anadolu yakası e-5 de sol seridinde solunda duran trafikte 50-60 ile giderken arkadan gelip sıkıstıran diger motorcu arkadaslara eee yuhh artık demek istiyorum =)
aynaya mı surekli bakiyim onume biri atlayacak mı diye konsantre oliyim yoruluyor insan...
Bende her sabah kücükyalıdan e5'e bağlanıp, o en sol şeridin solundaki çizgi dışında seyir edenlerdenim. O alanın belirli bölümlerinde ortalama hız değişlenlik gösteriyor.
Kücükyalı - Kozyatağı arası 90 km / 100 km hız ile gidilebiliyor, yani alan geniş. Kozyatağından sonra köprü bağlantısına kadar olan kısım ise oldukça daralıyor ve hız 45-50 kmlere düşüyor.
Bazen,(özellikle geç kalmışsam) önümde 20-25 km sürat ile gidenlerin arkasında darlandığım oluyor. Taciz ettiğimi düşünüyorum ama 1-2 bip bip yaptığım oluyor, zira işe geç kalıyorum. Bazı arkadaslar o alanda yeteri kadar iyi kullanamiyorlar veya tedirgin oluyorlar. Buna saygı duyuyorum, fakat çok fazla yol verebilecek durum olmasına rağmen bazıları maalesef arkada 100 kişilik motosiklet kuyruğu oluşmasına sebep oluyorlar.
Şimdi biz trafikte araç kullanırken neden trafik kitleniyor ki diye düşünüyoruz, motosiklet kullanırken bile kilitlenmemesi gereken bölümde 150-200 metre kuyruk olabiliyor.
O yüzden insanın başkalarına engel olmadan sürüş yapması önemli. Bu demek olmuyor ki taciz etmek, sıkıştırmaya hakkı doğuyor. Ama usulca yol verip arkayı rahatlatıp tekrar bölgeye geçilebilir. Ben ortalama sürüyorum ama benden daha hızlı gitmek isteyenlere hiç erinmeden sağa geçip yol veriyorum.
Bence olması gereken de bu.