda var , bir kaç kez kullandım , bir seferinde beraber 50-60 km gittik ben sürdüm hiç elim kolum uyuşmadı 😀 bilakis Dominar gayet yeterli bir konfora sahip , kasa olarak beğendiğim bir motor..
Ben ondan sonra daha titreşimli motorlar da kullandım ama hiç biri dominar gibi elimi uyuşturmadı. Sıfır aldığım motordu ve titreşimi gerçekten çok rahatsız etmişti beni.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim rahmetli Kawa ne titrerdi bee. Ben titreşimin bana verdiği rahatsızlığı azaltmak için orijinal elciklerin üzerine sünger kılıf geçirmiştim, bir de tamamen metal olan ayak peglerini lastikli Nc pegiyle değiştirmiştim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben ondan sonra daha titreşimli motorlar da kullandım ama hiç biri dominar gibi elimi uyuşturmadı. Sıfır aldığım motordu ve titreşimi gerçekten çok rahatsız etmişti beni.
Hepsi bire bir aynı titremiyordur büyük ihtimal. Bir başka ihtimal de belki gaz kontrolünü gereğinden fazla sıkıyorsundur? O da titreşimin eli uyuşturma kapasitesini ciddi anlamda artıracak bir husus.

Motosikleti
Ns200 15"
Ben de çwşitli motosikletler kullandım titreşimden hiç mağdur olmadım. Birbuçuk saat tek silindir 400 cc Xmax ile hiç durmadan tapagaz gidiyorum. Uyuşma falan hissetmiyorum. Fi tarihinde Sürücü kursunun Cg si ile saatlerce talim yaptım. Onda bile titreşim sıkıntısı yaşamamıştım. Sanırım ben de motosiklet üstünde olunca dünya umurumda olmuyor. Bu hafta sonu sezonun son sürüşleri diye epey bir turladım. Moralim çok iyi.
Abi skuterler yapı itibariyle titreşimi daha az iletirler, motor zaten sele altında birde şase ile olan bağlantısında kauçuk takozlar var bu sebepten ötürü çoğu kullandığım skuter pek titreşim vermezdi.

CBR 500R alsana reis sonra bol bol fotosunu at siteye lütfen... Lan ne güzel makine ya valla hiç reyziklere ilgim yok ama yaş gençken şöyle bi şey alıp 3-4 sene süreyim bence. SV650'yi 35'ten sonra düşünürüm artık.

reyziklere ilgim yok derken, alıp sürmek anlamında dedim he yoksa motor gibi motor tabi. off ninja h2 al krallll

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
O zaman sırf farklı seleye totom değsin diye deneme etkinliği yapayım ehliyetim 7. Yıl dolacak 😁
Test etmek istediğin motora göre Bmw'dekilerin hangi motorla geldiğine baktığını biliyorum. Yani sallıyorum gs test etmek istiyorsun jetx ile gidersen vermeyeceklerdir. Ama atıyorum 500-600cc motor ile gidip sonraki motorum GS olacak imajı çizmek test motoru vermeleri için daha ikna edici olacaktır. Burada kıstas alır ya da alamazdan çok, güçlü motora hakim olamayıp kaza yapmasın başımıza bela açmasın şeklinde. Haklılarda kendilerince.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Test etmek istediğin motora göre Bmw'dekilerin hangi motorla geldiğine baktığını biliyorum. Yani sallıyorum gs test etmek istiyorsun jetx ile gidersen vermeyeceklerdir. Ama atıyorum 500-600cc motor ile gidip sonraki motorum GS olacak imajı çizmek test motoru vermeleri için daha ikna edici olacaktır. Burada kıstas alır ya da alamazdan çok, güçlü motora hakim olamayıp kaza yapmasın başımıza bela açmasın şeklinde. Haklılarda kendilerince.
Kesinlikle haklılar test etmeye cesaretim onun için pek yok gidip de gs test etmem yok yere sahibi olmayalım 😁.
Royal enfield grubu olabilir.
Fantic almayacak olsam bile deneyim ya kafasındayım

Bu mesaja kadar kimse v-strom tavsiye etmemiş. Sizce de bu işte bir tuhaflık yok mu? Bu mesajı ehliyetten ve cc de bağımsız olarak yazıyorum. Her ne olursa olsun ilk tavsiye Vstrom olmalıydı. Hiç yakıştıramadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar