motosiklet ömrü

arkadaşlar motosikletlerde motor ömrü kaç km dir? mesela temiz bir araba motorunun ömrü 250.000 km civarıdır... motosiklette bu durum ne olur? bunların servislerinin belirttiği periyodik bir bakım aralığı varmıdır? mesela 7500 de bir yağ ve filtreler, 15.000 de bir komple bakım gibi?

bu arada dorumun diğer başlıkları altında 5000 km de lastik değiştirmek gerekir diyenler olmuş, bu spor kullanımda mı yoksa benim gibi bir acemi sürse bu daha da mı kısalır? Ss motorları ikinci el alırken nelere dikkat etmek gerekir? motor kaç km sonra rektefiye ister? vb benzeri konular da görüşlerinizi yazarsanız sevinirim :cat:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
coğrafi şartlar kullanım şekli yağ markası v.s. bi çok etken bu süreyi değiştirir kesin bişey demek yanlış olur

dostum. 99,999kmde ybr görmüştüm. kaliteye göre değişiyor bunu herkes kabullendi :) ve de kişinin karakteriyle ilgili bişey. yani motosikletini seven insan bakımını yaptırır güzelce ömrü yettiği kadar binebilir belkide. :) atsan atılcak bişey değil çünkü :)

yüksek devirli SS gibi makinelerin motor ömrü kısadır 35000-40000 geldiğinde arkadan tüttüre tüttüre gider...Cruiserlarda düşük devirli olduğu için 130000-150000 e kadar motor ömürleri vardır.Sahibindende bir ilan görmüştüm 92 model virago535 268.000 deydi ve marşa bastığında 2 saniyede alıyordu makine.Sonuç tarz,kullanıma ve bakım sıklığına göre değişir....

Motorun ömrü kullanıcıdan kullanıcıya değişir ve tabi motorun kalitesinede yani bi çinliyle bi honda aynı ömrü paylaşmaazlar periodik bakım var tabi 500 de 1000 de fln fln bnm bildiğim 75000 de fln istiodur rektefiye ama bunu bilenler daha iyi yorumlar ikinci el motor alırken kaza yapmışmı belgeleri varmı çalıntımı araştırmak lasım birde motordan anlayan birinle alırsan o daha sağlamlık acısından yardımcı olur kolay gesin inş. yardımcı olmsumdur

japon motor sorun yaratmazda çinli motor 30 000 km de fln rektefiye ister

evet.katılıyorum.
bi japona ben km biçemiyorum.tamamen kullanıcı.
ama iyi kullanılmış bi çinli 30 ile 40 bin arası genelde rektefe istiyo.
araştırmalarımdan çıkardığım sonuç bu

arkadaşların dediği gibi kullanımla alakalı bişey. daha dün bi passata bindim araç 520000 kmdeydi çok eski station kasa demekki sahibi gözü gibi bakmış.. çinliler 20den snra dökülüo tamamen onu biliomxD cbf150 veya cbf150 nin 50000in üstüne çok rahat çıkcağını kesindir heralde düzgün kullanım sonucunda.
bu

arkadaşların dediği gibi kullanımla alakalı bişey. daha dün bi passata bindim araç 520000 kmdeydi çok eski station kasa demekki sahibi gözü gibi bakmış.. çinliler 20den snra dökülüo tamamen onu biliomxD cbf150 veya cbf150 nin 50000in üstüne çok rahat çıkcağını kesindir heralde düzgün kullanım sonucunda.
bu

yok daha dökülmedi yürüyor . :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:28 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:26 AM ----------

evet.katılıyorum.
bi japona ben km biçemiyorum.tamamen kullanıcı.
ama iyi kullanılmış bi çinli 30 ile 40 bin arası genelde rektefe istiyo.
araştırmalarımdan çıkardığım sonuç bu

son 10 bın km , o zamanda ben askerde olacagım :D sorun yok binmeye devam

olabilir çinlilerin parçası ucuz rektefiye yerine motoru 0dan toplarsın ama bi honda nın parçası cok pahalı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rx 115 ler 2 zamanlı olmasına ragmen 57 58 bin kilometrede olan rx gördüm ve rektefe yapılmamış orjinal demekki kilometreden motorun ömrü belli olmaz kullanımdan alakalıdır

cgl 125 honda 136binde daha kapak açılmadı. kurye arkadaşta...
çinlilerde arkadaşların dediği gibi20 ila 30 bin.
bizim burda bir halıcı taksitle monero marka scoter satıyor onlarda da en fazla 5000 bin :)
motorcu her gün iki üçtane rektefiye yapıor nerdeyse baka baka usta olucam.

racing motorların 600cc 1000cc 50bin km.sora motor istedigini duymuştum.yag 1bin km en fazla 2bin km.bir..

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Valla Ümmet abi Mondial 125 MT gibi bir çinli ile 780.000 km yol yapmış fakat 3 defa rektefiye ettirerek.Düşünün yani motorla rektefiyesiz kaç km yol yapmış?

Ben de yamaha fz6 fazer, suzuki gsr 600 gibi ss olmayan fakat yüksek devir çeviren motorların ömrünü merak ediyorum. Bunlarda 50 binden sonra motor bitmeye başlar mı?

41 000 kmdeyim bakımlar nizami yapılıyor şimdiye kadar herhangi bir arıza olmadı...yani tık yok...sapasağlam yola devam.....

273.000 de km teli kopmuş hiç subap ayarı silindir vs. yememiş honda titan biliyorum...

dostum. 99,999kmde ybr görmüştüm. kaliteye göre değişiyor bunu herkes kabullendi :) ve de kişinin karakteriyle ilgili bişey. yani motosikletini seven insan bakımını yaptırır güzelce ömrü yettiği kadar binebilir belkide. :) atsan atılcak bişey değil çünkü :)

çok haklısın kardeşim atsan atılmaz can parçası çünkü :cat: ahh bi alsam da rüzgarı hissetsem... gerekirse her hafta yenilerim yağını ben :wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:47 PM ----------

Motorun ömrü kullanıcıdan kullanıcıya değişir ve tabi motorun kalitesinede yani bi çinliyle bi honda aynı ömrü paylaşmaazlar periodik bakım var tabi 500 de 1000 de fln fln bnm bildiğim 75000 de fln istiodur rektefiye ama bunu bilenler daha iyi yorumlar ikinci el motor alırken kaza yapmışmı belgeleri varmı çalıntımı araştırmak lasım birde motordan anlayan birinle alırsan o daha sağlamlık acısından yardımcı olur kolay gesin inş. yardımcı olmsumdur

öncelikle çok sağolasın kardeşim... haklısın tabiki periyodik bakımların aksamaması, motorun fazla sıkıştırılmaması, hararete düşürmemek... bunlar hep ömür uzatan şeyler... bunları tabiki sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz, ve bu yazılanlar elbette yarın için birer tecrübe :D motorun çalıntı olup olmamasını anlamak problem değilde diğer yazdıkların korkutuyor beni aslında... yani kaza ypmışmı yana yatmışmı, motor yürüyeni ne alemde... çevremde motor kullanan hiç olmadığı için anlayan biriyle alma gibi bir ihtimal oldukça zayıf maalesef :( ama umarım alma vakti gelesiye kadar birilerini bulabilirim yada işten anlar hale gelebilirim... :cat:

kardeş devirli makineler çabuk gider devri az olan motorların ömrü daha fazladır ve kaliteli kalitesiz diye vede iyi kullanılan kötü kullanılan diye gruplara ayırmak gerekir olay kısaca bu bir kaçını sayarsak 600 lük ss ler sıralı 4 olanlar 40.60 bin civarı 1000 liklerde aynı sayılır ufak cc li olanlar 125.250 gibi onlarda 50.120 bin arası gidiyor iyi kullanılırsa azamiye çıkıyor bakımlarıda düzenli olucak kötü kullanılırsa asgari ye iniyor işte olay bu 125.250 cc lerde yeni motor 400.700 tl arası tutar tabi krankı ekstra tutmak lazım büyük makinelerdede 1000.3000 tl arası değişir dediğim gibi krankları baya pahalıdır asıl para krank ve işçiliktir kolay gelsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar